Jaká normální jídla s vámi jí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
30.3.21 15:01

@Sallema u nás vadil květák u jedno a u druhé, trochu hrachové kaše, i když hrách, tak jsem si říkala, má rok a něco dvě lžičky a problém, tak už jsme věděli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
30.3.21 15:13
@Janasas píše:
A ted nejedlík, toho musím krotit, protože si rád pojí- 12 let a ten co natahoval ručičku, a pořád něco, i co nemohl, tak ted jsem ráda, že mi sní celou polévku.. Ono se to změní.. :mavam:

To je jako u nás, první snědl všechno na co přišel, od 6 měsíců cokoliv dostal, to málem snědl i s miskou. V roce jsem uzpusobila vaření malému, takže méně soli a koření, jinak jedl běžná jidla, co jsme jedli normálně. Druhý naproti tomu do roka a půl prakticky jen kojeny. V létě budou mit hoši 8 a 6 a úplný opak. Jedlik vybírá, to mu nechutná, to taky ne. Těstoviny suché, tvrdý syr jist nebude, maso pokud to není řízek taky ne, omáčky mu taky nechutnaji a ten mladší by snedl i mě 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
30.3.21 15:16

Nic. Máme rádi ostřejší koření a bylinky, včetně starších dětí. Každému dítěti jsem vařila zvlášť do roku a půl až dvou let nebo kupovala dětskou stravu ve sklenickach.
Devitiměsíční by se s námi u jednoho stolu nenajedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2037
30.3.21 15:20

Já tady do roku vařím zvlášť, často třeba podobná jídla… teď v 10 měsících malá hodně baští květákový mozeček s bramborem, karbanátek v troubě (mleté maso + nastrouhaná kořenová zelenina) zeleninové hranolky. Když třeba peču v troubě kuře, tak jí dám do vedlejší zapékací misky zeleninu nakrájenou na hranolky (červená řepa, mrkev, brambor, kapustička, batáta atd. podle toho, co je zrovna doma, k tomu jí dám kus masa). Vařit kojenci jako dospělému mi tedy nepřijde ok., trávicí soustava je nezralá a problémy (které se většinou projeví až v dospělosti) způsobuje třeba i sůl. Ledviny kojence začnou na 100 % fungovat až kolem toho 10 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.3.21 15:45
měsícíchmi přijde brzo
@Michaelaa90 píše:
Ahoj, jaká jídla, které varite s vámi jí i vaše děti? Malému je 9mesicu a podle doktorky už může jíst s námi, samozřejmě bez nějakého velkého kořenění..? Jen pro inspiraci :wink:

vepřové s mrkví a brambory :-) možná dýňovou polévku, do roka bys mu nemělavůbec solit, nevím v 9 měsících mi přijde brzo, pokud to teda nemyslí tak, že vezmeš stejné suroviny a dítěti je uvaříš ve vodě a sobě si je uděláš normálně…

přidávala jsem třeba mleté ze kterého jsem dělala nám karbanátky k mrkvi a bramboře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
30.3.21 16:24

Jo, syn s námi jedl od cca 3/4 roku. Polivky snad vsechny. Nej byla ryba s kaši. Zelenina do ruky. Omáčky. Kuře na paprice. Svíčková s testovinama. Knedl jsem mu vlastně ještě nedala. Jakékoli maso jsme měli, tk měl on. K tomu různé bramborovo zeleninove kaše a vařenou zeleninu do ruky. Koprovku měl rád, ale tu měl asi později, už nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
30.3.21 16:33

@Michaelaa90 tak moje holky s nami jedly asi az od skoro roku a pul a to jidla nesolena, druha asi o neco drive. Dochucovala jsem az na taliri..
Taky záleží jak se rodina stravuje, jestli ji zdrave, nebo spis omacky s knedlikem atd..
Edit akorat polevky, ty jsme jedli vsichni uz drive..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24987
30.3.21 16:41

Holky už tak od 9měs. jedly rády mírně pomixované/vidličkou rozmělněné běžné jídlo jako brambory, zeleninu (nejlíp dušenou na másle), omáčky, menší těstovinky, filé, všechno ovoce, pudinky, přesnídávky s piškotama/dětskýma či cereálníma sušenkama…
kolem roku už běžně všechno maso na mini-kousíčky, od toho roku s náma jedly de facto vše kromě vyloženě nevhodných jídel (ve smyslu dršťovka a spol.), je fakt, že v tom roce manžel dal do ruky oběma pečený bůček a fakt to s takovou radostí žvýkaly :mrgreen: já ho málem zabila, mastné vše v okruhu dvou metrů, ale šťastné Mňam mňam a děckám se nic nestalo :lol: :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
30.3.21 17:04

Do 11 měsíců skleničky, pak jsem začala vařit. Doma jíme zdravě, takže dcera ji naše normální jídlo, jen nesolim, nedávám ořechy, šunku, chilli.
Svíčkovou dělám nám odlehčenou verzi a stejně tak ji měla dcery, to samé koprovka s bramborem, zahuštěná cuketou.
Prasárny nejime a nejí to ani dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.3.21 17:10

Tak tatínek dává od tech devíti měsíců synovi úplně vše. Kdyz říkám úplně vše, tak myslím vše.
Nema smysl mu cokoliv vysvětlovat, takže dítě je zvyklé sníst cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.3.21 17:11

Ale zaklad byl skleničky, spíš od něj vse ochutnaval. Ted už ji spíš s námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
30.3.21 18:53

Z příloh rýží, brambory, těstoviny, br. kaši, pohanku, bulgur, kuskus. Nějaké dušené maso se šťávou/omáčkou. Omáčky tedy dávám min, nesnáším, když to plave. Rizoto, zapečené těstoviny, brambory, slané palačinky. Plus syrovou zeleninu. Polévky. Vařila jsem společně, min solila. Jedli jsme to všichni najednou, děti jedli s námi u stolu, takze nebyl problém, že by něco nechtěli. Co moc nevarime jsou luštěniny, ale dost často dávám kukuřici nebo hrasek cca hrst do rizota, polévky, k pecenemu masu.

Děti už jsou větší a postupně se propracovali, že jedi vše, problém je moc kořeněné, když náhodou něco objednáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
30.3.21 19:42

Ja teda skleničky nedávala ze začáku vůbec. první 2 měl asi 2 týdny před nástupem do nemocnice, právě kvůli tomu nástupu, aby mi tam něco s jistotou snědl. pak měl 2 v nemocnici a pak několik na dovolené pod stanem kolem toho prvního roku. Pak už moc ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
30.3.21 20:32

Já vařila zvlášt do roku a půl až dvou. Začala jsem dceři lehce přisolovat kolem toho roku a půl. Ale jedla tak nějak vše..udělala jsem ji její svíčkovou, její guláš, omáčky, ale zahuštují jen zeleninou, nee moukou. Libové maso, hodně ryby, přílohy všechny možné. Ale mi vadi neosolený brambor, rýže… takže vařila jsem zvlášt pro dceru asi vše. Nemám ráda dosolované až potom a to solíme málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí