Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den maminky.
Mám trápení se svým synkem. Je.mu 9 měsíců a nic moc neumí, vlastně se pořád vzteka kazdy den tak pul dne probreci. Na to už qjsem si docela zvykla i když je to zahul, ale co me nejvíc trápí je to, že je neskutečně agresivní pořád nás kouse, mlátí, štípe a skrabe jsem z toho nešťastná Třeba mu chci dat pusu a on me čapne za vlasy a kousne mě do nosu
. Je to normální? Nevíte prosím někdo jak ho to od naučit? Ještě me trápí ze vážně skoro nic neumí. Neleze, nesedí (to sice skoro jo opírá se o ruku ale pořad padá) nebrepta s hračkama si hraje jen tak ze s nima tříska nebo je kouše. Nemůže to spolu nějak souviset?
Příspěvek upraven 24.09.14 v 19:48
Omlouvam se za chyby píšu z tel. A nějak se s nim nedokáží slamaradit ![]()
A bude hůř;-)stipani a kousání je v tomhle věku naprosto normální, já to už pak i řešila s naší doktorkou. Přešlo to samo. Vždycky jsem
Jenom důrazně řekla, že to nedělá. Kamarádka má stejně starou holčičku jako já, naše malá na 5měsících lezla, od 7 měsíců si stoupala, od 9 chodila kolem nábytku. Její holčička nic v deseti začala lézt a stavět se a na 11 měsících chodila. Naše malá až po roce. Každý dítě je jiný. Tak to bude rychlý, neboj:-)
Já doufám ze se to srovná. Těšila jsem se jak se budu. s miminkem mazlit, ale to bych si musela. pořídit chrániče. Ka vim že se nemá srovnávat, ale sestra má téměř stejně staré dítě, holčičku a ta je přesny opak. Hodna klidná mazliva. Mám pocit ze na me rodina kouká soucitne, jakoby byl malej nenormální
@Zástavanda A co bys asi tak po devítiměsíčním dítěti chtěla? Aby četl Voltaira v originále, běhal maraton a vyplel záhon jahod??? Normální nejsi ty, pokud ti přijde chování syna divné.
Pardon, nebývám tak příkrá, ale to je tak, když někdo zjistí, že dítě není panenka na oblíkání… ![]()
Příspěvek upraven 24.09.14 v 19:56
Mala taky kouse a to je ji 14 mesicu..a jak ta se zahryzne to stoji za to
liska, stipe… Proste kdyz uz uodne liska tak ji napomenu a ona vi, ze se to nema tak pak pohladi… Ja to beru jako normalni u deti a zase naopak prijde a zacne mi davat pusinky a objimat
asi si musi kazde ditko tim projit, ale je treba napominat at to nedela u nas to funguje
To znám, malá toho umí teda dost, ale já už mám vyrvanou snad polovinu vlasů
Včera mi prokousla prst atd. Nevím, co poradit, ale já se snažím vydržet, než ji to přestane bavit ![]()
@smudlik.esta já mu říkám ze to nesmí ddělat, ale myslím si ze z toho ma prcu
Syn ma 2 a nikdy to nedelal, myslím kousani, stipani…ale vzteklej je hodně!
@Zástavanda jestli si nejseš jistá vývojem, doporučuji zajít za neurologem, nebo rehabilitační lékařem..mě všichni taky ujištovali jak je to normální..a pak hypotonie..
u nnás teda byla fest..ale i tak
Malý satan
![]()
My našemu taky tak říkáme, když je hodnější, je to Satánek.
![]()
@TýnkaK proč tak vyjizdis? Když se podivas ne mnou předtím založena témata zjistis, ze já rozhodne dítě jako panenku nemám. Několikrát jsem s nim byla v nemocnici, týden na JIP. Jeho údajnou zaostalost řešily. i na. neurologii. Nedelej ze me hloupou slepici. Nerikam, ze.ma pocitat jen jsem si myslela, ze v téměř 10 měsících by už měl určité věci umět
@Malike a jak to prosím nakonec zjistili? A co To vlastně konkrétně je? ![]()
@Zástavanda píše:
@TýnkaK proč tak vyjizdis? Když se podivas ne mnou předtím založena témata zjistis, ze já rozhodne dítě jako panenku nemám. Několikrát jsem s nim byla v nemocnici, týden na JIP. Jeho údajnou zaostalost řešily. i na. neurologii. Nedelej ze me hloupou slepici. Nerikam, ze.ma pocitat jen jsem si myslela, ze v téměř 10 měsících by už měl určité věci umět
Proč bych si tě měla lustrovat před tím, než ti okommentuju příspěvek?
Pokud chceš, aby byl zřejmý kontext situace, tak si to tam prostě rovnou napiš. Nejsem ten typ, co hned zkoumá, co zakl. dalšího kde napsal atd.
Tvůj příspěvěk je prostě napsaný tak, že ve mně vyvolal silné popuzení a to tak, že jsem si ho nedokázala nechat pro sebe. Což, jak jsem psala, nebývá můj obvyklý postup. Ale tentokrát prostě tak.
Edit. jestli jsi hloupá, nevím, ale některé tvoje otázky hloupé jsou- viz. jestli je normální, že takhle malé díě tahá za vlasy a kouše ![]()
Příspěvek upraven 24.09.14 v 20:07