Jaké hračky mají vaši dvouletí kluci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.5.18 22:12
@Bondgirl007 píše:
@emimka20 Ahoj, nas syn je na tom s hrackami podobne jako vy. Ma celkem malo hracek, kdyz to porovnam s nekterymi jinymi detmi, ktere jsme navstivili. My jsme minimalisti a kdyz vidim, jake zaplavy hracek maji jine deti, mam z toho husi kuzi. Plna velka krabice ruznych auticek, kuchynka a stopadesattisic nadobi, stavebnice, kostky, desitky plysaku, elétronicke hracky, milion postavicek, panacku, autodrahy a do toho jim jede televize :zed: Na druhou stranu bych synovi rada doprala neco hezkeho, ale co? Ho bavi jezdit s autama, pak knizky, kresli si…stavebnice ani kostky ho moc neberou :nevim: Jinak se snazim vyuzivat veci z domacnosti-misto detske kuchynky ma moje vybaveni na stolku, navlikali jsme testoviny (misto koralku treba), tridili jsme vrsky od petek apod. Ted jsme navic porad venku, tam vede pisek, cabrani ve vode, prebirani kaminku apod…Asi nakoupime neco noveho az na zimu :think:

ad „bych synovi ráda dopřála něco hezkého“ : Do vašich zájmů by mohly zapadnout právě ty mrňavý mašinky se dřevěnejma kolejema. Na sestavování kolejnic se spoustu věcí naučí si myslím (o geometrii :lol: ) a při napojování vláčků taky (o magnetismu) a je to sice trochu stavebnice, ale celkem hned se po ní dá jezdit s vláčkem. Základní sada třeba v Ikei je asi za 250,– a na tom člověk zjistí jestli to dítě, a jeho tatínka, baví. Mě mile překvapilo nadšení obou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
28.5.18 22:23

Nejlepší je elektrické auto pro děti. Tím se rovnou naučí řídit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
28.5.18 22:40

@malytlustyhroch Vlackodrahu mame, trochu si s ni pohraje, ale myslim, ze k ni jeste uplne nedozral. ale dekuji za tip :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
28.5.18 22:43

@Limi123 My mame prevaznou vetsinu take zdedenou nebo jsou to darky od pribuzenstva. Ale me nedela problem rict ne, pokud mi nekdo nabizi zadarmo hracky, ktere mi prijdou zbytecne. Tu televizi jsem myslela s nadsazkou samozrejme. Proste materialismus a technika svetem vladnou a my se snazime byt trochu jinde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
28.5.18 22:49

U nás ve 2 letech vedly hlavně dřevěné vkládačky, puzzle, autíčka, vláčky a stavění kostek na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.18 22:59
@emimka20 píše:
Zdravím maminky. Dnes jsem zjistila že má malej asi velice málo hraček. :) má kostičky, autodráhu s kterou si ale zatím neumí hrát (dárek od babi k vánocům), spoustu plyšáků, ale s těmi si taky nehraje. no a pak auto, jakože odrážedlo, na tom jezdí, tatru, a pak pár malých hraček, jako vkládačky a podobně. máte hraček víc? případně jaké máte vy? strávíme dost času u knížek a těch vkládaček, ale vyloženě hraček moc nemá mi přijde.. :oops:

Mám opačnej problém, mám pocit, že máme z bytu jedno velké hračkářství. Tatra, kartonovej tahač na malá autíčka, odrážedlo a hračky na písek, milion autíček (ale on si je všechny pamatuje, reálně jich je asi 20 ), tak desatery puzzle různé obtížnosti, tématu, principu. Kostky s obrázky 2×, kostky s abecedou a čísly, šroubovací stavebnice, duplo tak 2-3 kg, měkká stavebnice pro nejmenší, z které teď dělá mozajky, skládací vlak pro batolata 3× (ty babičky!), divná plastová stavebnice z mřížek, trošku rozšířená základní sada dřevěných kolejí s mašinkami. Metr knih, včetně omalovánek na prohlížení. Kufr s papírama a pastelkama (to je jeho vášeň), k tomu nově taky magnetickou kreslící tabulku na cesty. Modelínu s nožem a vykrajovátky (doporučuju domácí podle Brýdové nebo Play doh, sice je to taky všude, ale nesrovnatelně líp se to odstraňuje oproti plastelíně). Barvy a štětce, ale to jen s extra dozorem, razítka a nálepky taktéž z dozorem a za odměnu. Miminko a pejsek s oblečením. Kopačák a asi osm malých míčků. Plastové košíčky a kelímky, barevné obdelníky z netkané textílie (ještě nedávno u nás nejoblíbenější hračka), flísové kuličky. Pár mechanických hudeních nástrojů. Pak jsme dostali asi 4 hračky které mluví, zpívají, hrají - tak to ho jednou za čas zabaví třeba na dvacet minut, ale že by se na to nadšeně vrhal každý den, to úplně né. Dvě jakože společenské hry pro batolata. Plyšáky taky nepočítám, protože si s nimi hraje minimálně, má jednoho oblíbeného a občas ho zaujme nějaký malinký z prstového divadélka.
A všechno k čemu se dostane: ořechy, cibule, kolíčky, špejle, plastové příbory, houbičky na nádobí… S tím vším si nadšeně hraje, někdy samostatně někdy to kombinuje dohromady, když má jó dobrý den tak to i uklízí.

Můj problém je, že já bych chtěla všechno a pak si s tím hrát, když syn usne. Ale racionálně mi přijde, že min. na další dva roky už ani nic nepotřebuje: aktuálně jenom gumovou palici a možná časem stavebnici s ozubenými koly, nebo kolo na hřídeli, trochu rozšířit duplo a koleje… A při první příležitosti dostane stříkací pistoli.

U vás bych se přimlouvala ještě za pár míčků na házení a trochu mechanických hudebních nástrojů (aspoň petku naplněnou těstovinami a nebo rýží). Samozřejmě vláčky a lego duplo nebo nějaké jiné kostky jsou super, ale asi se dá vyrůst i bez nich, a stejně je nejspíš jednou bude mít ve školce.
Diskuse mi padla velmi do noty, zrovna to v hlavě taky velmi řeším, tak to píšu na rovinu ať ti pomůžu s tím srovnáním, ale teda asi sbohem anonymito :nevim:

Příspěvek upraven 28.05.18 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.18 23:08
@Bondgirl007 píše:
@Limi123 My mame prevaznou vetsinu take zdedenou nebo jsou to darky od pribuzenstva. Ale me nedela problem rict ne, pokud mi nekdo nabizi zadarmo hracky, ktere mi prijdou zbytecne. Tu televizi jsem myslela s nadsazkou samozrejme. Proste materialismus a technika svetem vladnou a my se snazime byt trochu jinde :mavam:

Tak u nas „ne“ proste babicce nelze rict, lepe receno lze, ale to neni k nicemu. Mne ani tak nevadi to mnozstvi hracek tady (vyhraji si s tim v zime navstevy a v lete stejne nejsme doma a prubezne to protriduji a davam do krabic a do budoucna poslu dal), jako z principu to, ze syn ty hracky v takovem mnozstvi (od babicky) dostava - neprijde mi to vychovne, aby na Vanoce dostal treba 20 darku (doma dostane 2 az 3). Ale nenadelam s tim nic, zase mi to nestoji za zhorseni rodinnych vztahu. Uz se mi podarilo se s babi domluvit, ze k narozeninam od kazdeho jen 1 darek. A jak myslis, ze to dopadlo? No na jedne ruce bych to nespocitala, mozna ani na obou :-( Muj partner se take snazil, ale to nema proste cenu :-/

• Citovat
  • Upravit
421
29.5.18 00:17

@emimka20 Asi bych se neridila kvantitou, ale kvalitou a tim myslim to, ze si s tim opravdu bude hrat. Podle me je nekdy mene vice. Moje kamaradka ma dve deti a maji tolik hracek, ze jsem mela v jejich pokoji pocit, ze jsem v hrackarne, ale kamen urazu byl v tom, ze oni si nehraji s nicim, jen vsechno roztahuji z mista na misto a po celem byte a ona porad kupuje dalsi a dalsi hracky a kdyz byli u nas, tak si krasne hrali s vlackodrahou nebo s obycejnym balonem, to je fakt bavilo a bylo super. Podle me kdyz je moc hracek, tak jsou ty deti tak zmatene, ze nevi s cim si maji hrat drive, tak si nehraji s nicim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.5.18 01:19

U nás vede dřevěná vláčkodráha s parkovacím domem, různý auta - hlavně, aby se do nich dalo něco naložit ( třeba dřevěné kostky), knížky. Venku pak traktor, bagr, odrážedlo. A nejvíc teď kýbl s vodou, do kterého lze házet kaminky, šišky…
No a kramaření u táty v dílně je taky hodně oblíbené. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
29.5.18 07:19
@Limi123 píše:
Tak u nas „ne“ proste babicce nelze rict, lepe receno lze, ale to neni k nicemu. Mne ani tak nevadi to mnozstvi hracek tady (vyhraji si s tim v zime navstevy a v lete stejne nejsme doma a prubezne to protriduji a davam do krabic a do budoucna poslu dal), jako z principu to, ze syn ty hracky v takovem mnozstvi (od babicky) dostava - neprijde mi to vychovne, aby na Vanoce dostal treba 20 darku (doma dostane 2 az 3). Ale nenadelam s tim nic, zase mi to nestoji za zhorseni rodinnych vztahu. Uz se mi podarilo se s babi domluvit, ze k narozeninam od kazdeho jen 1 darek. A jak myslis, ze to dopadlo? No na jedne ruce bych to nespocitala, mozna ani na obou :-( Muj partner se take snazil, ale to nema proste cenu :-/

Tak ja jsem drsnacka a s manzelem jsme jsme si rodice vycvicili uz od zacatku, ze max. jeden, dva darky a funguje to. Ja ale musim rict, ze mame v tomto smeru bezva prarodice, ktery respektuji nas styl vychovy. Kdyz uz neodolaji, tak jim reknu, at si tu hracku nechaji u nich. Pri nejhorsim takove ty fakt hruzne plastove braky nenapadne likviduji. Oni si ani kolikrat uz nevzpomenou, co nam dali…

Obecne se dost zamyslim, co skutecne takovy dvouletak “potrebuje”. Podle me by mel byt co nejvice venku, volne ho nechat objevovat svet, improvizovat…Fakt musi skladat puzzle, stavet lego, koleje, atd? Navic jak tady ctu, tak deti stejne nejvice bavi ta realita-opravdove nadobi, naradi od tatinka atd… :think: Nas syn je na to expert, modelinu neukroji ani za nic, kdyz mu necham pizlat nozem banan ci chleba, tak to hned jde. Totez vkladani tvaru- desne ho to nebavi, jednou to zvladne aby se nam zavdecil a konec. Pak dokaze pul hodiny strkat ruzne veci a kostky do aut, ruzne preskladavat tam a zpet, furtt spekuluje, jak to udelat, aby se mu tam veslo to ci ono…Podle me ma ditko cas na rizenou cinnost do MŠ, tam necht se vyradi dosyta. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.5.18 07:23

@Bondgirl007 reaguji jen na tu část zda si dítě musí stavět puzzle, stavět lego apod. Jasně, ze nemusí, ale proč mu tu možnost nedat? Našeho třeba lego a puzzle baví hodně, starší zase v te době frčel na vlaccich. A to jsme venku většinu dne, na zahradě nebo hřišti. Ale ráno a večer si krasne vyhrají a jsou čím dal sikovnejsi na ruzne skládání a kombinovaní. Podle mne jsou to dobre hračky a těm dětem i neco dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
29.5.18 09:03

@Bondgirl007 tak zrovna puzzle a lego celkem vyvíjí jemnou motoriku, taky musi zapojit rozum a fantazii takze tuhle hracky jsou celkem užitečné. Zas nemůže jenom behat venku a objevovat, kazde dite se musi necim zabavit i doma a pokud si mam vybrat mezi tahanim meho nádobí a skládáním lega tak si vzdycky vyberu to lego :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
29.5.18 10:33

Děkuju všem za nápady :) docela přemýšlím nad něčím hudebním. nic takového nemá a hudbu má rád. dokáže sedět a jen poslouchat a nožkou si klepe do rytmu, tak by se mu to mohlo líbit. :) máte nápad na nějaké pianko nebo cokoliv hudebního co děti baví? on je právě spíš na takové ty skládací hračky, vkládačky, puzzle, tak mu ještě něco takového pořídím a hlavně nějakou komodu na kterou to vystavím, aby to měl na očích. teď má vše v krabici a vlastně o tom neví. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.5.18 10:36

@emimka20 super je xylofon. Ale leze to dost na nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.18 19:35

@emimka20
A buben, jestli nemáte sousedy :-)