Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zástavanda no já bych to holka typla že máš hypotonika a to mazej, čím dýl tím je vojtovka úmornější.. ![]()
@Zástavanda Hoď se do klidu, můj mladší (10m) je šikovný normální miminko a má to podobně: kouše mě, tahá za vlasy, olizuje, tříská hračkama o sebe, hází je. Když se mu něco nelíbí (a to je často) tak ječí. Děti v tomhle věku to takhle zkrátka mají..
Ale co se fyzickejch nestovnalostí týče, šla bych k doktoru, starší byl taky hypotonik a cvičení velmi pomohlo.
@Zástavanda píše:
Já doufám ze se to srovná. Těšila jsem se jak se budu. s miminkem mazlit, ale to bych si musela. pořídit chrániče. Ka vim že se nemá srovnávat, ale sestra má téměř stejně staré dítě, holčičku a ta je přesny opak. Hodna klidná mazliva. Mám pocit ze na me rodina kouká soucitne, jakoby byl malej nenormální
Taky jsem se těšila, jak se s holčičkou budu mazlit, chovat jí..
A ejhle, jako u tebe.. prostě to nejde. Vyrve mi div né půlku vlasů.
Chování skončilo někdy ve 3 měsících.
Tak si aspon užívám, že je stále kojená.. ale u toho mě zase strašně škrábe.
![]()
Syn byl mazel, ale od 9m nebyl kojenej. Holt s každým je to něco. Taky na mě každej kouká, co to malá vyvádí.. nejednou jsem se s ní pěkně zapotila. Být to první dítě, budu se bát mít další. ![]()
@Zástavanda Tak normální to je, kolem mě to tak mají skoro všichni. U nás probíhá jen to rozčilování, a házení s věcmi, když se něco nedaří nebo zakáže. A co se týče toho vývoje tak to nevím, každé dítě je jiné. My máme doma rychlíka.
@Zástavanda Haha, vitej do klubu. Mam malou satanku, uz ji tahne na dva a pul a stipe porad, ted nas zacala i mlatit
. Hyperaktivni, nespava, od mala urvana… Nejradsi bych co tyden zakladala diskuzi, ve ktere by me nekdo utesoval, ze to brzy prejde.
Lezt zacala v 9 mesicich a 5 dnech (taky byla dost pozadu), ale vse dohnala az predehnala. Nic moc neumela (krom revu, co by se namahala udelat rodicum radost - nejake paci paci, papa az do roka bojkotovala…) a ted je z ni „genius“ (v 19 mesicich umela prvni basnicku).
@Pudloslava No, mladej je zatim opak starsi…, ale jsou mu teprve 4 mesice. Pokud to bude horsi nez vychovavat dceru, tak poteskoste…
Jinak my jsme oba dost flegmatici, nehadame se vubec, po kom to dite je, nevim.
Malej má zas knourací období a separační úzkost…už mi to leze na mozek ![]()
Náš je fakt andílek, ale kouše taky - vidí nos, tak je třeba prozkoumat ústně no
Dneska mi málem uhryzal prst při čistění zubů. Jak vidí vlasy, tak mi velitelsky odstrčí hlavu na stranu (kde se v dětech bere ta síla
) a tahá a tahá. Šplhá na mě tak, že se přitáhne za prsa (au). Prostě malé děti neví, co je jemné zacházení, zkoumají, časem se to naučí.
@TýnkaK Proboha malej je moje první dítě a jediné další miminko v mém okolí je neteř, která tohle nedělá. Buď tak hodná a přestaň me urážet jen proto že jsem si nezjistila, ze mimina svoje rodiče tahaj za vlasy
Moc vám děkuji hodně jste mě uklidnily a také pobavily. Prostě se smirim s tím ze mám doma agresora
Nicméně kvůli té hypotomii zítra k doktorce zajdem. Snad to bude v pořádku
Příspěvek upraven 24.09.14 v 20:35
@Zástavanda píše:
Dobrý den maminky.
Mám trápení se svým synkem. Je.mu 9 měsíců a nic moc neumí, vlastně se pořád vzteka kazdy den tak pul dne probreci. Na to už qjsem si docela zvykla i když je to zahul, ale co me nejvíc trápí je to, že je neskutečně agresivní pořád nás kouse, mlátí, štípe a skrabe jsem z toho nešťastná Třeba mu chci dat pusu a on me čapne za vlasy a kousne mě do nosu. Je to normální? Nevíte prosím někdo jak ho to od naučit? Ještě me trápí ze vážně skoro nic neumí. Neleze, nesedí (to sice skoro jo opírá se o ruku ale pořad padá) nebrepta s hračkama si hraje jen tak ze s nima tříska nebo je kouše. Nemůže to spolu nějak souviset?Příspěvek upraven 24.09.14 v 19:48
@Zástavanda jen doporučuji..někdy pediatři nechtějí vydět problém..často se to stává a vyčkávají až bude pak fakt průšvih..takže si musíš dupnout a zkoukne odborník…a dej vědět ju?
@Zástavanda
já jsem teda tohle nezažila ani s jednou dcerou a když to tak čtu tak mě to děsí
kousat v 9měsících??Týýýýjo tak to já mám hodné holčičky
Ale jinak si z toho nic nedělej každé dítě je jiné
Zase mi ze starší vyrostla čertice a je také vzteklá atp
…Jinak malá v 9měs. taky nesedí a leze jen dozadu, pokud se tomu lezení dá říct ![]()
Zkus to vydržet, malej objevuje to co vše umí a co si k tobě může dovolit
@Zástavanda úplně normáolní dítě, řekla bych… nevím co bys chtěla. Náš malej teda umí něco víc, už iobchází návbytek, umí paci paci, zamávat, zabrnkat na pusu a další, ale on je podle dr spíš napřed. Dcera ve věku tv=ého syna ani neseděla, nelezla, jen se plazila.. ¨
Jooo a zavlasy mě tahaj a koušou oba ![]()
Naší už teda bude 14měsíců, ale kouše, tahá za vlasy, štípe pořádně. Ona to ale dšlá cíleně, když jí třeba vezmu něco, co nesmí mít, tak vyloženě vztekle řve, dojde třeba za ségrou a pořádně jí škubne za vlasy…ruku jí chytnu a důrazně řeknu ne..ale že by to mělo nějaký efekt, tak to zatím nevidím ![]()
a jestli to je normální..já nevím-starší možná tahala, ale to je tak vše, nebyla nijak extrémně vzteklá, ukřičená…zato tohle zlatíčko, ta mlátí hlavou do podlahy, když není po jejím
takže každé dítě je hold jiné, neuděláš nic ![]()