Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
Chtela jsem se zeptat. Resime ted s pritelem, jak to udelame az se nam v zari narodi miminko. Ted jezdime ve sportovnim aute a pes mi lezi pod nohama. Jde nam o to, ze skoro kazdy vikend jezdime za rodicema zhruba 100km tam a zpet. Takze bude nutne nekam dat kocarek, kufry a psa. Zajimalo by me zda je tu nekdo, kdo mel podobny „problem“ a jak ho vyresil. Tedy jake auto poridit? Popripade jak bezpecne vozit psa?
Dekuju Vsem
My vozime psa na zadnim sedadle, ma ksiry do auta a pripnuty pasem.
Jinak v teto sestave jsme se v pohode vesli do Clia. Nyni je nas o jednoho vic, tak jezdime bez korby, nejlepe i bez podvozku a nosim v satku.
V podstate jakekoli
Nekomu staci fabia, nekomu nestaci octavia… Psa pripoutat, pasu maji v kazdem zverimexu bambilion.
Určitě nějakého kombíka, zvlášť pokud plánujete i sourozence. Máme Fabii combi a na dovolenou býváme docela plní i bez psa, s dvěma dětma.
Takze do kufru kocar a kufry. Na zadni sedacce pes a dite? Nebo dite dopredu? No ja si to moc nedovedu predstavit. ![]()
Pořídila bych ještě jeden kočárek k babi (ojetý za pár peněz klidně).
Pes se nesmí jen tak vozit v autě, ještě vás nestavěli policajti? Když byste nevozili kočár, vejde se v přepravce do kufru. - jakékoli kombi.
@Pipet Zkusim pritelovi navrhnout jiny kocar k babi, ale s tim asi souhlasit nebude.
Ale je to dobry napad. Nestaveli. Asi by je ani nenapadlo, ze tam vozime psa. ![]()
@Aspera Kdyz jsou deti vetsi tak jo. Ale kdyz je to male miminko? Nejni lepsi sedet u nej?
Mám Kiu Cee´d Combi - v kufru vozím boudu na psy (retrievři) a golfky, vzadu má autosedačku malý + tašky vedle na sedadle a je to tak akorát, s velkým kočárem daleko horší než s golfkami, určitě kupte Combi ![]()
@rulez Tak jde hlavně o hluboký kočár, ten je neskladný. Pak už můžete vozit nějaké golfky s sebou…
Miminu je fuk, v čem leží.
@rulez
Tak psa k dite na zadnu sedacku by som nedala..predsa len pocitaj s tym, ze nedajboze havarujete, co tam ten pes spravi..mame mimco a psa-pre psa najbezpecnejsia je klec transportna..vejde sa do kufru, vedla kocar, na to kufor..do kabiny auta davame minimum veci..vlastne i ked sme nemali dieta, tak bezpecnost psa bola dolezita..ale niekto tvrdi, ze ksiry su ok..mali sme audi v combi, teraz co je mimco superba v combi..
@rulez Nikdy jsem u malého vzadu neseděla, tam jezdí on sám a já s manželem vepředu - jeden z nás řídí a druhý u spolujezdce. Psy ze zásady pouze v přepravním boxi v kufru. Jde o bezpečnost..
@rulez když byl jen sny, tak pes jezdil vepředu na sedačce a já s malým vzadu. Teď jak je druhé jezdí spolu vzadu. Já se mezi sedačky nevecpu.
@miisenka píše:
@rulez
Tak psa k dite na zadnu sedacku by som nedala..predsa len pocitaj s tym, ze nedajboze havarujete, co tam ten pes spravi..mame mimco a psa-pre psa najbezpecnejsia je klec transportna..vejde sa do kufru, vedla kocar, na to kufor..do kabiny auta davame minimum veci..vlastne i ked sme nemali dieta, tak bezpecnost psa bola dolezita..ale niekto tvrdi, ze ksiry su ok..mali sme audi v combi, teraz co je mimco superba v combi..
S tímto souhlasím, ale v našem autě je to nereálné. Klec, aby se do ní v pohodě pes vešel do kufru nenarveme.
@Pipet Mame objednany kocar Hartan s vloznou taskou. Nevim jak moc je to skladne.
A kolik to zabere prostoru v kufru. ![]()
@Almira-Alm Nejhorsi je ze se mi desne nelibi auta COMBI.
Takze psi v kufru a veci co se tam vejdou, pripadne neco na zadni sedacky.
@miisenka Moc dekuju. Nejak takhle jsem si to predstavovala. Ze pes bude mit v kufru prepravku, da se tam kocar a pripadne kufr. Dekuju za tipy na auta. ![]()