Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Silwinka87 jo, prostě rodiče dávají takovýhle jména.. Když dávali seriál Tisíc a jedna noc, tak se do jedné rodiny narodila malá Šeherezáda.. fakt nekecám! ![]()
@Lizzi probuh…takovy semeniste prezdivek
…mne to proste nezni jako jmena ![]()
@Lizzi píše:
@Silwinka87 jo, prostě rodiče dávají takovýhle jména.. Když dávali seriál Tisíc a jedna noc, tak se do jedné rodiny narodila malá Šeherezáda.. fakt nekecám!
Tak ale to je děs běs
Leda že by Toník chodil do nějaké cosmopolitní školky ![]()
@Silwinka87 Toníka na tuhle školu naštěstí dávat nemusím, je v jiné čtvrti
já jsem tam učila
Sofie je tady už oblíbené jméno, Tiffany bych nedávala v ČR, nejsou hezké zdrobněliny nějak
Tiffko? ![]()
U dospělé ženy nebo velké holky by to znělo lépe, ale když se jí říká v základním tvaru, Tiffany, jinak se mi nelíbí. Je to jak z TV… Místo Sofia mi přijde lepší Sofie, místo Nataly Natalie apod. Ale bude to vaše dítě a jestli se ti líbí a hodí se to k příjmení, proč ne
Jste vůbec v ČR?
@Lizzi píše:
@Silwinka87 Toníka na tuhle školu naštěstí dávat nemusím, je v jiné čtvrtijá jsem tam učila
Aha, tak to jo.. ![]()
Takže je to v nějaké nechvalné čtvrti?
@Silwinka87 píše:
Aha, tak to jo..
Takže je to v nějaké nechvalné čtvrti?
tak ![]()
@Lizzi píše:
Mně se u těchhle jmen vybaví vždy takové spojení, znám je všechny osobně - Esmeraldu, Kasandru, Romea, Brendu, Jessicu i tu Tiffany
a u nás byla Fanynka
ona se tak fakt jmenovala..Fanynka Heráková
jako fantazie ok, dneska jsou cizí jména moderní, ale hodně záleží na příjmení. Např Tiffany Nováková zní divně, kdyby měla zahraniční příjmení, je to jiné, že ![]()
@Tiffankaa My máme pro naši vybráno Lucie ale když to tak čtu… Sofie(a) je krásné a dokonce i v těch zdrobnělinách, ale Tiffany je bezkonkurenční - nikdy by mě to nenapadlo. Problém je že třeba Tiffka už tak dobře fakt nezní. Je to stejné jako Daniela - Dana, Michaela - Míša, Michala, Gabrela - Gábina, Gabka… přemýšlela bych spíš zda se ti líbí ty pozměněná jména, Tiffany ani Sofie jim v podstatě nikdo neřekne. Proto my dali kluka David, aby neviděl své jméno jen na papíře. Já třeba znám své jméno jen z korespondence a titulu, to je docela smutné ![]()
@Lizzi píše:
@Silwinka87 jo, prostě rodiče dávají takovýhle jména.. Když dávali seriál Tisíc a jedna noc, tak se do jedné rodiny narodila malá Šeherezáda.. fakt nekecám!
u nás dali Esmeraldu a Donu ![]()
@martina.se píše:
a u nás byla Fanynkaona se tak fakt jmenovala..Fanynka Heráková
jako fantazie ok, dneska jsou cizí jména moderní, ale hodně záleží na příjmení. Např Tiffany Nováková zní divně, kdyby měla zahraniční příjmení, je to jiné, že
zdrobnělý jména se dávala dřív - prateta od bývalýho přítele byla Terezička, máma od švagrové Ivanka
Fanynka je pěkný jméno ![]()
@Misulicka 1 píše:
@Tiffankaa My máme pro naši vybráno Lucie ale když to tak čtu… Sofie(a) je krásné a dokonce i v těch zdrobnělinách, ale Tiffany je bezkonkurenční - nikdy by mě to nenapadlo. Problém je že třeba Tiffka už tak dobře fakt nezní. Je to stejné jako Daniela - Dana, Michaela - Míša, Michala, Gabrela - Gábina, Gabka… přemýšlela bych spíš zda se ti líbí ty pozměněná jména, Tiffany ani Sofie jim v podstatě nikdo neřekne. Proto my dali kluka David, aby neviděl své jméno jen na papíře. Já třeba znám své jméno jen z korespondence a titulu, to je docela smutné
chce to dobře vybrat. Mi řeknou max Marti, ale jinak to zkomolit ani snad nejde
Jinak já mám Adama, ale on se odmala brání, že není žádný Áďa a pod, vyžaduje, aby se mu říkalo Adame ![]()
jsou to děti od nás ze školy