Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Pidulka1991 píše:
Porid klippan dinofix, je to nejvetsi vajco a vydrzi. Na 0-18 koukej az bude mimco sedet a nebude se vejít do vajíčka (bude mu couhat hlava, nohy nevadí), kdyz vydrzi dlouho vajicko, tak se můžeš podivat na sedacky do 25kg protismernych, je to nejbezpecnejsi způsob jizdy v auteEdit: na adaptery by dinofix mel v pohodě pasovat
Příspěvek upraven 16.01.21 v 21:12
A nejsou tyhle vajíčka těžký? Jde mi o to taky aby bylo lehký přeci jen k doktorů a tak různě ho budu tahat v ruce tak abych zas netahala letový vajíčko
tahat ho v autosedacce beztak využijí přes léto hlavně i na tom kočárku
@alena1995 tak to standardní vajíčka nemají, jen ty žhavé novinky. Ale že je každé jinak nakloněné, to je pravda.
@alena1995 no to jo
je tam zlomenej.. @Aduš ono jasně, tak co jsem koukala ty Cybex kolem 3500kc mají ty vlozky jen právě nevím který Cybex si vybrat, nebo mají cosi mrknu na to že vajicko ![]()
@Lebedka99 hele, já třeba adaptéry na první vůbec nevyužila. V sedačce nonstop řval, takže jsem hi buď musela vázat do nosítka a nebo položit do kočárku. A u druhého jen na větší túry do obchoďáků, měla jsem konstrukci od golfek a nemusela tahat velký kočár. Jinak mi to moc praktické nepřišlo. Hlavně nepohodlné pro mimčo.
@Lebedka99 píše:
A nejsou tyhle vajíčka těžký? Jde mi o to taky aby bylo lehký přeci jen k doktorů a tak různě ho budu tahat v ruce tak abych zas netahala letový vajíčkotahat ho v autosedacce beztak využijí přes léto hlavně i na tom kočárku
Nooo těžký, naše vajíčko ma cca 5 kilo, mladej 9,5 a furt to unesu… Nebo nacvaknu na kočárek a jedeme, ale s tim malym mimcem to je uplne v pohodě… Kdyztak se pridej na fb do skupiny deti protisměru. Určitě poradí lépe než já.
@Aduš8 tak uvidíme ale adaptéry už máme takže je to jedno buď tam bude chtít být nebo ne ale tahat vajicko budu tak i tak. Ale dekuji za zkušenosti
@Pidulka1991 moc dekuju. Mrknu tam a uvidíme co holky poradí
![]()
Na 1.dceru jsem mela jen vajicko, na 2.dceru uz i isofixovou zakladnu. Neustale vyndavani a poutani pasem by bylo priserny. Do skolky, na krouzky, na nakup… Rekord byl 12× za den vyndat vajicko z auta
Na zakladnu se to jen nacvakne a je to. Za me super investice!
@alena1995 souhlasim, polohovatelne vajicko urcite a moznost ho nacvaknout na podvozek kocaru. To povazuji za samozrejmost.
Mela jsem cely komplet od Casualplay, vc. polohovatelne autosedacky. A to uz je 13r. zpet. Bylo to vsechno drazsi, ale skvela znacka.
Základna je zbytečná a pokud máte v autě velký sklon sedaček, tak i nevhodná. Skvělý vajíčko je Klippan Dinofix (největší vajíčko, bezpečný a zároveň lehký). Dcera má rok a půl a pořád v něm jezdí. Sedí na adaptéry Maxi cosi. Sedačka 0-18 je vhodná až když dítě sedí alespoň 2 měsíce. U těch lepších je to napsaný přímo v návodu
Jak už tu bylo řečeno. Pro nesedící mimco jedine vajíčko 0-13 kg. NIKDY NIC JINEHO, pokud mu nechceš zadělat na problém se zády. 0-18 jsou sice jakože pro děti od narození, ale… ne, fakt ne. Navíc vajíčko je vyrobené z jednoho kusu, je to to nejbezpečnější, co může být. Až dítě vyroste z vajíčka a alespoň dva měsíce stabilně sedí, je právě vhodná sedačka treba 0-18, 0-25, 9-18…
Vajicko je male, když kouka hlava.
Skupinu deti proti směru na fb taky můžu doporučit. Ten Klippan Dinofix je opravdu skvělá volba.
Jinak pozor, konkrétně vajíčka od Cybexu jsou jedny z nejtěžších. A co se týče vozeni dítěte ve vajicku na podvozku kocarku - na nutný nakup, prevoz dítěte z a do auta… ok. Ale hlavně ne žádné delsi procházky apod., dite ma byt ve vajíčku jen nezbytně dlouhou dobu, takže když to není fakt nutné, nevozila bych ho tak. My záměrně nástavce na kočárek ani nekupovali a nechyběly mi. Ale to už je samozřejmě na každém, jen mě fascinuje, když jde máma s dítětem ve vajíčku na podvozku na procházku do přírody 🤦♀️
My jsme pořídili vajíčko od cybexu, kontretne máme Cybex aton 5, který má i nastavitelnou hlavovou opěrku a jsme spokojeni. Nejdříve jsme uvažovali, že poridime i isofix, ale jelikož když jedu se synem sama, mám ho raději ve vajíčku na sedadle spolujezdce abych na něj lépe viděla ( samozřejmě mi manžel vypnul airbag), takže u nás by byl Isofix vyuzit minimálně.
![]()
Rozhodne vajicka 0-13.
V 0-18 dite nema idealni polohu, pokud teda sedacka nema novorozeneckou vlozku. Hlavni nevyhoda je, ze autosedacka neni prenosna, je tam “na pevno” takze pokud treba jedete k doktorovi, tam to znamena, ze musite v naruci dite prinest k autu, tam ho vlozit do autosedacky, miminko vam usne nez dojedete na misto, pak ho musite vyndat ze sedacky (zbytecne ho budite) a dat do kocarku. Za coz s vajickem dojedete k doktorovi vytahnete cele vajicko, pripnete na podvozek kocarku a jdete.
Vaha vajicka by nemela byt rozhodujici. Autosedacky jsou tezke, prave proto aby byly bezpecne. Konkretne Cybex ma ocelove vystuze (kvuli bocnimi narazu).
Za me rozhodne doporuci Cybex.
Aton 5 je zakladni model, nejprodavanejsi. Plne dostacujici.
Aton M/M I-size je vylepseny model Aton 5. Dite je lepe fixovano z boku. I-size verze splnuje prisnejsi evropske normy “I-size”.
Cloud Z je nejvyssi trida, polohovatelne (nelze ji mit v poloze lehu v aute) to ocenite, kdyz jedete treba na nakup. Miminko usne ve vajicku, dojedete autem k obchodu, vytahnete vajicko zacvaknete na kocarek a napolohujete vajicko do lehu. Splnuje normu I-size. Nemyslim si, ze za ty penize mi to polohovani stoji, kdyz ani nelze vyuzit pri jizde.
Ale i sedacky od Britax Romer, Avionaut, Recaro nejsou vubec spatne. Jen Cybex je nejpridavajensi ![]()