Malý satan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1134
24.10.14 20:33

@S.Ivanka Jsi skvělá jak to zvládáš a bereš s nadhledem. Je pravda, že když má malej hroznej den tak stačí jedinej úsměv a vše je zapomenuto. Jinak mohla by si mi napsat jak se u vás autismus začal projevovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.10.14 20:34

@Hřiběnka Četla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6874
24.10.14 20:37
@Hřiběnka píše:
Nevím, jestli tě potěším, dcera od cca 10m začala poznávat zvířátka, v těch 10m na otázku „Jak dělá ovečka?“ odpovídala „bééé…“, kolem roku uměla zvuky asi 6 zvířat + je poznávala na obrázcích, teď (15m) bez problémů pozná krom základních „farmových“ zvířat i třeba berušku, šneka, pandu, lva, tygra, slona… no prostě „skoro všechny“. Mezi 10. a 12. měsícem zcela určitě pochopila, co to je „pejsek“, na ulici na ně už před rokem halekala „Hapf“ :-)
A co si pamatuju, tak v těch 10m, když jsem jí řekla „přines ježka“ (plyšáka), tak pro něj dolezla, základním věcem rozuměla. Teď už rozumí zase „skoro všemu“, včera jsem jí řekla, ať dojde do ložnice, že je na nočním stolku lahvička od mlíka, tak že ji dáme do myčky - došla tam, přinesla ji a dala do otevřený myčky, to jsem ale docela čuměla :lol:
Edit: Jo a pápá dělala od 5,5m…Příspěvek upraven 24.10.14 v 20:19

to mu se mi ani nechce věřit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
24.10.14 20:38
@Zástavanda píše:
Milé maminky jsem tu zas… :) Ano asi jsem opravdu hysterka, ale potřebuji se opět poradit. Kdy vaše děti začaly chápat? Rozumět ne, nebo ukazovat věci, dělat pápá a podobně? Jde mi hlavně o to ukazování, nebo třeba když jste řekli pejsek kdy vaše děti pochopily co to je? Omlouvám se všem zkušeným matkám které mé dotazy vytáčí k nepříčetnosti :kytka:

Ehm :lol: že mi rozumí jsem měla pocit až kolem dvou let, kdy přišly první vlaštovky, ukazovat začal taky po druhém roce, co je co začíná poznávat teď ve 2,5 letech :D A pápá začal chvilku před druhým rokem, ale jen vybraným tramvajím, teď občas pozdraví i některé vyvolené osoby :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.10.14 20:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 20:41
@Zástavanda píše:
@S.Ivanka Jsi skvělá jak to zvládáš a bereš s nadhledem. Je pravda, že když má malej hroznej den tak stačí jedinej úsměv a vše je zapomenuto. Jinak mohla by si mi napsat jak se u vás autismus začal projevovat?

no on odmalinka byl jinej, nechtěl jíst, když začaly příkrmy tak to vždy sem tam lžičku, nechtěl u jídla sedět, odmítal sedět na nočníku, všechno v poklusu, když začal chodit tak to spíš hned lítal, jsem mu žačala říkat Forreste, takovej moc hyperaktivní, pak si začal stavět hračky do řady, pastelky taky do řady, pak i podle barev, pak stavěl do řady všechno co viděl, nikdy nezačal mluvit, tak kolem roku a půl zvládal mama a tata a pak už ani to ne, pořád jsme čekali kdy to přijde, ale nic, ve dvou letech už nám to bylo jasný a i rodině, od té doby jsme bojovali za vyšetření, ale každý říkal až ve třech letech, no my to zvládli už před třetím rokem, ale třeba do Aply jsme objednaný až někdy po jaru, spíš léto 2015 a to čekáme už půl roku, na speciální pedagogiku ho vzali teď v září, protože ani oni o prázdninách nepracují, ale první vyšetření už měl na jaře. V lednu je objednaný na foniatrii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
24.10.14 20:47

@S.Ivanka my byli na vyšetření na podezření na atypický autismus ted u psycholožky a budeme postupovat taky směr APLA a speciální logopedie. S mluvením to samé, v roce a půl najednou útrum a říkal tři měsíce jen aaaaaa. Ve dvou letech začal žvatlat, občas z něj vypadne nějaké slovo, ale to spíš náhodou a moc to s ničím nesouvisí.

S jídlem jsme měli a máme taky problém, neposedí, vybíravý, nejradši by jedl jen rohlíky a brumíky. Do řad staví taky všechno, nesnáší otevřené dveře, chodí hned zavírat a to zavírá třeba půl hodiny. Je toho víc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.10.14 20:50

@S.Ivanka Aha no tak uvidíme snad jen plaší, malej je celkově pomalejší sedět, lézt a stát začal v posledních 14 dnech, jinak nemluví, neslabikuje, občas je jak hluchej. nereaguje na ne ani prostě nic nepozná, nemává, ale zase brnká na pusu sám schroupe nakrájený jablíčko, piškot i kousek chleba, jídlo celkově miluje, ale s náma se namazlí jen nás mlátí a vzteká se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
24.10.14 20:52
@FikuLenka píše:
Tak já tě nepotěším, papá děláme asi od 8 měsíců, pozná všechna zvířátka v knížce kromě plcha :) Dcera má 17 m. Ale je nějaká zrychlená, chápe až moc dobře, přinese, co chci - většinou. Avšak nic moc nemluví, umí tak 8 slov, ale zvuky zvířat umí bezvadně. Nočník ignoruje, jíst lžičkou ji velmi baví, neb jídlo lítá všude kolem. Hladem by asi neumřela, ale bordel u toho dělá strašný. Když jí řeknu: řekni auto, udělá brm brm, to samé řekni pejsek: haf haf. Ona to slovo prostě neřekne :) Hlavně klídek, každý kus je originál :) Nesrovnávat! :)

17m a 8m je sakra rozdíl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 20:56

@Margery dveře mu nevadí, brumíky rád nemá, ale Kinder mléčné řezy - ty snad po desítkách, včera dcera volala že s ním byla ve špáru a dávala je do košíku tak aby je neviděl, protože pak cestou ke kase jí jeden za druhým :) a že když je viděl v regále a neviděl že jsou v košíku, tak začal taky ječet a mlátil jí tou jeho tlapičkou :) aby se pro ně vrátila, no uklidnil se - musela mu jeden dát a ukázat zbytek, jinak komunikuje po svém, vezme za ruku a odvede kam potřebuje, a zvykl si se přijít i zeptat jestli může, položí mi třeba ruku na telefon jestli mu jej podám, sám si ho nevezme, ale rád si v něm prohlíží fotky, na radu psychologa dostal tablet a sám si stahuje hry, což tedy jsem čuměla, ale díky tomu tabletu už ví že puzzle se nestaví do řady, ale je to obrázek, a naučila jsem ho pexeso, pamatováka má, nechápu třeba jakým způsobem si vyhledává videa na youtube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 20:57
@Zástavanda píše:
@S.Ivanka Aha no tak uvidíme snad jen plaší, malej je celkově pomalejší sedět, lézt a stát začal v posledních 14 dnech, jinak nemluví, neslabikuje, občas je jak hluchej. nereaguje na ne ani prostě nic nepozná, nemává, ale zase brnká na pusu sám schroupe nakrájený jablíčko, piškot i kousek chleba, jídlo celkově miluje, ale s náma se namazlí jen nás mlátí a vzteká se

no až ti začne doma všechno stavět do řady, nebo uklízet, tak pak je čas plašit, dokud mu nevadí bordel, tak je to v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
24.10.14 20:58

@Zástavanda „ne“ mala rozumi tak od 10m, neb velmi brzo zacala delat sebedestruktivni cinnosti. Pejsek, cici a pipi rozumi cca od roka. Pricitam to tomu, ze mame doma pejska a kazdy den nas chodi rano vitat a kazde rano rikam „pes, baf baf“ a ukazuji na psa. Kocky a slepice maji nasi na baraku. Klasiku paci paci jede od 8m, pa pa a jak jsi velka tak od 13m, tiktak, svetlo, ham ham taky asi tak od roka, samostatne chodi od 15m, kdyz neco chce, ukazuje na to a nepricetne jeci :roll: :) tak od 14m ukazuje usi, nos, oci, vlasky, pusu, ale to dela jen kdyz se ji chce, evidentne ji to moc nebavi… jeste neco? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 21:00

@Margery jo a umí počítat do 10ti určitě, koupili jsme ty pěnové puzzle s číslicemi, doma jsme rozbalili a ne podle barvy - ale začal je skládat od 0 do 9ti a to jsem myslela že mi oko vypadne, můj syn ( stýc) mu schoval číslo 6 a to byl hukot že chybí, lítal a hledal a rozčiloval se, a v tabletu má matematiku, takže ví že 4 jsou 4 jablíčka a 2 jsou 2 jablíčka atd. a ví že abeceda začíná A B C D E a přesně tak je i srovná

Příspěvek upraven 24.10.14 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.10.14 21:01

@S.Ivanka Bordel mu je putna :D někdy mám pocit že mě má prostě na háku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
24.10.14 21:01
@Zástavanda píše:
@Hřiběnka Ne já asi opravdu všechno moc řeším, ale jak už jsem psala od narození je to furt něco :) Jen jsem si pitomá přečetla příznaky autismu a spousta věcí na něj sedí :nevim:

naprosto Ti rozumim, můj první syn (aktuálně 26m) byl celkem rychlík, ted už mluví krásně a rozumí téměř všemu, druhý syn (aktuálně 13m) začal dělat pápá cca před měsícem, a ted dokonce se naučil dělat jak je veliký :) říká jen krásně mami ale znamená to jíst-neboli hami…Na svo jeméno nereaguje, nechce se chovat a neni mazlivý a to vůbec…To víš že jsem hned spekulovala o autismu. je prostě jinej než brácha, ale je náš :) Až ted se pomalu něco začíná dít, tak mě to uklidnuje…Takže neboj a vytrvej! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí