Malý satan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1134
24.10.14 21:03

@Helenie Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 21:04

@Zástavanda tak autík vyžaduje svůj pořádek, chaos nesnáší, ale i to je případ od případu, jsou autíci jako náš co nepotřebují mluvit, protože pro ně nejsou slova která by vystihla co chtějí říct a jsou autíci co mluví jako encyklopedie a tak nějak nevím co je horší, moje nevl. neteř má ten druhý případ a k nim na návštěvu znamená vzít si před a po prášek na hlavu, jinak nelze ten příval slov přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
24.10.14 21:07
@S.Ivanka píše:
@Margery jo a umí počítat do 10ti určitě, koupili jsme ty pěnové puzzle s číslicemi, doma jsme rozbalili a ne podle barvy - ale začal je skládat od 0 do 9ti a to jsem myslela že mi oko vypadne, můj syn ( stýc) mu schoval číslo 6 a to byl hukot že chybí, lítal a hledal a rozčiloval se, a v tabletu má matematiku, takže ví že 4 jsou 4 jablíčka a 2 jsou 2 jablíčka atd. a ví že abeceda začíná A B C D E a přesně tak je i srovnáPříspěvek upraven 24.10.14 v 21:06

Ale ono se rika, ze autisti jsou nadprumerne inteligentni. Coz ten Vas vnuk evidentne je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.10.14 21:09

@S.Ivanka No je mu je celkem jedno v jakém stavu má dětský koutek jemu ani nevadí být někde u cizích lidí paradoxně když ho máme někde na hlídání třeba přes noc takse chová líp než doma, nebrečí směje se a spí celou noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 21:11
@bobr123 píše:
Ale ono se rika, ze autisti jsou nadprumerne inteligentni. Coz ten Vas vnuk evidentne je!

No psycholožka je z něj také unešená, nám říkali že je chytrý, hele i Bill Gates je autista, a četla jsem že i Einstein a Nobel, takže alespoň tak, on má svou komunikaci a odzbrojí každého očima :D
Jinak jak já říkám - malý anglický lord - nejen že nám nerozumí - ale přeci by se s námi ani nebavil ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
24.10.14 21:14
@S.Ivanka píše:
No psycholožka je z něj také unešená, nám říkali že je chytrý, hele i Bill Gates je autista, a četla jsem že i Einstein a Nobel, takže alespoň tak, on má svou komunikaci a odzbrojí každého očima :D
Jinak jak já říkám - malý anglický lord - nejen že nám nerozumí - ale přeci by se s námi ani nebavil ne :palec:

Ten je bezvadnej! Ja verim tomu, ze tihle lidi neco dokazou, maji svuj svet a neresi hovadiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 21:17
@bobr123 píše:
Ten je bezvadnej! Ja verim tomu, ze tihle lidi neco dokazou, maji svuj svet a neresi hovadiny.

Díky, on se sem pokaždé moc těší, já na něj mluvím pomalu a mám hafo času, a tak když jede domů je naštvanej a celou cestu v autě se šklebí :) ani s ním nemůže k autu, protože je mi líto že brečí že babička nejede taky,

Příspěvek upraven 24.10.14 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
24.10.14 21:35

Syn uměl ve třinácti měsících udělat psa, kačenku, krávu a auto. Ukazovat v knížce umí cca měsíc, taky nějak tak od toho roku. Ale on je knihomol, prohlížíme knížky takřka denně už od zavinovačky a já mu neustále ukazuju To je krtek, to je ježek, to je auto, takže on už pak věděl a ukázal.
Papa se naučil teprve nedávno. Venku pozná akorát pejska, to už sám volá baf baf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
24.10.14 21:46
@S.Ivanka píše:
Díky, on se sem pokaždé moc těší, já na něj mluvím pomalu a mám hafo času, a tak když jede domů je naštvanej a celou cestu v autě se šklebí :) ani s ním nemůže k autu, protože je mi líto že brečí že babička nejede taky,Příspěvek upraven 24.10.14 v 21:40

Aha, ja myslela ze se o nej starate. Tak ať Vam dela jenom radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 21:49
@bobr123 píše:
Aha, ja myslela ze se o nej starate. Tak ať Vam dela jenom radost.

taky se starám :D dítě mého dítěte je dvakrát moje dítě - a hlavně pokud jde o dcery dítě, to je pak opravdu jak vaše, ale to holky poznáte taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
24.10.14 21:52

@Zástavanda a jeli jste ktomu neurologovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
24.10.14 21:54

Náš malej, teď 17m. nemluví skoro vůbec, používá, když už jen první slabiky. takže „má“ jsem já máma,„tá“ je táta,„bá“ je babička a tak podobně. zato zase rozumí hodně slovům, udělá co mu říkám a to bez ukazování. řeknu např. vem talířek a odnes ho do dřezu. tak jde a udělá to. zná i takový věci jako je popelnice(ta je jeho oblíbená :mrgreen: ),multikára, vodítko, kladivo, koště, topení, košík(na psa),no je toho spousta, že až někdy sama koukám a říkám si kéž by byl jak starší syn, ten má taky neuvěřitelnýho pamatováka a ve 4 letech podle pexesa se naučil všechny hlavní města Evropy i z vlajkama :D malej ještě umí v knížce ukázat krávu, psa, kočku, koně, kačenu a krocana a umí udělat jak dělají. pápá a pacipaci a takovýhle věci udělá když mu o to řeknu, ale teprv asi jenom tak dva měsíce. jeho to nebaví. to radši něco prozkoumává, rozebírá a tak :mrgreen: jinak je dost aktivka, za celej den si neumí v klidu sednout, snad jen chvíli u knížky, jinak lítá a lítá od ničeho k ničemu, udělat všude bordel, všchno vytahat a rozházet mu jde nejlíp. neposedí ani na kočáru, takže ten už skoro nepoužíváme, protože tam chytá hysterák. vztekat se umí ukázkově, hlavně když mu něco zakážu anebo mu něco nejde hned, tak jak si představuje. a strašně rád testuje kam až může ve svým chování zajít :mrgreen: tak dneska tak dlouho vyhazoval hranolky z mražáku, až sem udělala „bacibaci“ a to sem ho varovala :mrgreen: a pak byl pokoj.jsou to prostě éra dětičky jedny a každý je jiný :) jo a jíme zásadně na lince, protože sedět nebude a honit ho po bytě zas nehodlám já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.10.14 21:59

@Malike Ano jen lehká hypotonie dostali jsme dva cviky na doma, trakářek a pohupování na kolínkách, no a do týdne se malý posadil pak postavil a před dvěma dny začal lézt po čtyřech :dance: Tkže ještě jednou děkuju, že si mi o tomto problému napsala a já to začala řešit včas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.10.14 22:01

@Malike Ake nebyli jsme na neurologii ale příme v rehabilitačním centru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
24.10.14 22:04

@S.Ivanka Zavidim,že to takhle berete. Pro mojí mámu je to spíš problém