Malý satan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1134
21.1.15 18:34

@Bábrdl Tak když jsem vzala balonky hned ke mě běžel, podala jsem mu míček, vzal si ho chvilku si hoprohlížel, ale na mě nekouknul, pak jsem natáhla ruku a on mi ho podal. dala jsem muteda míček zpátky to už na mě kouknul a podala mu druhý a on snima hned začal třískat o sebe, když jsem s nima začla třískat já tak přestal a jen se na mě koukal asmál se tomu, ale znovu s nimi mlátit nezačal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 20:37

@Zástavanda jevi se mi uplne neauti :think: co presne se doktorce nezdá? Ten vztek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.1.15 20:42

@Bábrdl No že nemluví, žvatlá ale málo, je agresivní na ty děti a celkově si jich moc nevšímá, chvíli říkal táta (ale nevím jestli věděl váznam) a přestal, neukazuje no a zdá se že mi nerozumí, podej míč, vem si pití, kde je táta/máma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 21:15

@Zástavanda no dobře, ale je mu rok, na to má nárok…

Nezbyde ti než čekat. Nejspíš existuje autista, který v roce chápe koncept, že naprazena ruka znamena dej, ale Já ho Teda nepotkala.

Pro tvůj klid, zkus ještě ten pokus a mickama, nebo čímkoliv. Vezmi hračku, udělej s ni hop hop a uvidíš jestli to zopakuje. Pokud ano, no, i to by bylo u autisty velmi ne obvykle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.15 21:30

@Zástavanda koukni na můj přispěvek na minulé stránce. Jinak ty testy pro autisty jsou dělané od 18m, právě proto, že na začátku mají ty auti rysy skoro všechny děti (neukazují, milují točící se předměty, nekomunikují), ale právě cca do těch 18 m u autistických dětí začnou převládat, kdežto u ostatních vymizí, případně nejsou tak strašně nápadné. Běždé děti taky vezmou auto, otočí vzhůru nohama a točí s kolama. Ale baví je to 5 minut. Autistu mnohem, mnohem dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.1.15 22:22

Ještě mě naqpadlo autisti prý mají rádi určitý řád.. malému vůbec nevadilo stěhování do pokojíčku či přemstění postýlky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 22:38
@panikralickova píše:
@Zástavanda koukni na můj přispěvek na minulé stránce. Jinak ty testy pro autisty jsou dělané od 18m, právě proto, že na začátku mají ty auti rysy skoro všechny děti (neukazují, milují točící se předměty, nekomunikují), ale právě cca do těch 18 m u autistických dětí začnou převládat, kdežto u ostatních vymizí, případně nejsou tak strašně nápadné. Běždé děti taky vezmou auto, otočí vzhůru nohama a točí s kolama. Ale baví je to 5 minut. Autistu mnohem, mnohem dýl.

Nemám co dodat. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 22:51

@Zástavanda musíš prostě počkat, pak tvoje Dítě z auti projevu vyroste a tobě se ulevi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
21.1.15 22:53

@Bábrdl funguje tvůj test i u starších dětí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 23:00
@Margery píše:
@Bábrdl funguje tvůj test i u starších dětí? :D

Nevím jak to myslíš. Ale spíš ne, proto že třeba zdravej petiletak si klidne míček nevezme a nebo ti ho nevrati a neznamená to, že je autista, jen že o míček zrovna nemá zájem :lol:

Ten pistup testuje u malých dětí a) jestli jsou schopne sdílet pozornost b) navazují oční kontakt c) komunikují a kooperuji d) napodobují

U starších dětí tohle vidíš má první pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 23:02

No a pokud zdravého rocaka zrovna bude bolet zub, na míček se ti taky vykasle. To je nevýhoda Prace s lidskými bytostmi, nejsou to roboti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
21.1.15 23:25

@Bábrdl pořád řešíme, jestli je náš prcek jen tak neuvěřitelně ignorantní nebo atyp. autista. Psycholožka tvrdila, že AA, ted se trošku pohnul ve vývoji, tak čekáme do tří let a zkusíme to znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.1.15 23:31

Když byl mému malému rok, taky jsem myslela, že bude autista. V roce začal chodit a úplně přestal mluvit, neukazoval nic nebo jen velmi málo, nechtěl se mazlit, bylo obtížné s ním navázat oční kontakt, dětem se vyhýbal, nesnášel jakékoli změny a hlavně režimové, to ho vždy vykolejilo. Celé dny stavěl do řady autíčka stejných barev a běda mu je přehodit :zed: V 15 měsících se vše změnilo - začal mluvit rovnou v krátkých větách, v 18m dokončoval básničky, ve 3 letech krásně zpíval a uměl spoustu písniček :) Se zlepšením komunikace vymizely i ostatní projevy. Teď je mu 6 let, je moc šikovný a zodpovědný, dokonce je to velký mazlík, stále teda spíš introvert, ale v kolektivu se zapojuje, děti má rád. Co mu zůstalo, tak je paličatost a odpor ke změnám - je těžké ho přemluvit k novým činnostem. Ale to bude spíš už jeho povahou…
Snad jsem tě trochu uklidnila, dej tvému malému ještě čas, u dětí se všechno rychle mění ;) Ale na doporučená vyšetření klidně běž, ať máš čisté svědomí. Držím palečky, ať je vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 23:38
@Margery píše:
@Bábrdl pořád řešíme, jestli je náš prcek jen tak neuvěřitelně ignorantní nebo atyp. autista. Psycholožka tvrdila, že AA, ted se trošku pohnul ve vývoji, tak čekáme do tří let a zkusíme to znova…

No a jak se projevuje? Jak si hraje? Jak komunikuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.15 23:41

@Zástavanda jo, ještě jedna věc jak prcek reaguje na hru ‚kde je?‘ Takové to jak si zakryjes dlaněmi obličej a říkáš, kde je Honzík a pak vykouknes tady je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí