Jaké máte hrnce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
7.1.13 16:46

@Lesina hele a maj v ikee nejakou cenove dostupnou panvicku s neprilnavym povrchem na indukci? ja uz asi nic vic nepotrebuji, sadu tescoma tulip jsem doplnila tremi papinaky :-) akorat nemam nic s teflonem, krome crisp talire do mikrovlnky

z ikey mam sklenenou univerzalni poklicku se sklopnym drzatkem, tu mam rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.1.13 16:50

Máme už několik let Zepter a neměnila bych :palec:

• Citovat
  • Upravit
9867
7.1.13 17:22
@Pudloslava píše:
@Lesina hele a maj v ikee nejakou cenove dostupnou panvicku s neprilnavym povrchem na indukci? ja uz asi nic vic nepotrebuji, sadu tescoma tulip jsem doplnila tremi papinaky :-) akorat nemam nic s teflonem, krome crisp talire do mikrovlnkyz ikey mam sklenenou univerzalni poklicku se sklopnym drzatkem, tu mam rada

No tu, co mám já:
http://www.ikea.com/…16219_S4.JPG

Stojí 300.
http://www.ikea.com/…ts/10101206/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.1.13 19:36

Pekna, pripisu na ikea seznam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.1.13 19:59
@Pudloslava píše:
Pekna, pripisu na ikea seznam

Těžká, akorát do ruky, ideální na manžela - ale ještě jsem ji k tomuto účelu nepoužila :D :hug: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.7.14 09:50

Ahoj holky, oživuji diskuzi. Potřebovala bych si pořídit nové hrnce, ale vůbec nevím jaké. Ráda bych, aby měly plastové úchytky, ale nevím, jestli nerezové, s nepřilnavým povrchem atd. Teď mám takové obyč, takže chci něco lepšího. Přemýšlela jsem nad značkou Tefal nebo Tescoma, ale narazila jsem na netu na tyto https://www.mall.cz/…cm-cesar-3ks?…. Dodám, že se budou používat na sklokeramické desce. Stačily by mi 3 kousky a já špekuluju, jestli koupit větší sadu nebo jít do obchodu a každý hrnec zvlášť. Vezmu to možná opačně, jsou hrnce, se kterými spokojené fakt nejste a co nekupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
19.7.14 09:58

@Pomka a co vidíš za + na plastových uchách? Já mám raději celokovové, že když to potřebuju fouknout do trouby, tak můžu. Jinak máme tefaláckou soupravu, ale to nám přinesl ježíšek, kouknu na netu, jestli to najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
19.7.14 10:04

Já mám od tescomy, celonerezové a jak píše @Blanka89 můžu šoupnout do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
19.7.14 10:09

Taky mam celonerezove od ikey. Skoro vsechno nadobi mam z ikey a velky spokojenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.7.14 10:09

Holky, mně se ty kovové úchytky nelíbí a do trouby je používat nebudu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.7.14 10:11

@my_nickname já mám právě taky Ikea, ale už je to nějaký ten rok a stály pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.7.14 10:38

@Pomka K těm na obrázku mám tyto postřehy:
1. Nepřilnavý povrch je praktický, když někdo neumí vařit/smažit, tak aby pokaždé nenapaloval, na druhou stranu zatím mi žádný výrobce nenapsal přesné složení (prý know-how) a nejsem si jistá, že to skutečně při vyšších teplotách s jídlem nereaguje.
2. Tento typ nepřilnavého povrchu je velice citlivý na poškrábání u těch levnějších hrnců (ono se vyrábí i něco vizuálně podobného, ale není to jen takový povrch, je to celý hrnec z jednoho takového materiálu, ale je to nekřes´tansky drahé). čili zvaž otázku zdravotní nezávadnosti a schopnosti péče o toto nádobí (mojí mamince to odchází poměrně rychle a jakmile tam máš škrábanec, tak už je to zdravotně závadné) vers. skutečně příjemné ve smyslu, že se jídlo fakt nepřipaluje.
3. Ty hrnce jsou poměrně těžké do ruky a ty úchyty nejsou odizolované gumou ani plastem (vidím-li správně z obrázku), takže tě budou pálit do rukou.
4. líbí se mi skleněné poklice - i bez otvírání je třeba vidět, kdy už se vaří voda a tak podobně..

Obecně jsem z teflonů a „keramik“ před lety přešla zpět k čistému nerez a nemohu si vynachválit. Dobře se mi udržuje, neničí se, nebojím se, že by se něco škodlivého uvolňovalo do jídla a jsem spokojená. Ale to je čistě vlastní soukromá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.7.14 10:46

@Sluka děkuji za postřehy. Popravdě mě nenapadlo, že by to bylo zdravotně závadné, když se v tom dělá jídlo. Ale máš pravdu, asi je třeba se na to taky zaměřit. Já se v hrncích právě nevyznám, tak asi přistoupím nakonec k těm nerezovým. A ty kovové úchytky nepálí? Nemám k tomu moc důvěru :) Těžko se mi vybírá, mamka má 25 let staré smaltované hrnce, takže vařím momentálně v nich :roll: Na druhou stranu asi jakékoliv nové budou luxus.

Příspěvek upraven 19.07.14 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.7.14 11:00

@Pomka Tak osobně mám sadu nerez hrnců a sadu měděných hrnců. Obojí má nerez úchyty. Když vařím dlouho, tak už to pálí, takže taky musím vzít utěrku, ale při krádkém vaření (třeba vajíčka, nebo špagety,..) či smažení je to v pohodě. Prý je to proto, že ty kokové úchyty jsou na těch hrncích přidělané jako samostatný kus, takže tam ta tepelná vodivost neprobíhá tak rychle.
Jinak sama jsem ze ideálů o zdravotní neškodnosti věcí prodávaných v obchodech vyléčena.. Zajimavým příkladem na toto téma je např. toto srovnání buřtů: http://www.stream.cz/…y-a-spekacky
a to se týká přímo potravin, nikoli nádob pro jejich přípravu.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
19.7.14 12:35

Měla jsem asi tři hrnce z IKEA a vždy se mi tam udělaly rezavé skvrny uvnitř. Prý to bylo tím, že jsem do studené vody dala sůl. Vyreklamovali mi je, ale není to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný