Jaké příjmení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
6.1.14 17:05

@martina.se tak si vezmi svoje rodné příjmení, to by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.1.14 17:06

@Verdys taky bych dala svoje, nechapu proc by se melo jmenovat po chlapovi? ty ho odnosis, odrodis a vice mene se o nej budes starat a vychovavat hlavne ty. Je to jen u nas zavedena tradice davat prijmeni po tatinkovi, kterou nejak nechapu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.14 17:07
@Knihomyš píše:
@martina.se tak si vezmi svoje rodné příjmení, to by nešlo?

jako že já se jmenuju jedním příjmením, moje první dítě taky a druhé dítě bude mít rodné příjemní a chlap další :mrgreen: to si neumim představit :mrgreen: chlap je hrdopich, tohle by nepřekousnul.. ale v každé „rodině“ je to jiné, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
6.1.14 17:08

Dala jsem po otci dítěte, se kterým jsme se po nějaký době rozešli a teď se mlátim do hlavy, že se dítě jmenuje jinak než já. Kdybych měla možnost, tak to znovu neudělám a lituju toho, že jsem se tenkrát nechala ukecat. Všude se musim představovat jménem dítěte a neni mi to zrovna příjemný. Takže za mě, dej svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
6.1.14 17:09

Když se malej narodil měl moje přijmení, pak jsme po půl roce brali..teď máme všichni společné přijmení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
6.1.14 17:09

@mahdalka ano, já to mám právě v plánu, nebudu se ho doprošovat, i když nechápu, o co mu jde, dítě je podle mě snad větší závazek, než svatba. Každopádně asi budu muset na jinou matriku než chodím běžně, protože jsem se na to jednou už ptala a paní matrikářka, ač jinak naprosto úžásná a ochotná mi řekla, že to není žádný závažný důvod a že mi změnu příjmení nejspíš nepovolí a že se máme vzít…lehko se to řekne ale hůř koná.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
6.1.14 17:10

Pokud bych nebyla vdaná, tak by se děti jmenovaly po mě. My jsme se ale brali skoro dva roky před narozením malého, takže jsem to neřešila, ale manžel to věděl už před svatbou, že jakmile si mě nevezme tak děti jeho příjmení mít nebudou.

@Anulka ty myslím, že to dítě bude psát všude své rodné příjmení? Nebude, změnili mu RL a má jen nové příjmení a to je pro něj jako rodné příjmení. Zažila jsem to u 11 leté holky, od 11 let se jmenuje jinak se vším všudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

@martina.se nee… ty budeš mít své rodné, tvoje starší dítě po svém otci (s tím asi nehneš), mladší dítě taky tvoje rodné, no a chlap se může přejmenovat podle vás, to mu na matrice uznaj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Terina89 píše:
Mám to úplně stejně. Kdybych neměla svoje tak blbý, tak po příteli taky nedám :nevim:

Taky máš nějaký složitý či blbý jo? :

Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
6.1.14 17:11

Já řešim uplně stejnej problém jako zakladatelka, zprvu jsem byla rozhodnutá pojmenovat dítě po mně, ale postupem času jsem trochu vychladla a bude mít asi příjmení po tatínkovi. Tak snad nesejde z toho, že občas padne slovo svatba (chtěla bych aspoň, kdybychom se jmenovali všichni stejně, až dítě půjde do školy…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
6.1.14 17:11

Dcera měla přítelovo příjmení, přišlo mi to přirozené, po roce a půl jsme se vzali, hlavně proto, že ve špitále na mě koukali a ptali se a vy jste její jako co? :roll:

• Citovat
  • Upravit
3487
6.1.14 17:12
@Krkael píše:
Taky máš nějaký složitý či blbý jo? To jsem ráda že v tom nejsem sama :lol:

Složitý a ještě blbý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
6.1.14 17:13

To je zvláštní, že v praxi je to jinak, než tady na diskuzi :mrgreen: Já osobně fakt neznám žádnou svobodnou matku, která by dala miminku příjmení po sobě. Vždycky se dává po otci. Ale za mě určitě dát po matce. Ať plánujete svatbu, nebo ne. Mám známou, která má 3 děti, každé s jiným tatínkem a na schránce 4 různá příjmení. Dávala totiž příjmení po tatíncích :roll:

• Citovat
  • Upravit
10905
6.1.14 17:15

@Verca1989 To asi nesmíš říkat, že se chceš jmenovat po chlapovi, ale po dítěti :lol: kdyby na to přišlo, tvrdila bych, že s námi otec dítěte nežije a změnu jména dítěte nepovolí… imho to nemají jak zjistit.
Krom toho tohle je tuším rozhodnutí dle správního řádu a tam jsou zajímavé a mnohé možnosti odvolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
6.1.14 17:15

@koprovka89
tenhle případ znám taky, sousedka to takhle přesně má :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...