Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@TýnkaK nevím proč to v tobě vzbuzuje takovou agresi. Napsala jsem jen co me trápí a ze mám strach ze to může souviset s tím ze je agresivní. Nechci se hádat, jestli te můj styl vyjadřování rotciluje tak nepřispivej
@Zástavanda hypotonie je ochlablejší svalstvo…syn jí měl těžkou a díky pediatričce jsme začali cvičit mnohem déle, má teda i jiné potíže ale to sem nepatří..jde o to že i mírná hypotonie může nadělat životní paseku, častější úrazy, skolioza páteře..ale to ti potvrdí bud neurolog, nebo stačí zajít za fyzioterapeutem…ten to pozná taky…případně se podchytí tyhle nedostatky vojtovou metodou.
@TýnkaK píše:
@Zástavanda A co bys asi tak po devítiměsíčním dítěti chtěla? Aby četl Voltaira v originále, běhal maraton a vyplel záhon jahod??? Normální nejsi ty, pokud ti přijde chování syna divné.![]()
Pardon, nebývám tak příkrá, ale to je tak, když někdo zjistí, že dítě není panenka na oblíkání…
Příspěvek upraven 24.09.14 v 19:56
Tyhle stránky byly asi založený proto, aby se tu zkušenější matky vysmivaly prvorodickam… ![]()
@Zástavanda je to maly hloupoucky mimino, rucicky mu jeste stipou samy, nezna umerenost pohybu, je to uplne OK, vsichni tri me mucili - ten treti jeste muci ![]()
@TýnkaK a to se musíš chovat hnusně? Moje dítě třeba nekouše a netahá za vlasy..jestli je to její první dítě, tak prostě neví…
@Verun83 No on nebreci v kuse. Třeba chvilku si hraje s hrackou.-začne ho za 5 minut bavit-rev. Někam nedosáhne-řev, zastavim ho když chce do chodby-rev.. Takhle se to na skládá az je to půl den. Je pravda ze uevanej je od narození. Nevím jestli je to náš odraz. Jsme relativně spokojená mladá rodinka, hádky jsou ale ne nějak často ![]()
@Zástavanda jestli se ti nezdá, tak neurolog..lepší běhat po doktorech zbytečně než čekat..
@Verun83 píše:
Ja nevim, pul dne jen tak probreci? Rika se, ze deti nam nastavuji zrcadlo. Mozna tou agresi a vztekem chce neco sdelit. Vidim to na synovi. Musim rict, ze je fakt zlato. Jako obcas se vzteka, ale nikdy neublizoval, porad se mazlime. Kdyz jsem ja vztekla, tak on je taky. Vraci mi to.
Jistě, zrcadlo.
Mám dvě děti, syn byl jako mimino zlatej, nikdy se nevztekal, nekousal, neštípal.. Jen trochu tahal za vlasy. Ale pak je začal točit na prst, a to mu vydrželo až do 2,5 let. Za to od dvou let začalo vztekání a hysterie kvůli všemu.
Dcerka, to je jiný pořízení. Od 8m se šíleně vzteká, propíná do luku, když nemůže mít něco, co chce, nebo jít, kam chce. Štípe, škrábe, tahá za vlasy.. (akorát teda nekouše). A i když důrazně řeknu AU, to se nedělá, řehtá se tomu a dělá to znova a znova. Když jí ruku důrazně odstrčím, rozpláče se. ![]()
Ted má 11m, všechno pořád stejný, stále čekám, kdy to přejde. Ptala jsem se na to doktorky, jestli nechybí třeba nějaký vitamín. Doktorka se mi vysmála, že fakt ne. Ze mám vychovávat, a vydržet.
V jedné diskuzi jsem četla, že si aspon to vztekání vybijou dřív, a kolem roka, dvou, budou ty hodnější. Kéž by. ![]()
A k těm dovednostem, obě děti začaly chodit na chlup stejně, v 10m. ![]()
@Malike Aha tak ti pomazu k doktorce at nás raději někam pošle. On se totiž posadí ale je strašně nestabilní v trupu, jakoby se prolamuje a nedokáže sedět pevně. To same když si klekne na čtyři je prolomenej
@Zástavanda píše:
Já doufám ze se to srovná. Těšila jsem se jak se budu. s miminkem mazlit, ale to bych si musela. pořídit chrániče. Ka vim že se nemá srovnávat, ale sestra má téměř stejně staré dítě, holčičku a ta je přesny opak. Hodna klidná mazliva. Mám pocit ze na me rodina kouká soucitne, jakoby byl malej nenormální
jooo, holcicka
prej kdo nema kluka, nevi, co to je vychovavat dite
@Zástavanda pred nim se urcite nehadejte, deti jsou hodne vnimaji. Ten nas to nesnasi, a hned nam to da najevo. Takze se pred nim nedohadujeme. To ze se vzteka, kdyz mu neco nejde - normalka ![]()
@Zástavanda píše:
@Verun83 No on nebreci v kuse. Třeba chvilku si hraje s hrackou.-začne ho za 5 minut bavit-rev. Někam nedosáhne-řev, zastavim ho když chce do chodby-rev.. Takhle se to na skládá az je to půl den. Je pravda ze uevanej je od narození. Nevím jestli je to náš odraz. Jsme relativně spokojená mladá rodinka, hádky jsou ale ne nějak často
ano, presne tak jsem travila kojenecky vek meho nejstarsiho. maximalni doba odlozitelnosti - 5 minut.
@Cosmos Tak maej je úplně to samé jako tvoje dcerka
no aspoň v tom nejsem sama
@TýnkaK píše:Edit. jestli jsi hloupá, nevím, ale některé tvoje otázky hloupé jsou- viz. jestli je normální, že takhle malé díě tahá za vlasy a kouše
Příspěvek upraven 24.09.14 v 20:07
Jestli je normální, že takhle malé dítě kouše, štípe atd., tak tuhle otázku, věřím, že si položí každý rodič, který se s tím setká u dítěte poprvé. A je jedno, jestli má předtím dětí pět nebo žádné.
Ja nevim, pul dne jen tak probreci? Rika se, ze deti nam nastavuji zrcadlo. Mozna tou agresi a vztekem chce neco sdelit. Vidim to na synovi. Musim rict, ze je fakt zlato. Jako obcas se vzteka, ale nikdy neublizoval, porad se mazlime. Kdyz jsem ja vztekla, tak on je taky. Vraci mi to.