Jakou autosedačku od 9-18kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
13.5.09 12:47

Dobrý den,
měla bych dotaz na Steeva. Rozhoduju se mezi romer king a maxi cosi priori xp. Která ze sedaček je prostornější a která podle Vás více bezpečná? U maxi cosi se mi líbí ta přítlačná lišta. Má romer něco podobného? Předem moc děkuji za odpověď Jana

• Citovat
  • Upravit
7159
13.5.09 14:03

Dobrý den, prostornější je King plus- na šířku o 1 cm a na hloubku o 3 cm, a na výšku zad o 2 cm
King plus m,á také dotahování pásů, ale nemusíte tlačit na žádnou lištu, přitahuje pás automaticky když zaklapnete sedák po připoutání, takže jednodušší než u Priorky
a navíc má King plus integrovanou opěrku hlavy( u MC se musí diokupovat) za kterou se zvedá i výška pásů plynule do 7 poloh( MC 3 polohy) a navíc má Römer je bezpečnější 4 hvězdičky z bezpečnosti( priori 3) a Römer má 3 roky záruku( Priori 2 roky) takže u mě jednoznačně Römer King plus
jo a další velké plus pro Römera, máme všechny potahy skladem, kdežto u MC docela vázne zásobování, a pokud vím, tak se většina potahů nedá sehnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.5.09 22:55

Tak jsem si u Vás objednala, ale že to hledání bolelo:-) Našla jsem jednu autosedačku stejnou o 100kč levněji. Ale zas jste důvěryhodnější:-) Díky Steeve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.5.09 22:45

Steeve, moc děkuji za odpověď, vyhraje Romer. :lol:
 Jana

• Citovat
  • Upravit
304
5.6.09 10:36

Dobrý den,
také bych měla dotaz na Steeva. Váhám mezi autosedačkou Romer nebo MC ale potřebovala bych s Isofix i na pásy. Jakou byste mě doporučil? Máme Renault Megane Grandtour 2004 tam Isofox snad je(teda jestli je to to co myslím :D ). Omlouvám se ale namám čas procházet diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.6.09 09:13

megane grandtour 2004 má isofix a je tam kompatibilní třeba od Römer Duo plus i Safefxi plus a obě jdou na pásy i na isofix
doporučil bych Römer Sfefix plus je sice oprtoi DUU dražší,a le je prostornější, s integrovanou opěrkou hlavy a dá se více polohovat, a je to nejlepší sedačka 9-18 teď v testech 2008 i 2009 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
oproti MC má Römer navíc tu integrovanou opěrku hlavy, má 3 letou záruku, a více potahů na výběr a všechny varinaty skladem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
6.6.09 16:31

Dorbý den Steeve moskrá děkuji za odpověd. Ještě jeden dotaz když si u vás objednám přes víkend sedačku Römer Safefix plus ISOFIX trendline 2009 > varianta Ellen jste schopní mě ji doručit do čtvrtku? A je ještě něco potřeba k připevnění na isofix do auta? Děkuji za Váš čas. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.6.09 17:21

momentálně máme všechny varianty Römeru skladem, takže vše expedujeme nejpozději do 2 pracovních dnů, tak to budete mít nejpozději ve středu doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
7.6.09 14:17

Tak jsem si ji u Vás objednala. Díky za rady. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
11.6.09 20:22

Ahoj. Rychlý dotaz, snad sem někdo (= steeve:)) nakoukne… Zítra mě čeká delší cesta autem, mladší dcera zatím jezdí ve vajíčku (Deltim grillo z roku 2004), doma máme připravenou už větší sedačku (Romer King plus). Vím, že je bezpečnější co nejdéle nechat dítě ve vajíčku … ale my máme to vajíčko takové opravdu obyčejné (ochrana proti bočnímu nárazu nulová, upevnění k pásu je tak chatrné, že se bojím, jestli by v případě nárazu neletěla celá sedačka i s děckem..... Takže co? Je bezpečnější míň kvalitní vajíčko, nebo lkvalitní posměrná sedačka? Babo (nebop steeve) raď! Asi radši ještě to vejce, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.6.09 20:27

Baghiro, bohužel nepíšeš míry dcera, takže se to dá špatně určit, do jaké sedačky ještě patří, ale podle metříku má 1rok 1 týden a 1 den, takže by měla být dost velká již na posměrnou sedačku, navíc King plus je jedna z nejbezpečnějších ( 4 hvězdičky z bezpečnosti) a Grilo oproti tomu nic moc( nebylo v testech, a jak píšeš boční ochrana téměř žádná a vrklá se, pořádně nesedí, znám ji), takže klidně přendat do nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
11.6.09 20:35

Hm - myslela jsem, že budeš spíš pro to vejce… Ale ta romerka je fakt super (mmch - objednávala jsem ji u tebe a ještě jsem ti nenapsala hodnocení na MMB - tak napíšu - a ty mně taky, jo? Fakt je krásná, spokojenost veliká.
Jinak co se měr týče … dcera je sice čahoun (77 cm, 9,3 kg), ale ještě se do Grilla vejde - to je asi tak jediné plus téhle sedačky, je fakt prostorná.

Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.6.09 20:54

když mám rozhodnout mezi špatným vajíčkem a dobrou 9-18 tak určitě pro tu 9-18, na věk, váhu i výšku má již dost aby byla bezpečně v posměrné sedačce, takže bez obav ji dej do Kinga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.6.09 23:16

dotaz

Dobrý den,už delší dobu sleduji hodnocení autosedaček.Synovi bude rok a začíná být aktuální otázka nové autosedačky.Samozřejmě bych si ráda vybrala Romera nebo Maxi cosi, ale manžel je spořílek a myslí si, že jsou i jiné kvalitní autosedačky za nižší cenu. Dnes jsem běžela honem do trafiky, protože v D-testu vyšel test autosedaček. Jen mě prostě zaráží, že tam jsou u kategorii 9-18kg pouze 3 autosedačky. A to samé platí u těch testů z Německa. Žádná zmínka o těch, co neprošly, to jich v testu více nebylo? Poraďte, existuje nějaká bezpečná autosedačka za nižší cenu? Děkuji. Lucka

• Citovat
  • Upravit
7159
14.6.09 10:18

v novém testu 2009 byly v kat. 9-18 pouze 4 sedačkyx, ono totiž každý rok se do těchto testů dostane pouze cca 30 sedaček- není nutné testovat staré sedačky co byly v tesetch loni, předloni a pod. dokud se nezmění technika sedačky platí její staré hodnocení, takže projděte i starší testy, všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…ty-a-videajo a k těm testům, to co otiskuje D-Test je německý test ADAC, takže stačí kouknout na ty originál testy, kde jsou všechny sedačky, bohužel na trhu jsou i sedačky, které v testech nebyly

jinak pokud chcete sedačku 9-18, která má v testech 4 hvězdičky, tak musíte jít do isofixové- což je cena 6000,– a více, a mezi neisofixovými má 4 hvězdičky pouze Römer King plus a Maxi-cosi Tobi, zde je cena okolo 5000,– levnější sedačky se 3 hvězdičkami z bezpečnosti třeba Römer Eclipse, Chicco Key 1, se dají koupit pod 4000,–
ale sedačky pod 3000,– již nedosahují ani těch 3 hvězdiček, takže levná a kvalitní opravdu nejde dohromady, je potřeba počítat u slušné sedačky 9-18 s částkou cca 4000,– a více, ale vždyť na dobu co se ta sedačka bude používat cca 3 roky to zase není moc, je to něco málo přes 100,– kč na měsíc, to snad za bezpečnost a pohodlí dítěte stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí