Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Promluvit jí do duše a nebo jeď s ní. Pokud lže před rodiči, tak bych jim to neříkala, třeba sama ví, že se vrátí a bude sama.
No řekla bych to-raděj ať je doma vzrůšo než aby se už ségra nevrátila.!!! Nemůžeš tam jet s ní??
Rodičům bych to neřekla. Ségra už je dospělá, tak jí to těžko zakáží a akorát budou trnou hrůzou.
Já bych to neříkala. je to její volba, její život a co si s ním udělá je její věc
stejně, pokud chce jet, tak pojede. když si jí nepřemluvila Ty, tak oni ji těžko přemluví ![]()
mě spíš zaráží, že ve 25ti letech svým rodičům lže
to by mě jako rodiče opravdu hodně mrzelo ![]()
Rodicum bych nic nerekla, ty vis kde je, tak to staci, stejne by jela i kdyby to oni vedeli-jen by dostala obr kazani a stejne by udelala co chce. Je to jeji zivot.
Si uzije a za tyden je zase zpet, snad bude aspon pouzivat nejakounochranu, aby tam nic nechytla…ale s tim ty nic neudelas.
Navic ti to rekla jako tajemstvi, tak bych ji nechtela byt tebou podrazit…priste by se ti uz s nicim nesverila…
Tak já bych to teda řekla. Anebo až budete všichni pohromadě, tak se jí zeptat, jestli ONA nechce říct rodičům pravdu. A že budou trnout hrůzou, to určitě budou, ale lepší vědět kde dítě je a trnout, než žít ve lži a kdyby se jim nevrátila, ta špatná budeš nakonec ty.
Já jako máma bych to rozhodně vědět chtěla.
Rodičům bych nic neříkala. Ne kvůli sobě nebo sestře, ale kvůli nim. Trnuli by hrůzou ![]()
Jééé..
no, nevím jestli bych jim to řekla. Ona stejně poletí pokud je rozhodnutá, rodiče by jí to rozmlouvali a na tebe by byla beztak akorát nas*aná, žes to vyžvanila ![]()
Je dospělá, může si dělat co chce. Moje příbuzná se zamilovala taky v Tunisu na Djerbě (nevím jak se to přesně píše), taky jela dvakrát. Pak poslala borcovi padesát tisíc (vzala si na to kvůli němu půjčku) aby mohl sem za ní jak jí nasliboval a.. už nikdy neviděla jeho ani peníze
Já tady ty přismahlý typy zase vůbec nemusím ![]()
Řekla, protože nevidím důvod, proč by mě někdo měl nutit, abych svým nejbližším lhala do obličeje. Když má někdo tajemství, tak ať si ho laskavě nechá pro sebe a nezatěžuje svědomí ostatních. Sestra je opravdu vyzrálý jedinec.
No podle mých zkušeností jsou Tunisani takoví hodně vlezlí, neodbytní. Já bych z něj teda, jako z potenciálního nápadníka mé sestry, měla strach. Uvedu příklad: moje teta byla taky nedávno, tak dva roky, na rodinné dovolené v Tunisu. Starší (21) sestřenice se tam taky (i přes zákaz) seznámila a borec jí celé ty dva týdny někam zval, kupoval atd. a dospělo to k tomu, že ji málem znásilnil kdesi na pláži, naštěstí se teda nic nestalo. My když jsme byli v Tunisu, tak si pamatuju že nám bylo doporučeno neopouštět komplex a neseznamovat se, že mají úplně odlišnou mentalitu. Obzvlášť jestli se setra horko těžko domluví
já bych to asi rodičům řekla, nebo jí opravdu domluvila, jsem v tomhle celkem opatrná takže bych jí udělala vítr už když by mi to řekla.
Neříkala bych to ještě z jednoho důvodu. Ségra ti teď důvěřuje a říká ti pravdu, kam jede. Ale pokud to řekneš rodičům, tak její důvěru ztratíš. A až příště dostane podobně inteligentní nápad, tak už ani ty nebudeš vědět, kde skutečně je. A pokud by se něco opravdu stalo, tak nebudete mít tušení, kde ji hledat.
@lucenka píše:
Neříkala bych to ještě z jednoho důvodu. Ségra ti teď důvěřuje a říká ti pravdu, kam jede. Ale pokud to řekneš rodičům, tak její důvěru ztratíš. A až příště dostane podobně inteligentní nápad, tak už ani ty nebudeš vědět, kde skutečně je. A pokud by se něco opravdu stalo, tak nebudete mít tušení, kde ji hledat.
přesně!
kdyby Ti to řekla kamarádka, taky bys přemýšlela, že to půjdeš říct jejím rodičům?
Já bych alespoň sestru přemluvila k tomu, že pojedeš s ní. Kdyby se něco stalo, budete tam alespoň spolu a větší šance, že se vrátíte obě. I když už je dospělá, svět plný různých nástrah a člověk nikdy neví, co se stane. Já bych teda nemohla takhle svým rodičům lhát. Je pravda, že když jim to řekneš, budou trnout hrůzou, ale to můžou trnout hrůzou i při výletě na Slovensko, ale tam se alespoň domluví…Navíc když jim to řekneš, porušíš sestřino tajemství…Já osobně bych to asi nevydržela a rodičům takovou věc řekla - přeci jenom jde taky o sestřinu bezpečnost…
Ahoj maminky a sourozenci, jsem zoufalá ze sestry. Potřebuji vaše názory, co dělat… Mám sestru (25 let), slušnou, hodnou, ale její výběr partnerů byl až na jednu vyjímku vždy do nebe volající. Rom (teď je na 10 let ve vazbě), druhý polorom( ten byl celkem fajn, žádný problém až na to, že by nikdy nezvládl uživit rodinu, ikdyž pracoval, zas byl díky své blbosti i naivitě věčně " odrbávanej " ze strany zaměstnavatelů), pak slušnej, vysokoškolák, ale zas Turek, muslim, kterej měl sestru po pár měsících opustil. No a nejnovější objev je Tunisan, žijící v Tunisku a Francii, kterého potkala před nedávnem na dobolené. Naprosto NIC nemám proti jakýmukoliv náboženství, národnosti, pokuď je člověk slušný. Ale jde mi o naivitu sestry. Po její dovolené jsem hned poznala, že se zaláskovala a nechala za hranicema kluka… Svěřila se mi, že tam někoho potkala, tak jsem se ji snažila pochopit, jakože jasný, prázdninová láska, že to čas vyřeší, že by to samozřejmě nemělo budoucnost. A byla jsem ráda, že je z Tuniska, že se prostě už neuvidí. A včera jsem dostala pecku do zad. Za pár dní letí zpět za ním! Zaplatil jí stejnej zájezd kde byla. Letí sama, za chlapem (37 let), kterýho vůbec nezná, pořádně se ani nedomluví, našim řekla, že jede s kamoškou k babičce na Slovensko. Takže jsem v situaci, že kdyby se jí něco stalo a já to neřekla rodičům, dokážete si představit, jaký výčitky bych měla. Ale říct jim to? Sestra mně neodpustí a naši se z toho zhroutí, po těch všech předchozích problémech. Připadám si jak děcko, co chce žalovat mamince a tatínkovi. Je mi jasný, že je dospělá, bydlí sama, může si dělat co chce, ale mám strašnej strach, jak to dopadne. Bojím se o ni. Je prostě úplně blbá. Snažila jsem se jí to rozmluvit, nadávala jsem, po dobrým taky nic… Co by jste dělali vy? Jinak má normální kamošky, prácu, prostě ju přitahujou jen tmavý typy. Chjo