Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma na odlehčení
Jaké veledůležité informace, ať už ze školy, nebo odjinud, si pamatujete, ale jinak jsou vám v běžném životě úplně k ničemu?
Začnu: 1648 byla ukončena třicetiletá válka podepsáním míru v Münsteru a Osnabrücku.
1212 - zlatá bula sicilska. Je toho určitě víc, ale tohle mě napadlo jako první. ![]()
Pojmy typu: sinus, kosinus, tangenz, kotangenz, čitatel - zlomková čára- jmenovatel, ana druhou plus dve ab plus dvě na druhou
V praktickém životě k ničemu, v soukromém už vůbec ne.
@ZZloba89 @Natálka26 vidím, že Zlatá bula sicilská je oblíbená, taky si ji pamatuji ![]()
1620 bitva na bílé hoře - ale kde to je, kdo a s kým se mordoval… to jsem nechtěla a nepotřebovala vědět ani na zš, ani teď ![]()
Gehen Sie diese Strasse gerade aus a dann biegen Sie rechts ab.
Dodám, že jsem se přes 8 let učila německy, tuhle větu mám nabiflovanou tak, že jí řeknu v noci, když mně vzbudíte, ale jinak nevyplodím ze sebe vůbec nic. Pracovala jsem jednu dobu v Krumlově, kdy mne oslovily německy dvě dámy, kudyže na náměstí. Rovně a pak doprava. Myslíte, že jsem byla schopná něco říct?
Jo a pak á el 2 ó 3 pět há dvě ó. Měl by to být chemický vzorec kaolinitu.
Tohle mi přijde docela důležitý - začátek II.sv.valky 1.9.1939 a to Němci převlečenymi za Poláky, kteří napadli německé vojáky. Taková záminka a spustila takový masakr.
Dum spiro spero. Alea acta est. Inter pedes puela est felicitas puerorum. ![]()
A ještě jsem si vzpomněla, že ze zeměpisu jsme se učili, která země je nejzaostalejsi- Bangladéš.