Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pajakol tak rozhodně pes bude potřebovat výcvik a je možné že ho holka neudrží tak počítat že většina péče a starostí bude na Vás. Tenhle pes bude potřebovat dostatek času na procházky. Tak to hodně zvažte a s krmivem rádi poradí chovatel od kterého pejska koupíte. Určitě začít krmit tím co chovatel co bude kvalitní. Já krmím Barking heads, nejd epočítat cena za kg ale za krmnou dávku, čím kvalitnější tím menší krmná dávka ![]()
Ahoj, chtěla bych vás, co máte zkušenosti, poprosit o radu. Jaké byste doporučili nejlepší granule pro štěně? Jde mi opravdu o co nejvíce kvalitní granule s vysokým obsahem masa, nízkým obsahem soli a případně spektrem vitamínů pro štěně.
V neděli si jedeme vyzvednout štěndo a já vůbec nevím, co se teď prodává za granule. Je to už hodně let, co jsme měli štěňátko. Bereme si pejska z útulku, tak je to taková rychloakce ![]()
Určitě počítejte, že hlavní zodpovědnost za pejska bude na Vás, my když jsme dceři pořizovali psa (bišonka), tak jsme ho chtěli i já s manželem. Jinak myslím že 13 let je slušný věk a určitě se o něj dokáže postarat. Důležité je aby ho nebrala jako hračku, kterou může kdykoliv odložit, ale jak jsem psala, 13 let je rozumný věk. Jinak kupujeme zminované Husse a spokojenost, od chovatele jsme kdysi dostali obyčejné granule s ani ne 4% masa a samím obilím (pro srovnání husse-40-60%masa, každé balení to má různé, ale obsah masa vždy vysoký), takže na to bych určitě nespoléhala. Zkoušeli jsme ještě Royal canin ale ten moc nezabodoval. Každému psovi však chutná něco jiného, je potřeba to vyzkoušet. Držím palce ![]()
Obnovuji diskusi. Budeme mít dvouměsíční štěně jezevčíka, zvyklé aktuálně na Calibru. Snažila jsem se načíst nějaké info o granulích a už vím, že Royal Canin tedy asi ne (do nedávna jsem ho měla zařazené jako dost kvalitní, ale podle složení asi taky nic extra). Zvažuju třeba Yoggies (ty mě lákají už proto, že je to snad česká výroba?). Nebo zůstat u té Calibry?
První fenku jsme krmili… no radši nechci psát čím
Prostě granule, co se daly jednoduše koupit v obchodě. Byla na to zvyklá, zdravotní problémy prakticky žádné a dožila se přes 13 let. Ale novému štěňátku bych přeci jen chtěla dopřát od začátku něco kvalitnějšího, když už vím co a jak.
@krtek93 píše:
Obnovuji diskusi. Budeme mít dvouměsíční štěně jezevčíka, zvyklé aktuálně na Calibru. Snažila jsem se načíst nějaké info o granulích a už vím, že Royal Canin tedy asi ne (do nedávna jsem ho měla zařazené jako dost kvalitní, ale podle složení asi taky nic extra). Zvažuju třeba Yoggies (ty mě lákají už proto, že je to snad česká výroba?). Nebo zůstat u té Calibry?První fenku jsme krmili… no radši nechci psát čímProstě granule, co se daly jednoduše koupit v obchodě. Byla na to zvyklá, zdravotní problémy prakticky žádné a dožila se přes 13 let. Ale novému štěňátku bych přeci jen chtěla dopřát od začátku něco kvalitnějšího, když už vím co a jak.
No, záleží jakou kvalitu pro štěně chcete, Calibra je totiž jen o fous lepší než Royal, takže taky hnus. Koukněte se na Barking Heads, ty mají i pro malá plemena. Jinak u Yoggies nejdříve zkuste vzorek, protože jak jsou lisované za studena, tak na nich psi často hubnou a nebo je nechtějí žrát. Z hodně kvalitních pak ještě připadá Akela.
@krtek93 ahoj, v granulich jsem ze začátku doslova ležela
nakonec jsme zůstali u holistickych granulí Marp a velká spokojenost
Mám taky jezevčíka, jestli můžu mluvit i za něj tak Yogies jako MŇAM! a teď máme Farmina a to je ještě větší MŇAMMŇAM! Určitě ale denní dávku odvažovat, protože takových dobrot by „pažravej“ jezevčík snědl tunu…😂
@krtek93 píše:
Obnovuji diskusi. Budeme mít dvouměsíční štěně jezevčíka, zvyklé aktuálně na Calibru. Snažila jsem se načíst nějaké info o granulích a už vím, že Royal Canin tedy asi ne (do nedávna jsem ho měla zařazené jako dost kvalitní, ale podle složení asi taky nic extra). Zvažuju třeba Yoggies (ty mě lákají už proto, že je to snad česká výroba?). Nebo zůstat u té Calibry?První fenku jsme krmili… no radši nechci psát čímProstě granule, co se daly jednoduše koupit v obchodě. Byla na to zvyklá, zdravotní problémy prakticky žádné a dožila se přes 13 let. Ale novému štěňátku bych přeci jen chtěla dopřát od začátku něco kvalitnějšího, když už vím co a jak.
Calibra je kvalitní české krmivo - záleží tedy na tom, jaká řada:) aktuálně nová Verve je srovnatelná s ND od Farminy, do toho bych klidně šla:)
Yoggies pro štěně bych nedávala, jsou fajn, ale pro štěně málo tuku. Česká značka to sice je, ale vyrábí se v Německu, takže se to do ČR stejně dováží…
Obecně platí aspoň měsíc nechat štěňátko v novém domově na tom, co měl u chovatele, změna prostředí v kombinaci se změnou granulí by mu nemusela udělat dobře. A to i kdyby to byl Royal Canin:) na nové krmivo převádět pomalu, tím pomaleji, čím kvalitnější to nové krmivo je. Psíkovi může paradoxně uškodit náhlá změna k lepšímu víc, než k horšímu.
Pokud nejste s Calibrou spokojeni, koukněte třeba na Acanu, Orijen, First Mate.
Já měla štěně na Belcando, německé extrudované, taky spokojenost. Vyhněte se BHT a BHA konzervantům, ať už vyberete cokoliv:)
@MáškaMarie33 píše:
No, záleží jakou kvalitu pro štěně chcete, Calibra je totiž jen o fous lepší než Royal, takže taky hnus. Koukněte se na Barking Heads, ty mají i pro malá plemena. Jinak u Yoggies nejdříve zkuste vzorek, protože jak jsou lisované za studena, tak na nich psi často hubnou a nebo je nechtějí žrát. Z hodně kvalitních pak ještě připadá Akela.
Taky se přidávám na stranu Barking Heads, mají i skvělé kapsičky. ![]()
Nam stene vyrostlo na stenecim Orijen Puppy, odchazel s nim od chovatele, tak jsme nemenili a pak postupne presli na barf stravu…
@Yvonne McGruder píše:
Calibra je kvalitní české krmivo - záleží tedy na tom, jaká řada:) aktuálně nová Verve je srovnatelná s ND od Farminy, do toho bych klidně šla:)
Yoggies pro štěně bych nedávala, jsou fajn, ale pro štěně málo tuku. Česká značka to sice je, ale vyrábí se v Německu, takže se to do ČR stejně dováží…
Obecně platí aspoň měsíc nechat štěňátko v novém domově na tom, co měl u chovatele, změna prostředí v kombinaci se změnou granulí by mu nemusela udělat dobře. A to i kdyby to byl Royal Canin:) na nové krmivo převádět pomalu, tím pomaleji, čím kvalitnější to nové krmivo je. Psíkovi může paradoxně uškodit náhlá změna k lepšímu víc, než k horšímu.
Já měla štěně na Belcando, německé extrudované, taky spokojenost. Vyhněte se BHT a BHA konzervantům, ať už vyberete cokoliv:)
Teď jsem koukala na tu Calibru Verve a nevim tedy, kde berete, že je srovnatelná s N&D, ikdyž teď jak se jim změnilo složení, tak si taky dost pohoršili. Rozhodně Calibra není nejhorší, ale kvalitní fakt neni. Z posledních Vámi zmiňovaných stojí za zmínku jen Orijen, Acana má strašně vlákniny a psi po tom srandí hromady odpadu, navíc ta jejich kauza s mrtvými zvířaty
A First Mate snad nemyslíte vážně, konzervovanou moučku s brambory, to je top ![]()
@Yvonne McGruder píše:
Tohle je dobrej postřeh. Máme doporučení od chovatelky - dá nám nějaké granule do začátku, tak případně postupně míchat s novými a postupně měnit poměr ve prospěch toho novějšího. Ale je pravda, že to klidně můžeme o jedno balení calibry odložit. Asi to tak udělám - pořídím do začátku balení toho, na co bude zvyklá, a změním až po nějakém čase.
A pak si teda píšu Barking Heads, Marp a ty Yoggies a ještě to prostuduju ![]()
@MáškaMarie33 píše:
Teď jsem koukala na tu Calibru Verve a nevim tedy, kde berete, že je srovnatelná s N&D, ikdyž teď jak se jim změnilo složení, tak si taky dost pohoršili. Rozhodně Calibra není nejhorší, ale kvalitní fakt neni. Z posledních Vámi zmiňovaných stojí za zmínku jen Orijen, Acana má strašně vlákniny a psi po tom srandí hromady odpadu, navíc ta jejich kauza s mrtvými zvířatyA First Mate snad nemyslíte vážně, konzervovanou moučku s brambory, to je top
Ok, srovnávat Verve s Calibrou jsem možná přestřelila
- ale přišlo mi, že se jim chtějí minimálně přiblížit. Z jakého důvodu je nepovažujete za kvalitní? Bez rýpání - jaká kritéria berete v potaz, abyste granule hodnotila jako „kvalitní“? Předpokládám, že každý toto má jinak… Třeba zrovna na Acaně dost psů i prospívá, pokud vím, někomu to složení vyhovuje:) o žádné jejich aféře s mrtvými zvířaty nic nevím, můžete být prosím konkrétnější (s případným zdrojem)?
First Mate jsem fakt netušila, že používají konzervovanou moučku, měla byste zdroj? Nejsem schopná to dohledat. Naopak jsem našla informace o potravinářské kvalitě vstupních surovin a FM býval dlouho v žebříčku Top Dry Foods, takže se ráda dovzdělám:) díky!
Kvalitni granule jsou takove kde je velky pomer masa a nejsou zbytecne obiloviny.