Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak jenom bych doplnil svůj příspěvek z doby před třemi lety. Vytáhl jsem ze skříně svůj dávný koníček - sestavování rodokmenů - a účastním se i tady diskuse ve stálé diskusní skupině. A pokud v příštích letech budou podmínky (předpokládám, že ano), tak oživím další koníček z dětství - stavění modelů železničních vozidel. Ne jenom takové to, že koupím lokomotivu a postavím ji do vitríny. To se vezme kus epoxidu, mosazný plech, motorek, převody, pojezdová kola… a po půl roce práce je hotová lokomotiva. (První ohlasy od dítek mých kamarádů byly pozitivní.)
@Jura007 To by mně zajímalo, kolik takové sestavení rodokmenu stojí?
@Sfaticata píše:
@Jura007 To by mně zajímalo, kolik takové sestavení rodokmenu stojí?
Pokud si ho sestavuješ sama, tak celkem nic - maximálně to, co vrazíš do internetového připojení a jízdného na cestě do archívu.
Setkal jsem se ale s lidma, kteří toto dělají na živnostenský list. Za jednu rodinnou jednotku - matka, otec a dítě, pokračovatel/ka rodové linie - s kompletními daty a místy rodopisných událostí (narození, svatba, narození dítěte, úmrtí) si účtují něco přes 4000 Kč. tak v tom případě jsem si už ušetřil něco přes půl miliónu… ![]()
Jé, tady to ještě žije, po 3 letech
Jupí.
Tak co nového? Změnili jste někdo koníčka na jiného? U nás pořád vede geocaching, koloběžky, turistika.
Jo a poslední dobou jsem začala zas a zase číst. Hurá! Konečně mám na ty knihy čas.
Fantasy, pohádky (
).
Tak za těch pár let jsem od korálků přešla k háčkování, dokonce i plést jsem začla ale pořád mě to nebaví, taky jsem si přičuchla k výrobě potahovaných dortů
Nastoupila jsem teď ale do práce, takže v podstatě jediný koníček, který mi zůstal je vaření/pečení a procházky, na víc není kdy, ale ono se to zase vrátí ![]()
Tak u mě to bylo celkem různorodé
Na základce jsem začala od první třídy hrát na klavír a to mi vydrželo až do devítky. Teď jsem ráda, když zabrnkám ovčáky čtveráky jednou rukou.Je mi to trochu líto, že jsem se toho průběžně nedržela, je to super umět na něco hrát. Jeden rok mě taky bavilo hraní na flétnu, ale po přestupu na sš na to nebyl čas. Celou základku jsem taky chodila do hasičáku, bylo to super, dobrý kolektiv a taky sranda, navíc jsme byli dobří, takže jsme často vyhrávali ![]()
Na střední moc času nebylo, kvůli učení a dojíždění, takže to jsem se držela jenom knížek. No a v poslední době mě baví kolo, cvičení, pejsek a pokud mě chytne nálada, tak vaření. A teď začínám s golfem, protože tam přítel tráví plno času. Sice jsem to neplánovala, ale zaplatil mi kurz ať se to naučím, tak ho za ty peníze nechci nechat propadnout. Možná díky tomu s ním budu taky trávit víc času. Jakmile začalo být hezky, tak je na kaskádě skoro každý týden.
No a mám v plánu se naučit zase plést, kdysi jsem to uměla, tak jsem zvědavá, jak mi to zase půjde ![]()
@Mimoň co by si potřebovala ohledně pěstování vína, pokud si to ještě nezjistila??Nevím co potřebuješ vědět, ale možná bych ti mohla poradit. V rodině máme několik vinařů ![]()
@bubittka2 píše:
@Mimoň co by si potřebovala ohledně pěstování vína, pokud si to ještě nezjistila??Nevím co potřebuješ vědět, ale možná bych ti mohla poradit. V rodině máme několik vinařů
téééda, to je koníčků. já se na hudební nástroj nikdy neučila, ale taky by se mi líbilo na něco umět. Na flétnu jsem se trochu nauučila sama a na takovéty klávesy si taky vše zahraju podle not (teda jen jednoruč jak blbec) ale to je vše - stejně si o sobě myslím, že jsem hudebně hluchá
teď je mým koníčkem prvorozené dítko - dcerka.
Jinak ohledně toho vína - fakt jsem naprostý zahradnický analfabet ale máme dvě rostliny vinné révy a zimní střih jsem asi provedla pozdě, takže mi z těch ustřizených konců strašně dlouho kapala voda, tak jsem se bála, že se to víno „vykape“ naštěstí se tak nestalo a už je to ok. Ale když už se ptáš, tak mě zajímá, jestli mám s tím vínem teď něco dělat - už odkvétá a je na něm docela dost hroznů- mám je nějak z redukovat (že nějaké ustřihnu), nebo to mám nechat být. A mám něco uštipovat teď během léta - slyšela jsem, že se má něco uštipovat, aby to neubíralo hroznům sílu. - případně jestli mě některý z tvých známých odkáže na nějakou spolehlivou webovou stránku o víně. díky
Tak ono těch koníčků zase tolik moc není, když si vezmeš, že je to za nějakých 20 let mého života. A vždycky se mi líbilo hraní na cello nebo housle. Třeba kámoška chodila zároveň na klavír, flétnu, do baletu a pak přidala ještě saxofon, což je taky paráda
No a ten golf je teprve v začátcích, tak uvidím, jestli mě to chytne nebo ne.
Tak já se ti o víkendu poptám a pak ti napíšu
Ahoj, zhruba jsem vas precetla, umim od kazdeho trochu, ale nicemu se nevenuju s plnou vervou. Od rucnich praci, jeden cas me drzelo vysivani, hackovani, uz jsem to zkusila a nez byh se dostala do urovne tech co jsou v tom profi, to by trvalo, zas tak po tom nebazim, ale konicka si hledam.
Zajimam se tak vseobecne o vsechno, zrovna jaka je situace, sport - tenis, brusle, koleckovy brusle, kolo, lyze, voda.. zrovna co je k mani, jaky je pocasi ).
Vylety, potrebuju byt porad akcni, ted ma teda 10mesicniho synka a uz to nicnedelani mi leze na hlavu, uz se tesim az bude vetsi a tyhle vsechny sporty budeme delat spolu. Hledam spis neo, co bych se mohla naucit profi a venovat se tomu, neprisla jsem jeste na o, bavi me papirova prace, myslim tim v kanclu, asi nejakej kurz a budu hledat praci v tomhle zamereni, jinak nevim.
Nechapu jak nekdo ma za konicek jazyky, me z toho muze klepnout, tim ze jsem byli v Uk mam anfglictinu, ted jsme v De a chodim na kurz, ale necitim, ze by me to nejak bavilo, jazyk se mi libi, ale jde to horko tezko, pomalu. Pomoocc, uz musim neco vymyslet.
@Olcatko Nevím jeslti to tu v diskuzi už nepadlo, ale já třeba ráda fotím… to je můj koníček. Nejsem žádnej profík, čistej amatérismus, ale kámoškám se fotky líběji a pár už se i dokonce ozvalo, že jsou ochotny za portréty zaplatit. Odkaz na album v mém podpisu.
Dá se zdokonalovat a pochopitelně na tom slušně vydělávat, ale na to já zatím nemám… ![]()
Tak teď rozvíjím do šířky další ze svých koníčků - o víkendu se jedu školit v sestavování rodokmenů.
Já nudná klasika-knihy knihy knihy.Jako mladá
jsem chodila do jízdárny, miluju koně. Přišla nemoc, už potvora neodešla.
Tak jsem to zkloubila, čtu Dicka Francise, jeho knihy zbírám, pravidelně mi je rodina dává k různým příležitostem. Ted už to mám rozšířené i na knihy jeho syna. ![]()
ja mam zalib vazne hodne, spis je to tak, ze neco noveho zkusim, ale nemusim si to hned porizovat, u niceho nezustanu ( priklad vodni lyze, mo jsem to chtela zkusit, vyzkousela, libilo, hotovo, to stejny paragliding, nekdo u toho zustane, premyslela jsem nad svahovym padakem, ale jen tak abych si odlitla na par hodin od rodinky takhle malady nejde, udelala jsem si ridicak na moto, strasne me to bavi, ale pritel na to neni a s malym to nejde, tak jsem od toho upustila. Fotit me bavi tak zbezne, vetsinou fotim ja, protoze fotky pak za neco stoji, ale dal na to taky nemam, od vseho neco a nic poradne. Jak uz jsem psala i domaci prace me bavi i peceni, jenze nez bych se dostala na to byt v tom dobra, rikam si ztrata casu, to vymyslim radsi neco poradnyho, ale na to svy jsem jeste neprila..
Příspěvek upraven 26.09.13 v 16:39