Jaké léky můžu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36544
2.5.11 09:39

paralen, panadol, Jitrocelový sirup :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
2.5.11 09:44
Monny89 píše:

joooo a jitrocelový sirup a čaj,nemohla jsem si vzpomenout na ten jitrocel :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
2.5.11 09:56
dzarunka píše:
Monny89 píše:
joooo a jitrocelový sirup a čaj,nemohla jsem si vzpomenout na ten jitrocel :mrgreen: :palec:
:mrgreen: :mrgreen: Já ho mám taky doma :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
2.5.11 09:59
Monny89 píše:
dzarunka píše:
Monny89 píše:
joooo a jitrocelový sirup a čaj,nemohla jsem si vzpomenout na ten jitrocel :mrgreen: :palec:
:mrgreen: :mrgreen: Já ho mám taky doma :palec:

cpu ho i dětem a je hrozně hnusnej :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
2.5.11 12:17

Byla jsem na tom stejně a v lékarně mi Bioparox vyloženě nedoporučila. že je to silný ATB a na těhotných nevyzkoušený. Takže Septisan, Propolisky a pít Vincentku. A vzít si dovču a zkusit to vyležet. Do práce bych nechodila - jen to zhoršíš…
A nepřecházet…radši si dojít k doktorovi pro antibiotika. Je to míň nebezpečné než chodit se zánětem v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
2.5.11 12:27
Janik101 píše:
Byla jsem na tom stejně a v lékarně mi Bioparox vyloženě nedoporučila. že je to silný ATB a na těhotných nevyzkoušený. Takže Septisan, Propolisky a pít Vincentku. A vzít si dovču a zkusit to vyležet. Do práce bych nechodila - jen to zhoršíš…
A nepřecházet…radši si dojít k doktorovi pro antibiotika. Je to míň nebezpečné než chodit se zánětem v těle.

fakt?mně zas na ORL tvrdila že je to slabé ATB a vhodné pro těhotné a kojící a že mám šplíchat do krku i nosu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
2.5.11 12:54

A pak jim věř…každý řekne něco jinýho… Já si pro něj taky jela jako pro lokální ATB, abych nemusela klasický antibiotika.. A magistra v lékarně mi říkala, že ty by na mém místě nebrala..že jsou na těhotných nevyzkoušený a že je to dost silný. Tak nevím. Mě tím každopádně vystrašila, takže jsem radši volila to, co mi doporučila (s tím, že i v příbalovým letáku musí být vyloženě napsaný, že to můžou těhotný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
2.5.11 13:10

ahoj, já musela brát v těhu 2× atb,ale mudr. mi řekli, že neškodné v těhotenství je užívání paralenu, na kašel stodal, do nosu vincentku ve spreji. Vem si radši volno v práci, v životě se jeětě napracuješ dost, a tyto začáteční týdny jsou pro vývoj mimi nejdůležitější.
přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
2.5.11 13:22

já jsem při chřipce v těhu měla septisan, stodal, jitrocelový sirup, a do nosu normální obyč sprej do nosu :wink: Pak Paralen, a v případě nouze panadol…

Ale tak jako co se smí a co nesmí… včera jsem byla na zubní pohotovosti a oni mi tam dali arsenium co se v těhu nesmí 8-o :nevim: Ale zubařka říkala, že ošetřuje víc těhulek, a že to je to jediný co mi tam může dát.. Takže i přestože je to škodlivé, to tam mám… A pak věřte doktorům :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Macek 31
2.5.11 15:29

Já být tebou tak nexperimentuji zajdu si k dr sdělím v jakém jsem stavu.Neléčený zánět průdušek mimi ohrozí víc než Atb penicilínového typu či jiné léky které jsou třeba

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
2.5.11 18:31

Ahoj tak jsem tu nakoukla, jsem v 7 tt a nachlazená jako blázen. Léčim se čajíčky s citronem a medíkem a zacukrovanou cibulí - to zatím pomáhá nejvíc - sedlo mi to na průdušky a nešlo dýchat. Jinak jsme byli v lékárně a doporučili nám septisan - na bolest v krku a oscillococcinum - kdybych dostala horečku. Ta se naštěstí nedostavila :-) ale je to homeopatikum což se obecně prý v těhu smí. Já to nechtěla riskovat jsem už po jednom potratu a teď bych chtěla aby to konečně dopadlo dobře, takže zvítězili klasické babské rady a čaj :-)

• Citovat
  • Upravit
13770
4.5.11 09:41

Jee, tak to mě taky zajímalo, až budu těhotná, co můžu:) Jinak jsem slyšlela, že horečka je pro těhotenství dost nebezpečná, protože tělo se tak brání všemu co není v těle „normální“ a tudiž bohužel i miminku :-( je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.5.11 10:31

v prvním trimestru je to hodně nebezpečné, to je pravda, pak už tolik ne, ale pořád to není nejlepší mít horečky… V těhu se smí maximálně Paralen na teploty… a v druhém a třetím trimestru je max. dávka tuším že 4-5× denně :kytka:
Já už to mám za pár, tak snad už horečky nechytnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
4.5.11 10:55
Monny89 píše:
v prvním trimestru je to hodně nebezpečné, to je pravda, pak už tolik ne, ale pořád to není nejlepší mít horečky… V těhu se smí maximálně Paralen na teploty… a v druhém a třetím trimestru je max. dávka tuším že 4-5× denně :kytka:
Já už to mám za pár, tak snad už horečky nechytnu :roll:

Tak děkuji za info :palec: A za jak dlouho máš termín? Jinak věřím, že bude všechno v pořádku!:) Držím ti pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
4.5.11 10:56
Monny89 píše:
Já už to mám za pár, tak snad už horečky nechytnu :roll:

Tak ono je doporuč.dávkování v rozestupu min. 4 hodin, takže to vychází na nějakých 6 tablet denně pro dospělého (u lidí s větší hmotností - chlapi třeba - se dají vzít 2 tablety naráz, ale nesmí překročit celkovou denní dávku). Samozřejmě čím míň, tím líp :lol:

Tady je dávkování přímo z letáku:

Dospělým a mladistvým (starším 15 let ) se podává 0,5 - 1 g paracetamolu (1-2 tablety
PARALEN 500) dle potřeby několikrát denně v časovém odstupu nejméně 4 hodin do
maximální denní dávky 4 g (8 tablet PARALEN 500), nejvyšší jednotlivá dávka je 1 g (2
tablety PARALEN 500). Při dlouhodobé terapii (nad l0 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5
g (5 tablet PARALEN 500).

Mimochodem, Paralen = Panadol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí