Malý satan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
607
17.12.14 14:50

Jsem přehlédla, že se jednalo o roční prohlídku. V tom případě bych byla v klidu. Na ukazování má čas do 18 m. A mluvení, bych v tomto věku taky neřešila, hlavně že něco žvatlá. Počkej do 1,5 roku a uvidíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
17.12.14 21:16

Děkuju za uklidnění, snad to bude v pořádku, nevím proč mi to doktorka vůbec říkala. Prý se jí vždy zdál pomalejší, ale zase motoricky vše dohnal už dělá krůčky i sám (třeba dva :D) Dneska jsem s ním zkoušela paci paci a když mu ty ruce držím blízko u sebe tak dlaněma tleskání naznačuje :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.12.14 21:19

@Zástavanda Náš syn paci paci ani jak jsem veliký nikdy nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
6.1.15 15:16
:andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
6.1.15 15:18

PMR

Tak jsme se dnes vrátili z kontroly u Dr. a za razilo mě, že v lékařské zprávě má napsáno mírná psychomotorická retardace.. Samozřejmě mi k tomu nic neřekla, zprávu jsem četla až teď doma. nevíte co to znamená?? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
20.1.15 22:59

Dne s jsme byli opět u doktorky a zase mi zopakovala, že chce to vyšetření na autismus… Malý má teď tedy 13 měsíců, chodí rád a často se směje (třeba i sám hračce), mazlí se, oční kontakt má, žvatlá ty svoje sladký nesmysly jajaja beleju a podobně :D, nevadí mu změna prostředí je mu vlastně jedno jestli je doma nebo u babičky či u cizí paní na hlídání (ale je hlídán často už od miminka), po mě se mu nestýská ani mě nijak nevítá když mě vidí po delší době. S hračkou si umí hrát jen s jednou u té konečně pochopil princip s ostatními jen tříská. bordel mu nevadí rád ho sám dělá. Občas je těžké upotat jeho pozornost, na jméno se otočí až třbe po páté, ale slyší jeho oblíbenou znělku v televizi tak na tu reaguje okamžitě. Na povely jako podej mi balon mi kašle to samé paci paci a pápá, ale umí si semnou tlesknout podat mi ruku, udělat tuli tuli :* Na děti stále utočí, ale občas už se snimi snaží hrát.. Taď jsem ho naučila dělat malá tři dny to dělal a najednou šlus- jako by to nikdy neslyšel… Prosím já vím, že už jsem otravná, ale ta doktorka mě strašně nervuje. múže te mi tu někdo nezaujatý napsat jestli si myslíte, že to může být autismus či jiná vada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
20.1.15 23:06

Mám téměř dvouletaka a teda asi divná paní doktorka, páč nám říkala, že je to normálno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869

@Zástavanda normální dítě, přijde mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157

@Zástavanda nevim, ale prijde mi to predcasne, kdyz je chlapeckovi teprve 13mesicu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242

@Zástavanda Takhle podle popisu mi připadá naprosto adekvátní svému věku, ale já tvé dítě neviděla, takhle ti diagnózu nikdo nenapíše. Vaše doktorka má už poněkolikáté dojem, že tvé dítě se vymyká. Jestli vám doporučila konkrétního odborníka, klidně bych někam zašla. Budeš vědět co a jak, buď tě ujistí, že je vše O. K., kdyby ne, dostaneš spoustu nápadů, jak prcka pomoct rozvíjet. A vaše doktorka ti pak dá pokoj:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
20.1.15 23:13

Já vím, že k odborníkovy musíme, ale je to ještě 5 měsíců nevědomosti a mě z toho asi hrábne :(. jsou dny kdy mi připadá úplně normální a pak jsou dny kdy se jen vzteká-nereaguje a podobně. Chtěla bych mít konečně jasno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.1.15 23:21

@Zástavanda Jasno nebudeš mít nikdy. I kdyby se jakákoliv diagnóza potvrdila, nikdo ti neřekne prognózu, nedá se to dopředu odhadnout. Vše dost závisí i na péči, kterou dítě dostává. Pokud ti řeknou, že se zdá být v pořádku, chvíle, kdy se bude chovat jinak, ti stejně budou vrtat hlavou. Zkus se z něj radovat, chválit za každý pokrok, choďte ven, povídejte si, ukazujte obrázky, dělejte běžné domácí věci a uvidíš. Víc pro něj stejně v současné situaci udělat nemůžeš. Co si o tom myslí třeba babičky, nějaké kamarádky, které už mají zkušenost s více dětma? Zdá se jim na tvém dítku taky něco divného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
20.1.15 23:22

@Zástavanda myslim ze je uplne normalni :) autisti pry vyzaduji opravdu rutinu, porad to same, i stejne obleceni apod, ne jen ritualy jako bezne deti. Je zvlastni ze vas doktorka takhle stresuje, ale pro klid bych ho vysetrit dala. Taky pry autisticke deti nemaji rady mazleni… Urcite je to v poradku :hug: ze nereaguje na jmeno muze delat schvalne, treba taky tim ze ho casto hlida nekdo jiny, tolik nereaguje na vas. Bydlime v domacnosti s moji mamkou, ale kdyz na ni zavola ona, vetsinou nic, kdyz ja, otoci se hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.1.15 23:27
@Zástavanda píše:
Dne s jsme byli opět u doktorky a zase mi zopakovala, že chce to vyšetření na autismus… Malý má teď tedy 13 měsíců, chodí rád a často se směje (třeba i sám hračce), mazlí se, oční kontakt má, žvatlá ty svoje sladký nesmysly jajaja beleju a podobně :D, nevadí mu změna prostředí je mu vlastně jedno jestli je doma nebo u babičky či u cizí paní na hlídání (ale je hlídán často už od miminka), po mě se mu nestýská ani mě nijak nevítá když mě vidí po delší době. S hračkou si umí hrát jen s jednou u té konečně pochopil princip s ostatními jen tříská. bordel mu nevadí rád ho sám dělá. Občas je těžké upotat jeho pozornost, na jméno se otočí až třbe po páté, ale slyší jeho oblíbenou znělku v televizi tak na tu reaguje okamžitě. Na povely jako podej mi balon mi kašle to samé paci paci a pápá, ale umí si semnou tlesknout podat mi ruku, udělat tuli tuli :* Na děti stále utočí, ale občas už se snimi snaží hrát.. Taď jsem ho naučila dělat malá tři dny to dělal a najednou šlus- jako by to nikdy neslyšel… Prosím já vím, že už jsem otravná, ale ta doktorka mě strašně nervuje. múže te mi tu někdo nezaujatý napsat jestli si myslíte, že to může být autismus či jiná vada?

No, chválím doktorku, že to nechce uanedbat, ale podle mého je brzo. Troufla bych si soudit AZ tak v roce a pul. Ve dvou už to bývá celkem jasný. Z toho, co pises, Mé nějak nic do o či ne udeřilo,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
21.1.15 07:23

@Zástavanda :hug: ahoj me to take prijde od mudry uspechane, ty jo je hrozne malicky - proto jako musite cekat jeste tech 5m aby byl na tom vyvojove lip a oni ho mohli zkoumat??? :zed: ty jo, dceri je ted 19m a je to jeste prcek a nedokazu si predstavit ze ji bude hodnotit psycholog-jako dle ceho :zed: vzdyt u nich tak zalezi jak se vyspali atd a sama pises par dnu ok a pak je to horsi - urcite ho traoi zoubky a je to jedno z druhym, deti nemaji dovyvinutou nervovou soustavu a nektere se s tim holt perou hur. delej stale jak delate, mazlete, objemejete, hrajte si, budte trpelivy a snaz ze v nem co nejmene videt „nemocne“ dite - vzdyt oni vas zcela znejistili a plne chapu tve pocity nejistoty atd, vzdyt jde o dite :srdce:
nekde jsem driv cetlaze tydle poruchy se daji diagnostikovat nejdrive kolem 3 roku deti
a co zkusit homeopatika? jak ho vidi ostatni lide, kteri jsou s vama vic v kontaktu? to „ublizovani“ je u proti jinym dospelym nebo jen vam a jinym detem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí