Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Ikar Nejšťastnější batole v okolí?
Přidejte zkušenost s Ikar Nejšťastnějš...@Marry11 jj, to vsechno duverne znam a uz opravdu nemam silu byt dusledna a ustupuji cim dal casteji, jen aby mi nedorezaval usi. On se nevali, ale boucha do veci i do nas a rve. Je schopny rict: „Jdi pryc, nechci tebe tady“. Vzapeti rve, ze nemas nikam chodit. Dela to i mne, i tatinkovi. No a jak rekne, ze neco nechce (treba oblikat), tak pak to jde jen silenym nasilim. Malokdy jde obelstit.
Jojo to znám, nela je třeba háklivá, když ji sedíme na posteli
a prostě dostane vztek. O tom jaký má vztek, když sestřička je chvili pryč viz když byla malá nebo ted jak je nemocná tak prostě do školky jde sestřička tak mám prostě peklo
křičí skoro celý den, že nemá Nikolku a bere to strašně těžce
nevím co s tím. Musíme ji nakukávat, že jde do školky a přitom jede s tatínkem starší nakupovat.
Je to peklo fakt že jo. Taky je tak závislíPrvně byla závislá extra na mně ted se pověsila na Nikolku a te to začíná už lézt na nervy ![]()
No já si asi koupím knížku od lemana o sourozencích a uvidíme co tam vyčtu nevím zda to může být znamení, ale s Nelou není lehký vůbec vycháezet. No za ten 1 rok se moc nezměnila, kromě toho, že už umí krásně chodit bez plen ale ty vzdory vzteku mám stále. Musím říct, že ručtiě bude mít i problémy ve škole to nebude takovej svatoušek jako Nikolka. Ale třeba se pletu.
Zatím tedy co předvedla dnes ráno to byla zase síla ![]()
Ale já mám pocit, že ta Nela to zcela plánuje a dělá to schválně, ale možná se tedy pletu a křivdím ji.
Holky, děkuju všem za příspěvky, nakonec jsem koupila tu knihu Respektovat a být respektován a hodně si od toho slibuju, i když když jsem to prošla zběžně, tak jsem nenašla nic, jak jednat v záchvatu hysterického agresivního amoku…hlavně najít čas to přečíst, zdá se to být nemožné ![]()
@AniNevim píše:
@Marry11 jj, to vsechno duverne znam a uz opravdu nemam silu byt dusledna a ustupuji cim dal casteji, jen aby mi nedorezaval usi. On se nevali, ale boucha do veci i do nas a rve. Je schopny rict: „Jdi pryc, nechci tebe tady“. Vzapeti rve, ze nemas nikam chodit. Dela to i mne, i tatinkovi. No a jak rekne, ze neco nechce (treba oblikat), tak pak to jde jen silenym nasilim. Malokdy jde obelstit.
jj, jakobych to psala já, dnes asi tak osmdesátkrát, do toho má herpanginu, takže fakt super náladička ![]()
@Marry11 jooo, u nas je zavislost na tatinkovi, ale uz zacina posilat pryc i jej. Vcera jsem rozvinula teorii, ze bud zkousi, jestli ho i presto budeme mit radi (protoze jakmile se zveda a jde pryc, tak je dalsi zachvat, ze chodit nema) anebo jako pes zkousi mantinely. Protoze vcera vecer manzel na nej uz byl hodne prisny. Ne ze by rval, ale velmi stroze mu vydaval pokyny pri oblikani do pyzama a on najednou vykrotnul a poslouchal. Jenze clovek na nej nechce byt furt pes
Ale funguje to i mne. A kdyz se ho zeptam zda to nejde jinak, nez abych po nem musela furt stekat, tak rekne, ze ne ![]()
@Kristanka u vas take je to posilani pryc? On to rekne tak osklive
Jo, oslovi me u toho „maminko“, ale co z toho. Rika: „Maminko, jdi pryc! Jdi varit! Nechci tebe tady“. To same rekne tatimu, jen ho casteji oslovuje jmenem. Mluvi o nem jako o tatinkovi, ale vola na nej jmenem ![]()
Aktualni tema to asi neni, ale treba nekomu muj prispevek pomuze. Kdyz bylo nejhur, dostala se mi do ruky kniha Liny rodic a dost mi to pomohlo. Sice nesouhlasila jsem uplne se vsim, ale dulezita byla hlavni mantra “Nechte je (svoje deti) byt”
Ted mam prectene skvele knizky Sourozenci bez rivality a Jak mluvit, aby deti poslouchaly. Ctou se temer samy, nic tezkeho.
Pak jeste rada podloucham nahrane prednasky o vychove jednoho moudreho pana ![]()