Jaké léky můžu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36544
4.5.11 10:58
strelish píše:
Monny89 píše:
v prvním trimestru je to hodně nebezpečné, to je pravda, pak už tolik ne, ale pořád to není nejlepší mít horečky… V těhu se smí maximálně Paralen na teploty… a v druhém a třetím trimestru je max. dávka tuším že 4-5× denně :kytka:
Já už to mám za pár, tak snad už horečky nechytnu :roll:

Tak ono je doporuč.dávkování v rozestupu min. 4 hodin, takže to vychází na nějakých 6 tablet denně pro dospělého (u lidí s větší hmotností - chlapi třeba - se dají vzít 2 tablety naráz, ale nesmí překročit celkovou denní dávku). Samozřejmě čím míň, tím líp :lol:

Tady je dávkování přímo z letáku:

Dospělým a mladistvým (starším 15 let ) se podává 0,5 - 1 g paracetamolu (1-2 tablety
PARALEN 500) dle potřeby několikrát denně v časovém odstupu nejméně 4 hodin do
maximální denní dávky 4 g (8 tablet PARALEN 500), nejvyšší jednotlivá dávka je 1 g (2
tablety PARALEN 500). Při dlouhodobé terapii (nad l0 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5
g (5 tablet PARALEN 500).

Mimochodem, Paralen = Panadol :wink:

Já to vím, leták jsem si taky přečetla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.5.11 10:58

Jinak já mám první termín za 12dní :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
4.5.11 11:14
Monny89 píše:

Tak to je krásný :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
4.5.11 11:16

Holky, ale čím to je, že Panadol, i když je to samé jako Paralen, mě prostě nezabírá :mrgreen: Nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.5.11 11:16
panenka87 píše:
Monny89 píše:

Jojo, děkuju :kytka: A tobě ať se brzy zadaří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
4.5.11 11:28
Monny89 píše:
panenka87 píše:
Monny89 píše:
Jojo, děkuju :kytka: A tobě ať se brzy zadaří :wink:

Děkuji, ještě mám jedno a něco přes půl platíčka HA. Už se to pomalu blíží! Jsem natěšená ale mám i samo obavy, že to nepůjde hladce. A můžu se zeptat? Brala si před oěhotněním HA? A jestli ano, po jaké době si otěhotněla? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.5.11 11:37

No, já jsem brala HA asi 5let zhruba.. ale co jsem s manželem tak jsem nebrala, hned na začátku jsem vysadila a otěhu až po půl roce… :roll: No, slyšela jsem že někdo otěhu hned, ale někdo třeba půl roku - rok čekal… Je to různé… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.5.11 11:38

hlavně se na to neupínej v mysli, vím že ti to asi říká každý, mě to taky všichni říkali, a jak jsem brečela při každé MS :oops: A pak přišlo stěhování, já na to nemyslela, a on se mi tam prcek zahnízhdil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
4.5.11 12:32
Monny89 píše:
hlavně se na to neupínej v mysli, vím že ti to asi říká každý, mě to taky všichni říkali, a jak jsem brečela při každé MS :oops: A pak přišlo stěhování, já na to nemyslela, a on se mi tam prcek zahnízhdil :srdce:

Já prostě pořád nechápu, jak ta psychika může hrát tak důležitou roli, co se týče otěhotnění. To mě rozum nebere :think: Jinak já bych si ráda stihla udělat řidičák než se začnem snažit, ale začínám ho dělat trochu později než jsem plánovala, takže doufám, že díky té autoškole nebudu tak myslet na otěhotnění, tak snad se zadaří. Zatím tomu chci věřit:) Jen ta víra mě trochu uklidňuje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.5.11 12:35
panenka87 píše:
Monny89 píše:
hlavně se na to neupínej v mysli, vím že ti to asi říká každý, mě to taky všichni říkali, a jak jsem brečela při každé MS :oops: A pak přišlo stěhování, já na to nemyslela, a on se mi tam prcek zahnízhdil :srdce:
Já prostě pořád nechápu, jak ta psychika může hrát tak důležitou roli, co se týče otěhotnění. To mě rozum nebere :think: Jinak já bych si ráda stihla udělat řidičák než se začnem snažit, ale začínám ho dělat trochu později než jsem plánovala, takže doufám, že díky té autoškole nebudu tak myslet na otěhotnění, tak snad se zadaří. Zatím tomu chci věřit:) Jen ta víra mě trochu uklidňuje:)

Taky jsem nad tím přemýšlela, jak lidská psychika může mít takový vliv, njn, hold příroda je fakt dokonalá :-D
To stihneš určitě, neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
4.5.11 12:46
Monny89 píše:
panenka87 píše:
Monny89 píše:
Taky jsem nad tím přemýšlela, jak lidská psychika může mít takový vliv, njn, hold příroda je fakt dokonalá :-D
To stihneš určitě, neboj :kytka:

Tak děkuju za povzbuzení :hug: a ať se Tobě a miminku moc daří :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.5.11 13:00
panenka87 píše:
Monny89 píše:
panenka87 píše:
Monny89 píše:
To stihneš určitě, neboj :kytka:
Tak děkuju za povzbuzení :hug: a ať se Tobě a miminku moc daří :andel:

Děkuju :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original