Jaké jídlo na horké dny?

1938
12.7.10 12:50

Jaké jídlo na horké dny?

Ahoj, opět stojím v kuchyni a přemýšlím, co uvařit. Vzhledem k počasí se mi nechce dělat nic náročného a hlavně dlouhého, nic v troubě, aby mi nestoupla doma teplota. Včera jsem uvařila jen těstoviny a dali jsme si je s mákem. Co vaříte v tyto dny vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
12.7.10 12:58

Ahoj,ja delam hodne testoviny na vsechny zpusoby.Treba vcera jsem orestovala nasekany cesnek,na to pokrajeny cherry rajcatka,malinko oregana,restovat tak 5-10 min.Promichat s testovinama + jeste kapnout olivac,vyborny i za studena.
Rizota,salaty s testovinama a zeleninou,ryzovy salat s tunakem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
12.7.10 13:04

Já jsem dělala špagety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
12.7.10 13:04

Polévku, jakoukoli… vařím večer na dva dny, pak ohřeju jen do vlažna a aspoň doplníme tekutiny. Když je hlad, nalámeme si do toho rohlík, ale většinou teď nebývá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.7.10 13:07

Taky polívky. Taky na dva dny a taky s rohlíkem - jako u Bohunky :mavam: .
Dneska ale máme brambory s kyškou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
12.7.10 13:08

My teď hodně jíme studený těstovinový salát, je to syté, rychlé a má to hodně vitamínků, když do toho dáte čerstvou zeleninu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
12.7.10 13:27

Taky máme dneska brambory s kyškou, včera byl jen meloun, v plánu jsou těstoviny s vajíčkem a salát nebo jen s kečupem a posypané sýrem. Nebo brambory a vařený květák, jen politý rozpuštěným máslem, bramborový guláš, zelňačka, ta se dá i studená, čočkový salát.
Naštěstí mi doma jí vše, co nachystám, nebo vaří syn, ten dělá složitější jídla.

Malá má většinou polévku, buď s masem nebo s vajíčkem, na večeři jí nadrobím do toho rohlík a jak jí to jede. Kaše nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.10 13:28

Taky zeleninový saláty..max s tuňákem.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
12.7.10 13:29

věci, který chutnaj i studený = zel.fazol.lusky nakyselo (bílá omajda se smetanou), k tomu těstoviny, brambor nebo nic jakože polívka … obdobně „friko“, kyselo, zelnici … prostě polívkoomajdy, který jdou i vychlazený a který jdou pojmout jako polívka s pečivem nebo jako máčka k těstovinám, bramborům, nokům …
v létě bez masa
nebo brambory ve šlupce (teď rané) - večer prdnu ns 20 min uvařit, sleju a nechám stát - drudej den jsou vychladlý, oloupem a dlabem buď studený nebo v MW ohřátý s nivou, zákysem, smetanou, oliváčem, sal.okurkou, okur.salátem, máslem … x variací. Milujem: nastrouhat nivu, nastrouhat stroužky česleku, oliváč - patlálapatlála a vznikne lahůdková hmota na brambory, rajčata, okurky cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.7.10 13:46

Ahoj, tak u nás polévky, taky ohřívám jen do vlažna, saláty, těstoviny ale Ty jen uvařím ochutím pepřem, solí, čerstvá bazalka a olivový olej a do toho dám zeleninu na drobno co mám doma - syrovou. A je hotovo. Pro dospělé doporučuju lososový tatarák. Mňam. Výborné, lehké a zasytí. Nedáváme na topinky, jen na toustíky a je to super večeře. Tuňákové carpacio. Taky jednoduché a dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
12.7.10 14:05

Tak já teďka sežrala vepřový řízek s bramborovým salátem :roll: Ale jinak dělám taky spíše těstoviny, saláty, rýři, lehčí jídla, i polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
12.7.10 15:08

Diky za tipy… :wink: Ja bych si zas dala boruvkove livance s makem…ale stat 2 hodiny u sporaku..to by me ted zabilo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
12.7.10 20:55

Ještě jsem si vzpomněla na jedno jídlo, který mi k horkým letním dnům patří - tvarohový knedlíky (měkkej tvaroh+dětská krupička + nastrouhanej tvrdej tvaroh + podle chuti můžeš nemusíš přidávat ovoce/kompot/džem) … pára z hrnce ti půjde jen pár minut a k tomu ledově vychlazený mlíko :jazyk: . Sice to jsou knedle, ale tyhle tvarohový nejsou takový zatláskávací a těžký, přestože krásně zasytí.
A k tomu asociace - krupicová kašička a k tomu ledový mlíko … udělám jí vždycky víc talířků a miluju jí i nastudeno (přičemž ale kakao+cukr na ní sypu ještě zatepla, takže se ten cukr rozteče teplem a pak udělá zastudena takovou krustičku …)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
14.7.10 18:41

bramborové placky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
14.7.10 20:26
Adriane píše:
bramborové placky

Myslis klasicky bramboraky nebo nejaky jiny??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí