Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, prostornější je King plus- na šířku o 1 cm a na hloubku o 3 cm, a na výšku zad o 2 cm
King plus m,á také dotahování pásů, ale nemusíte tlačit na žádnou lištu, přitahuje pás automaticky když zaklapnete sedák po připoutání, takže jednodušší než u Priorky
a navíc má King plus integrovanou opěrku hlavy( u MC se musí diokupovat) za kterou se zvedá i výška pásů plynule do 7 poloh( MC 3 polohy) a navíc má Römer je bezpečnější 4 hvězdičky z bezpečnosti( priori 3) a Römer má 3 roky záruku( Priori 2 roky) takže u mě jednoznačně Römer King plus
jo a další velké plus pro Römera, máme všechny potahy skladem, kdežto u MC docela vázne zásobování, a pokud vím, tak se většina potahů nedá sehnat
Tak jsem si u Vás objednala, ale že to hledání bolelo:-) Našla jsem jednu autosedačku stejnou o 100kč levněji. Ale zas jste důvěryhodnější:-) Díky Steeve.
Dobrý den,
také bych měla dotaz na Steeva. Váhám mezi autosedačkou Romer nebo MC ale potřebovala bych s Isofix i na pásy. Jakou byste mě doporučil? Máme Renault Megane Grandtour 2004 tam Isofox snad je(teda jestli je to to co myslím
). Omlouvám se ale namám čas procházet diskuzi.
megane grandtour 2004 má isofix a je tam kompatibilní třeba od Römer Duo plus i Safefxi plus a obě jdou na pásy i na isofix
doporučil bych Römer Sfefix plus je sice oprtoi DUU dražší,a le je prostornější, s integrovanou opěrkou hlavy a dá se více polohovat, a je to nejlepší sedačka 9-18 teď v testech 2008 i 2009 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
oproti MC má Römer navíc tu integrovanou opěrku hlavy, má 3 letou záruku, a více potahů na výběr a všechny varinaty skladem
Dorbý den Steeve moskrá děkuji za odpověd. Ještě jeden dotaz když si u vás objednám přes víkend sedačku Römer Safefix plus ISOFIX trendline 2009 > varianta Ellen jste schopní mě ji doručit do čtvrtku? A je ještě něco potřeba k připevnění na isofix do auta? Děkuji za Váš čas. Petra
momentálně máme všechny varianty Römeru skladem, takže vše expedujeme nejpozději do 2 pracovních dnů, tak to budete mít nejpozději ve středu doma
Ahoj. Rychlý dotaz, snad sem někdo (= steeve:)) nakoukne… Zítra mě čeká delší cesta autem, mladší dcera zatím jezdí ve vajíčku (Deltim grillo z roku 2004), doma máme připravenou už větší sedačku (Romer King plus). Vím, že je bezpečnější co nejdéle nechat dítě ve vajíčku … ale my máme to vajíčko takové opravdu obyčejné (ochrana proti bočnímu nárazu nulová, upevnění k pásu je tak chatrné, že se bojím, jestli by v případě nárazu neletěla celá sedačka i s děckem..... Takže co? Je bezpečnější míň kvalitní vajíčko, nebo lkvalitní posměrná sedačka? Babo (nebop steeve) raď! Asi radši ještě to vejce, co?
Baghiro, bohužel nepíšeš míry dcera, takže se to dá špatně určit, do jaké sedačky ještě patří, ale podle metříku má 1rok 1 týden a 1 den, takže by měla být dost velká již na posměrnou sedačku, navíc King plus je jedna z nejbezpečnějších ( 4 hvězdičky z bezpečnosti) a Grilo oproti tomu nic moc( nebylo v testech, a jak píšeš boční ochrana téměř žádná a vrklá se, pořádně nesedí, znám ji), takže klidně přendat do nové.
Hm - myslela jsem, že budeš spíš pro to vejce… Ale ta romerka je fakt super (mmch - objednávala jsem ji u tebe a ještě jsem ti nenapsala hodnocení na MMB - tak napíšu - a ty mně taky, jo? Fakt je krásná, spokojenost veliká.
Jinak co se měr týče … dcera je sice čahoun (77 cm, 9,3 kg), ale ještě se do Grilla vejde - to je asi tak jediné plus téhle sedačky, je fakt prostorná.
Díky za odpověď.
když mám rozhodnout mezi špatným vajíčkem a dobrou 9-18 tak určitě pro tu 9-18, na věk, váhu i výšku má již dost aby byla bezpečně v posměrné sedačce, takže bez obav ji dej do Kinga
Dobrý den,už delší dobu sleduji hodnocení autosedaček.Synovi bude rok a začíná být aktuální otázka nové autosedačky.Samozřejmě bych si ráda vybrala Romera nebo Maxi cosi, ale manžel je spořílek a myslí si, že jsou i jiné kvalitní autosedačky za nižší cenu. Dnes jsem běžela honem do trafiky, protože v D-testu vyšel test autosedaček. Jen mě prostě zaráží, že tam jsou u kategorii 9-18kg pouze 3 autosedačky. A to samé platí u těch testů z Německa. Žádná zmínka o těch, co neprošly, to jich v testu více nebylo? Poraďte, existuje nějaká bezpečná autosedačka za nižší cenu? Děkuji. Lucka
v novém testu 2009 byly v kat. 9-18 pouze 4 sedačkyx, ono totiž každý rok se do těchto testů dostane pouze cca 30 sedaček- není nutné testovat staré sedačky co byly v tesetch loni, předloni a pod. dokud se nezmění technika sedačky platí její staré hodnocení, takže projděte i starší testy, všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…ty-a-videajo a k těm testům, to co otiskuje D-Test je německý test ADAC, takže stačí kouknout na ty originál testy, kde jsou všechny sedačky, bohužel na trhu jsou i sedačky, které v testech nebyly
jinak pokud chcete sedačku 9-18, která má v testech 4 hvězdičky, tak musíte jít do isofixové- což je cena 6000,– a více, a mezi neisofixovými má 4 hvězdičky pouze Römer King plus a Maxi-cosi Tobi, zde je cena okolo 5000,– levnější sedačky se 3 hvězdičkami z bezpečnosti třeba Römer Eclipse, Chicco Key 1, se dají koupit pod 4000,–
ale sedačky pod 3000,– již nedosahují ani těch 3 hvězdiček, takže levná a kvalitní opravdu nejde dohromady, je potřeba počítat u slušné sedačky 9-18 s částkou cca 4000,– a více, ale vždyť na dobu co se ta sedačka bude používat cca 3 roky to zase není moc, je to něco málo přes 100,– kč na měsíc, to snad za bezpečnost a pohodlí dítěte stojí.
Dobrý den,
měla bych dotaz na Steeva. Rozhoduju se mezi romer king a maxi cosi priori xp. Která ze sedaček je prostornější a která podle Vás více bezpečná? U maxi cosi se mi líbí ta přítlačná lišta. Má romer něco podobného? Předem moc děkuji za odpověď Jana