Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@loja ja jsem to vracela deti to rychle preslo. To neni fyzicke trestani ale vracis to co dela a tim si uvedomi co vlastne dela. Jsou rychle chapavi kdyz citi nasledky. Na deti nepouzivam fyzicke tresty ale stavim zrcadlo.
Je zbytecne v 9 nebo 12mes vysvetlovat nebo kricet ale odplatu chapou hodne rychle i v tomhle veku. Manzela kluk placnul on mu to vratil a pak malyho hecoval at to udela znova a znova a pak malej rekl uz ne uz boli a byl klid
Ja si hlavne myslim, ze to neni agrese. on proste chce jen ten oblicej prozkoumat, tak ho desne sestipe - ma silu a s hrackama to dela taky tak. On nikomu ublizovat nechce. je proste blbej a silnej. Holcicky v tom veku jsou obvykle stejne blbe, ale mene silne, takze to vypada, ze jsou nezne.
Ahoj, moje deti taky kousali a škrábali, taky sem jim to vracela a pak to nějak odeznělo. jinak ta hypotonie může být způsobena tím, žes brala velké dávky hořčíku v těhotenstvi¨-řekla mi to neuroložka, že se chystá psát na toto téma studii. můj syn začal chodit až v 15m.taky hypotonie. dále si myslím, že ten tvůj syn dude mít adhd.-tyto děti nespí, rvou pořád jsou agresívní, neklidné, špatně sají při kojení, sama jsem trpěla adhd, mám syna s adhd-mám bohaté zkušenosti ještě jsem psala na toto téma diplomku.tu hypotonii bych řešila urgentně-čím dřív začneš cvičit tím lépe. pak jsou výborné lázné-velké losiny-termální koupele skvělé. jinak rada zní moc se tím zabýváš- já jsem měla dvojčata kluky roštáky, vše jsem dělala v poklusu, nebyl čas se dlouho nad něčím trápit. pořid si další dítě,,budeš v poho, protože to bude cvrkot a nebudeš mít čas přemýšlet nad něčím dlouho.
Za hrubky se omlouvám, trpím pruchou pozornosti+dyslexií. Pro neznalé-nikdy si po sobě nic nepřečtu a pak se stydím za hrubky
![]()
@TýnkaK píše:
@Zástavanda A co bys asi tak po devítiměsíčním dítěti chtěla? Aby četl Voltaira v originále, běhal maraton a vyplel záhon jahod??? Normální nejsi ty, pokud ti přijde chování syna divné.![]()
Pardon, nebývám tak příkrá, ale to je tak, když někdo zjistí, že dítě není panenka na oblíkání…
Příspěvek upraven 24.09.14 v 19:56
„Nebyvam tak prikra“…Asi mas o sobe trochu jinou predstavu, nez jak se realne projevujes. Mne osobne jsi v jine diskusi nedavno narkla z uplnych nesmyslu a kdyz jsem te odkazala na me predchozi prispevky v te same diskusi, ktere tve tvrzeni vyvracely (ukazovaly ho jako zcela mimo), uz ses neozvala, nevyjadrila. Tot muj dojem a omlouvam se za prispevek mimo tema.
Tak jsem dnes byla s malým u doktorky a v pondělí jdeme do Hradce k nějaké rehabilitační doktorce. Prý je vyborna
Řešily jsme i to ze neříká slabiky a prý mám ještě vydržet. ![]()
No vidíš, první vlaštovka, neboj vše se srovná a bude fajn. držím palečky
No když to bude furt takovýhle, tak ani né do PPP, zašla bych spíš rovnou ke knězovi.
Milé maminky jsem tu zas…
Ano asi jsem opravdu hysterka, ale potřebuji se opět poradit. Kdy vaše děti začaly chápat? Rozumět ne, nebo ukazovat věci, dělat pápá a podobně? Jde mi hlavně o to ukazování, nebo třeba když jste řekli pejsek kdy vaše děti pochopily co to je? Omlouvám se všem zkušeným matkám které mé dotazy vytáčí k nepříčetnosti ![]()
Syn má 16.měsíců. Zvířátka nepoznává. Pápá dělá asi od roka. V knížce cíleně neukazuje, že bych řekla, ukaž kočičku a on mi ji ukázal.
Včera mi konečně přišlo, že mi rozuměl, neb došel z chodby jen v plíně, tak se ptám kde má tepláky a on si sáhl na ty holé nohy
Čtyřletá mám pocit, že taky občas nechápe ![]()
Ne rozumí už asi oba, jen to oba vehementně ignorují.
@zichisek
jé super tak to jsem klidnější a taky občas dělá, že neslyší? já na něj třeba musím zavolat jménem 5× než mě vezme na vědomí, jinak dál čučí před sebe nebo na hračku ![]()
Zakladatelkooooo klidně Ti půjčíme na víkend tříletého autíka pokud Ti vadí že ten Tvůj uzlíček nic neumí
je ještě malinkej a dožene to. A po tom víkendu pak doufám změníš názor ![]()
@Zástavanda píše:
@zichisekjé super tak to jsem klidnější a taky občas dělá, že neslyší? já na něj třeba musím zavolat jménem 5× než mě vezme na vědomí, jinak dál čučí před sebe nebo na hračku
Koukala jsem v diskuzi, že má malý teď 10 měsíců? Tak to ten náš nedělal asi nic, jen se plazil. Nelezl po čtyřech, neseděl.
Jinak podle mě slyší dobře, jen se soustředí na něco jiného. Občas pomůže když zatleskám abych přilákala pozornost
nebo musím jít až k němu aby mě vzal na vědomí. Ale to i ta čtyřletá. Ta už teda občas i ignoruje schválně ![]()
Nevím přesně, kdy co začaly dělat, ale mohu tě ujistit, že v deseti měsících to rozhodně nebylo ![]()