Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
strelish píše:Monny89 píše:
v prvním trimestru je to hodně nebezpečné, to je pravda, pak už tolik ne, ale pořád to není nejlepší mít horečky… V těhu se smí maximálně Paralen na teploty… a v druhém a třetím trimestru je max. dávka tuším že 4-5× denně
Já už to mám za pár, tak snad už horečky nechytnuTak ono je doporuč.dávkování v rozestupu min. 4 hodin, takže to vychází na nějakých 6 tablet denně pro dospělého (u lidí s větší hmotností - chlapi třeba - se dají vzít 2 tablety naráz, ale nesmí překročit celkovou denní dávku). Samozřejmě čím míň, tím líp
Tady je dávkování přímo z letáku:
Dospělým a mladistvým (starším 15 let ) se podává 0,5 - 1 g paracetamolu (1-2 tablety
Mimochodem, Paralen = Panadol
PARALEN 500) dle potřeby několikrát denně v časovém odstupu nejméně 4 hodin do
maximální denní dávky 4 g (8 tablet PARALEN 500), nejvyšší jednotlivá dávka je 1 g (2
tablety PARALEN 500). Při dlouhodobé terapii (nad l0 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5
g (5 tablet PARALEN 500).
Já to vím, leták jsem si taky přečetla ![]()
Monny89 píše:
Jinak já mám první termín za 12dní
Tak to je krásný
![]()
Holky, ale čím to je, že Panadol, i když je to samé jako Paralen, mě prostě nezabírá
Nechápu
panenka87 píše:Monny89 píše:Tak to je krásný
Jinak já mám první termín za 12dní![]()
Jojo, děkuju
A tobě ať se brzy zadaří ![]()
Monny89 píše:panenka87 píše:Jojo, děkujuMonny89 píše:Tak to je krásný
Jinak já mám první termín za 12dní![]()
A tobě ať se brzy zadaří
Děkuji, ještě mám jedno a něco přes půl platíčka HA. Už se to pomalu blíží! Jsem natěšená ale mám i samo obavy, že to nepůjde hladce. A můžu se zeptat? Brala si před oěhotněním HA? A jestli ano, po jaké době si otěhotněla? Děkuji ![]()
No, já jsem brala HA asi 5let zhruba.. ale co jsem s manželem tak jsem nebrala, hned na začátku jsem vysadila a otěhu až po půl roce…
No, slyšela jsem že někdo otěhu hned, ale někdo třeba půl roku - rok čekal… Je to různé… ![]()
hlavně se na to neupínej v mysli, vím že ti to asi říká každý, mě to taky všichni říkali, a jak jsem brečela při každé MS
A pak přišlo stěhování, já na to nemyslela, a on se mi tam prcek zahnízhdil ![]()
Monny89 píše:
hlavně se na to neupínej v mysli, vím že ti to asi říká každý, mě to taky všichni říkali, a jak jsem brečela při každé MSA pak přišlo stěhování, já na to nemyslela, a on se mi tam prcek zahnízhdil
Já prostě pořád nechápu, jak ta psychika může hrát tak důležitou roli, co se týče otěhotnění. To mě rozum nebere
Jinak já bych si ráda stihla udělat řidičák než se začnem snažit, ale začínám ho dělat trochu později než jsem plánovala, takže doufám, že díky té autoškole nebudu tak myslet na otěhotnění, tak snad se zadaří. Zatím tomu chci věřit:) Jen ta víra mě trochu uklidňuje:)
panenka87 píše:Monny89 píše:Já prostě pořád nechápu, jak ta psychika může hrát tak důležitou roli, co se týče otěhotnění. To mě rozum nebere
hlavně se na to neupínej v mysli, vím že ti to asi říká každý, mě to taky všichni říkali, a jak jsem brečela při každé MSA pak přišlo stěhování, já na to nemyslela, a on se mi tam prcek zahnízhdil
Jinak já bych si ráda stihla udělat řidičák než se začnem snažit, ale začínám ho dělat trochu později než jsem plánovala, takže doufám, že díky té autoškole nebudu tak myslet na otěhotnění, tak snad se zadaří. Zatím tomu chci věřit:) Jen ta víra mě trochu uklidňuje:)
Taky jsem nad tím přemýšlela, jak lidská psychika může mít takový vliv, njn, hold příroda je fakt dokonalá ![]()
To stihneš určitě, neboj ![]()
Monny89 píše:panenka87 píše:Taky jsem nad tím přemýšlela, jak lidská psychika může mít takový vliv, njn, hold příroda je fakt dokonaláMonny89 píše:Já prostě pořád nechápu, jak ta psychika může hrát tak důležitou roli, co se týče otěhotnění. To mě rozum nebere
To stihneš určitě, neboj
Tak děkuju za povzbuzení
a ať se Tobě a miminku moc daří ![]()
panenka87 píše:Monny89 píše:Tak děkuju za povzbuzenípanenka87 píše:Taky jsem nad tím přemýšlela, jak lidská psychika může mít takový vliv, njn, hold příroda je fakt dokonaláMonny89 píše:Já prostě pořád nechápu, jak ta psychika může hrát tak důležitou roli, co se týče otěhotnění. To mě rozum nebere
To stihneš určitě, neboja ať se Tobě a miminku moc daří
Děkuju
![]()