Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky já taky sháním auto, ale nevím jaké, chtěla bych:
zvedací sedadlo, posilovač, benzín, 5dveří, aby to bylo malé auto, levné(ší)díly, do 50 000,–Dáte někdo radu?Má někdo WV POLO?To se mi celkem líbí ![]()
To polo je celkem pekny…VW je DAS AUTO
jak rikaji v reklame…koukala jsem,ze kolem roku 95 jsou v tvy cenovy relaci…rekla bych, ze sezenes celkem hodne aut za 50tis,jen starsi rok vyroby,ale co…kolikrat ty starsi jsou vetsi drzaky, nez novoty…mrkni, co mi tady psaly holky, zadej znasku a cenu na s-auto a vybirej…nezavidim, neni to snadny
![]()
Jo a jeste pocitej s tim, ze pokud koupis starsi auto, tak pred rozjezdem do nej musis vrazit min. 15tis - rozvody, olej, brzdy…tot moje zkusenost, celkem auta tocime,krom transpika
toho nedam ani za nic ![]()
chuanitka píše:
Tak co jste vybrali?Já to mám jako lulje, malá auta nesnáším, jsou nepohodlná. Ideální by pro mě byl Golf kombík (nebo pětkový bavoro) Prostě pořádně velký auto
A interiér… jako hezký interiér je fajn, ale motor musí pěkně šlapat. (Nejsem já chlap?![]()
)
Chuanitko, tak pětkový bavoro má manžel a já si ho pro dítě, nákupy a dovolené nedovedu moc představit - prostě se nevejdem
Když vybíral auto pro mě, zvažovali jsme X5. (Manžel je úchyl na BMW a nikdy jiné auto neměl
). Úplně jsem se do té X5 zamilovala. Ale nakonec nás odradil malý kufr. Sice je to vysoké auto, ale v podstatě není až tak velké. Takže nakonec zvítězil Jeep Grand Cherokee. To je teda ale zase tank.
Po městě mi žere i 18 litrů a to je teda mazec! To je snad jeho jediná nevýhoda. Jinak jsem maximálně spokojená. Zpočátku jsem nadávala, že s ním v centru nikde nezaparkuju, ale člověk si zvykne na všechno. I na náklaďák
(A to povinné ručení, jak tady někdo zmiňoval - to je taky veselé
ve srovnání s Golfem.....) Ale zase se tam vejde kočár, nákupy, dítě, za dva měsíce dvě děti
… Jo, a od té doby, co mám dítě, jsem přehodnotila svůj pohled na automat. Jedna ruka volná se vždycky hodí ![]()
Tak velkým autům 3× hurá! ![]()
lllucie píše:
Jo a jeste pocitej s tim, ze pokud koupis starsi auto, tak pred rozjezdem do nej musis vrazit min. 15tis - rozvody, olej, brzdy…tot moje zkusenost, celkem auta tocime,krom transpikatoho nedam ani za nic
Přesně před rokem jsme kupovali 10 let starýho Opla Astru. Za tu dobu jsme do něj lili akorát naftu a olej. Jezdila jsem v něm celou zimu a i když auto stálo venku, ráno jsem přišla a natočila ho i v -25C. Bylo to naše nejlepší rozhodnutí, prodat Fabku a koupit tohle.
JUj, tak to jste meli stesti, manzel vzdy radeji necha ty veci ktere jsou pry nutne a ja jim nerozumim
vymenit a zkontrolovat
rika, ze i kdyz mu puvodni majitel tvrdi, ze je vse oki, tak mu neveri…ale zalezi, od koho auto je, to je jasne ![]()
Jo, to máš pravdu, fakt jsme měli štěstí na kus. Předtím jsme měli dva roky starou Fábii, taky byla bez problémů, ale pak manžel měnil práci a ze začátku měl menší plat, tak jsme ji radši prodali, abysme nemuseli platit úvěr. A dobře jsme udělali, protože pak jsme se dozvěděli, že nový majitel s ní měl po několika měsících dost velký výdaje. ![]()
Presne tak, je to kus od kusu…nekdo na fabky a octavky nadava, nekdo si je nemuze vynachvalit…fakt zalezi na stesti…mmch muj chlap ma kamose auto mechanika, mel ho s sebou i kdyz kupovat transpika, prohledli vse co mohli, vse se zdalo ok a jen co dojeli domu, tak na aute se ojevila velka zavada, oprava cca 20tis.
nastesti bazar byl veeeeelmi solidni a vse nechal opravit na sve naklady a od te doby tuk tuk tuk…transpik slape jak hodinky…takze ani automechanik nepozna na prvni pohled vse…no az budeme vybirat konkretni vozitko, tak snad nepreberem ![]()
Peti, já si taky myslím, že je to náhoda, někdo má autíčko ok někdo musí hned vyměnit!Ach jo, jsem zvědavá co si nakonec vyberu. ![]()
Tak myslím,že cena kterou udáváš jen ideální a dají se skloubit požadavky tvé a tvého muže.Naše rodina teda fandí fordu,VW,vůbec německé auta u nás vedou.Ikdyž…já mám peugeota ale taky to bylo přemlouvání.
Já bych si auto koupila za něco nižší cenu než udáváš jelikož do ojetého auta vždycky vrazíš nějaké peníze.Co fiesta,fokus?Já jsem hodně koukala na cenu povinného ručení a náhradní díly.
Taky o autínku uvažuju, mě se moc líbí Citroen C3 a Ford Fusion, bohužel ani jedno není do 120 000. Obě kolem 250 000, dle výbavy. Už máme objednané zkušební jízdy, tak uvidíme:)
Ahoj holky
slibila jsem, ze pisnu,co jsme ve finale vybrali za auticko - takze je to VW FOX…
r.v. 2008, najeto 20tis. km. prvni majitel, serviska, stav novyho vozu
jsem max spokojena
ja a cena 120tis.
To je hezké autíčko, tak gratuluji k dobrému výběru, je skoro nové, málo najeto, tak ať ti dělá jen a jen radost ![]()
Dekuju moc se tesim na zitrejsi prvni jizdu
chlap s nim ted jede z Pardubic a je celej nadsenej, tak snad bude vse ok ![]()
Ale to je teda třídvéřák, ne? Tak snad se ti tam budou děti dobře dávat.