Malý satan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
24.10.14 22:06

@Zástavanda Vás nejvíc zná tak to hraje. Pro mě období, kdy synovi bylo 6-12 měsíců byl horor. Furt řval, protože mu nic nešlo, nic ho neuspokojilo. Jedině když jsme jezdili autobusem a mohl dělat obličeje na cizí lidi. A ted je sice akčnejší, ale už se snim dá domluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 22:12
@annaei píše:
@S.Ivanka Zavidim,že to takhle berete. Pro mojí mámu je to spíš problém

Mě vychovala babička, moje máma mě nikdy nemusela, od mala mi dávala sežrat že jsem byla důvod k rozvodu - jako bych mohla za to že měla mého tátu a tátu zároveń… no o moje děti zájem nebyl a pro mě vlastně jako bych nikdy mámu neměla, takže moje nejlepší vzpomínky jsou na babičku, chci aby i moji vnuci měli jednou ty nejhezčí vzpomínky na mě, ale nejen proto, jsou prostě moji a jsem ráda že je mám, ten malinkej je teď v období mámismu a bez mama by se snad ani neotočil, 11.prosince mu bude rok. A ten starší skřítek je prostě malej zázrak. Neumím si představit, že bych si ho nesměla vzít na víkend, vlastně teď od konce prázdnin už tu byl celkem 4 víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
24.10.14 23:13
@S.Ivanka píše:
@Margery dveře mu nevadí, brumíky rád nemá, ale Kinder mléčné řezy - ty snad po desítkách, včera dcera volala že s ním byla ve špáru a dávala je do košíku tak aby je neviděl, protože pak cestou ke kase jí jeden za druhým :) a že když je viděl v regále a neviděl že jsou v košíku, tak začal taky ječet a mlátil jí tou jeho tlapičkou :) aby se pro ně vrátila, no uklidnil se - musela mu jeden dát a ukázat zbytek, jinak komunikuje po svém, vezme za ruku a odvede kam potřebuje, a zvykl si se přijít i zeptat jestli může, položí mi třeba ruku na telefon jestli mu jej podám, sám si ho nevezme, ale rád si v něm prohlíží fotky, na radu psychologa dostal tablet a sám si stahuje hry, což tedy jsem čuměla, ale díky tomu tabletu už ví že puzzle se nestaví do řady, ale je to obrázek, a naučila jsem ho pexeso, pamatováka má, nechápu třeba jakým způsobem si vyhledává videa na youtube.

Kinder mléčný řez byla druhá laskomina, co snědl, ale má intoleranci laktózy, takže smůla no. Komunikace přesně jako u vás, vezme za ruku a odvede, ale taky až v posledních třech měsících. S počítačem, mobilem a tabletem si skvěle rozumí, puzzle jsem mu ted objednala složitější, pexeso jsem mu zatím nevysvětlovala, dokud nepozná všechna zvířátka na obrázcích :D Ale během týdne už umí 24 ze 30 naprosto spolehlivě 8o

Jinak teda čísla a písmena jsem mu zatím moc neukazovala, ale u psycholožky jí naprosto s přehledem skládal tvary, doplňoval obrázky 8)

Jinak se nemazlí, spíš nás s manželem mlátí, nesmím před ním zpívat a tancovat, to je hned bez sebe vzteky, neumí ano-ne, neřekne si o jídlo, naprosto ignoruje cizí lidi, skoro nikdy neslyší na jméno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
24.10.14 23:56

@Margery ano nepoužívá, ale ví co to je, ne umí s přehledem, kroutí hlavou snad úplně na všechno, zpěv miluje a Óčko je jeho stanice :) u jídla si ukíže prstem co mu máme dát do pusy, ale sám se nenají, ale když chce chleba nebo rohlík tak vezme za ruku a odvede a ukáže, pexeso nechápal na tabletu, pořád se rozčiloval že chtěl všechno otočit a ono to nešlo, měl tak 4 dvojice, tak jsem počkala až otočí obrázek a klikla jsem mu na ten druhý, tak se rozzářil a už věděl jak dál, puzzle si sám nastaví obtížnost stejně jako u matematiky a z hudby nejraději Vivaldiho čtvero ročních dob, to má v tabletu a vydrží u toho klidně hodinu a tancoval - tedy kroutil by se pořád, vždycky něco na Jim Jamu vidí a snaží se opakovat.
A co se týče toho mazlení, on přijde sám a obejme a snaží se dát pusu, ale musí chtít sám, mě tu minule pusinkoval že jsem ho provezla tramvají přes celou Plzeň, to byl nadšenej. Jinak na mazlení má plyšáky, jeho první cesta do postýlky a celej se s nima přikryje a nejvíc miluje opici - ta má dlouhé ruce a já jak jsem mu jí koupila tak jsem ho tu s nima hladila po tvářičce a to žádnej jinej plyšák takové ruce nemá :palec: a Míšu Kuličku
jo a teď má rád říkanku šel pan doktor k nemocnýmu :)
ale trvalo dlouho než si nechal sahat na čelo a na nos :palec:
a už pochopil DEJ a VEM
prý se musí používat povely jak na psa :( ale asi nic jiného nepomáhá,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
25.10.14 07:54
@kve-tinka píše:
to mu se mi ani nechce věřit.. :think:

Nemám důvod si vymýšlet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
17.12.14 09:11

Tak jsem tu zase :roll: včera jsme byli na roční prohlídce a doktorce se nezdalo, že nic neříká jen da, da, da, neukazuje, neumí si hrát s hrackama a ani to papa ještě neumí. No a řekla ze on byl celkově pomalejší a že nás v 18 měsících pošle na vvyšetření na autismus :(. jsem z toho na nervy. Poznala jste některá u svého dítěte autismus takhle brzo? Nebo naopak ze by vaše děti byli trošku pomalejší a pak to dohnaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.12.14 09:13

@Zástavanda v 18 měsících na autismus??? Na roční byla taky ještě úplný zvířátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
17.12.14 09:16

@Sibyla0 Takhle mi ti doktorka řekla. No hlavně teda asi kvůli tomu ze ma záchvaty vzteku mlátí nás a hlavně s nim nemuzu mezi děti protoze chvilku si hraje a pak zničehonic vylítne a třeba je kousne nebo jin dva vlasy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
17.12.14 09:48

@Zástavanda byla bych v klidu, za toho půl roku se může tolik změnit. Může udělat takový skok, že nakonec budete hledat školku pro geniální dítě. Nechápu doktorku, to se máš teď půlroku klepat, jestli je kluk v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.12.14 10:18

@Zástavanda mne to prijde trochu unahlene, muj nejstarsi taky v roce nemluvil, neukazoval, zacinal se vztekat, rval a ja nevim co jeste a ze vseho vyrostl. Druhy syn vicemene taky, ten jeste v roce ani nesedel.
Az treti je „tabulkovy“ a v roce umel nejaka slova, vyvijel se motoricky jako prumerne deti.
S nekterymi detmi je to jednoduche, s nekterymi tezsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
17.12.14 10:57

@Zástavanda U nás je hodně podobný problém. Synovi je 19 měsíců, neukazuje, nemává, nemluví, žvatlá jen slabiky jaja a jeje a to jen sem tam (ještě 1-2 měsíce zpátky žvatlala baba, papa, amamam, řekl párkrát „tam“, nic z toho jsem od něj už min. měsíc neslyšela). Nerozumí ani základním pokynům (vyzvání k jídlu, „dej mi“ apod.). Hluchej není, když zavolám, že budeme foukat bublinky (bublifuk, to je tak jediný, čemu rozumí), běží i z jiné místnosti. Nenapodobuje činnosti ani gesta, nemává. Kolem roku rád dělal berany duc, ale to už ho pustilo. Tleskat se naučil v 15 - 16 m, ale s pokynem paci paci si to nespojí, to tleská mýma rukama a to jen občas. S hračkami si hraje tak, že je rozhází po místnosti, dokola otvírá a zavírá knížky (obrázky ho nezajímají), dveře, šuplíky, občas teda mačká tlačítka na zvukových hračkách. Odrážedlo nechápe, jen na něm roztáčí kolečka, ale jen chvilku. Nenechá si ani vyčistit zuby ani třeba utřít pusu, o takové stříhání nehtů ani nemluvě, na to musím být dva a řve, jako kdybychom ho podřezávali. V poslední době mi přijde, že skoro nereaguje na jméno, dřív to bývalo lepší. Oční kontakt má, když spolu děláme kravinky, tak se směje, agresivní a vzteklý nijak zvlášť není, dle mě přiměřeně věku. Pevný denní režim nevyžaduje, miluje jezdit MHD (hlavně když má výhled na dveře) i autem, v cizím prostředí je to jak kdy, v obchodech v pochodě, u doktorů řve (i když je to moje vyšetření, ne jeho a jeho musím vžít s sebou, protože všechno potenciální hlídání je v práci nebo bydlí na druhém konci republiky). Nedávno jsme byli po dloooouhé době na u známých návštěvě a byly v pohodě, jen celou dobu běhal od skříňky ke skříňce a otvíral a zavíral dvířka :( Venku musím pořád fungovat s kočárem, ač začal vykračovat do prostoru od 12 m a v 13 m už slušně chodil. Vypouštím ho nejlépe na oploceném hřišti nebo daleko od silnice, jinak utíká, neposlouchá, je schopný utéct hodně daleko aniž by mě postrádal. Děti ho vůbec nezajímají, zato často fascinovaně čučí na dospělé. Neměl separační úzkost. Chtěla jsem to všechno probrat s pediatrou na prohlídce v 1,5 roce, ale byl nachlazený až už od rána neskutečně protivný, v ordinaci řval, tak doktorka řekla, že teď nemá cenu ho nějak „zkoušet“, že se mám objednat, až bude ok, že si ho proklepne a kdyžtak nás pošle na neurologii a psychologii. Termín už jsem domluvila, bohužel to dopoledne (odpoledne syn spává) bylo možné až na konci ledna, takže teď musíme čekat. Můj muž si nedávno přečetl nějaký stránky o autismu a zděsil, se, že syn vykazuje většinu znaků, připustil, že je opravdu možný, že nebude něco v pořádku. No aspoň už nemusím poslouchat řeči, že jsem blbá a vymýšlím si problémy, které nejsou. I když bych se tentokrát ráda mýlila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.12.14 12:00

@Zástavanda To je v tomhle věku normální syn taky kousal a mlatil děti věkem z toho vyrostl. ROzhodně bych do kolektivu snim chodila jinak se to nenaučí.
A doktor bych někam poslala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
17.12.14 13:38

Takhle jsme měla podezření u druhého syna (momentálně 15m) do ještě nedávno neřekl ani slovo, nemával, pořádně se ani neusmá, chovat se nechtěl a byl vlastně, krotm toho že od roka chodí, pořád takové mimino. Teď cca 2-3 měsíce říká asi 10 slov, napodobuje zvířátka, volá na mě mamí na tátu tatí- cíleně. Mává a pořád by se choval…Na podezření z autismu je brzy, to se chodí nejdříve po druhém a půl roce. Takže klid…on to dožeme :) Drřím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
17.12.14 14:07

Myslím, že doktorka zbytečně plaší, to by byla většina dětí autisti :roll: buď v klidu, malý ji za půl roku ještě ukáže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
17.12.14 14:47

Já jsem se toho u nás taky obávala. Dcera byla od 10m taky tak na chování a mazlení leda v hokejistické výzbroji. Kousala, škrábala, mlátila mě jen jsem se k ní přiblížila. A nejen mě, všechny zvířata nevyjímaje.
V roce si nehrála s ničím, dělala doma jen neskutečnej bordel, vše pořád jen vytahovala ze skříní a šuplíků. Chodila od dne svých prvních narozenin, ale jinak jemná motorika katastrofa (a to jí zůstalo doposud). Jít s ní do kolektivu dětí bych nedala, asi by je povraždila. Jediné, v čem je rozdíl oproti tvému synovi, je to, že mluvila. S papa a paci paci jsem si mohla taky tak leda vystřelit voko, začala to dělat až po roce.
Teď má 2 roky a je z ní mazlivá a relativně poslušná holka, která už dávno nikoho nemlátí a nekouše. Svojí kamarádku stejně starou holčičku na návštěvě několikrát chodí objímat. Prostě z toho vyrostla.
Já jsem se autismu bála taky, do 18m to s ní byl horor, fakt očistec na zemi. Trochu se mi nelíbí rychlé soudy tvojí doktorky, fakt kolem roku jsou některý děti prostě zvířátka. Nenech se vyděsit, on fakt může všechno dohnat.
Ať je to jak chce, tak jeho máma budeš navždy a on pochopí, kdo je tu na všechny bolístky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí