Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No a teď teda nevím, co. Možná za rok koupí použitou oktávii nebo nóvýho renaulta. Ale jakýho, to fakt nevím.
Tak prej renault bysme pořizovali megane grandtour. Nebo pak tu oktávku.
tak tam by to bylo v pohodě u Römer Safefix plus, i Duo plus.
steeve help sím sím sím ![]()
tak máme tu romerku a je suprová, jen teda drobný prob…
prostě to utahování těch pásů prcka jde děsně ale děsně z tuha. Čím to může být? resp. můžu něco dělat špatně ![]()
včera jsem nezávisle potkala známé mají úplně stejnou sedajdu a říkali, že jim to jde taky hodně špatně a že to kolikrát ani neřeší to utahování, což já teda bych zase jako řešit chtěla, aby tam byl prcek pořádně upnutej ![]()
dík
utahování pásů jde tíž než tomu bylo u vajíčka- tam byly většinou pouze tříbodové pásy, tady už jsou pětibodové, takže ten mechanizmus má větší odpor, ale musí to jít jednou rukou, ne že to je tak ztuha, že by to nešlo.
pokud to jde opravdu ztuha, tak otevřete sedačku, a koukněte jestli ten pás není nikde přiskříplý vzadu v mechanizmu toho dopínání, vytáhněte pásy na doaraz, zavřete sedačku a zkuste si je utáhnout a povolit- mělo by to jít, třeba to bylo jenom někde přiskříplé.
Dobrý den, vybíráme pokračovací autosedačku pro prcka, líbí se nám Romer King Plus 9-18kg, zkoušeli jsme ji i v obchodě, je opravdu výborná, jediné, co nás znejistilo, je ten integrovaný podhlavník- zdálo se nám, že v něm má malý hlavičku moc „vmáčknutou“, mohl se koukat defacto pouze dopředu…Nejsme si jisti, jestli by mu to za jízdy nevadilo. Teď máme vajíčko Maxi-Cosi Cabrio a tam má hlavičku volněji, může ji ke mě vytočit a koukat vedle sebe…Jaké s tímto máte zkušenosti vy? Moc děkuji za názory.
už vozím v Kingu plus třetí dítě, a nikdy si nestěžovali na to že by neviděli, oni v této sedačce jsou již otočené dopředu( oproti vajíčku, kdy byly otočené dozadu a pokud nechtěli koukat jen do sedadla, tak jim nezbývalo nic jiného než otáčet hlavu do boku) je to pro ně něco nového, že vidí dopředu, a samozřejmě že vidí i do stran,
a ta opěrka hlavně chrání proti bočnímu nárazu, proto je to také jediná sedačka 9-18 bez isofixu, která má 4 hvězdičky z bezpečnosti
koukněte sem, zde je několik fotek dětí v Kingu plus, a mají otočené hlavy na stranu a vidí: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…
Děkuji, přesvědčil jste mě..o)) Ten už jen vybrat potah. Ještě bych se chtěla zeptat, jestli máte zkušenost, že do některého osobního auta by se tato sedačka nevešla (budeme kupovat druhé rodinné auto, spíš na kratší pojezdy, chceme nějakého prcka, jen mám strach, že by se sedačka nemusela vejít na zadní sedadlo…). Děkuji.
vejde se všude, hodně záleží jak moc máte posunuté přední sedadlo dozadu, dával jsem ji i do Fordu Ka- což je opravdu nmalé auto, a šla tram, ale kdyby si dopředu sedl větší člověk, tak pak je méně místa pro nohy dítěte,
ale u většiny aut- včetně třeba nejčastější Fabie je to v pohodě
Steeve- koukala jsem na vaše stránky. A tato autosedačka : http://www.autosedacky.estranky.cz/…key-1-isofix
jde taky do oktávie? Už jsem se ptala o kousek výš. Jde o to, že letos máme oktávii bez izofixu a příští rok bude s izofixem. Tak jestli tato autosedačka jde použít i v aute s i bez izofixu? Protože se mi nechce kupovat na letošek autosedačka a pak zas jiná. A je to o hodně horší sedačka než Römer?
Aladino, ne Chicco Key 1 isofix nejde od Octavie, protože nemáte v octavii oko v kufru na pás, Key 1 isofix totiž musí být kromě isofixových ramen jištěná i v kufru tím pásem, takže můžete ji tam dát pouze klasicky na tříbodový pás, ale potom je Vám k ničemu isofixová sedačka.
pokud chcete isofixovou sedačku tak co třeba Römer Duo plus- ta nepotřebuje ten pás, a zatím se dá poutat i ve staré octávce tříbodovým pásem a byla by za stejnou cenu: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a za stejnou cenu Römer nebo chicco- myslím že není o čem uvažovat.
steeve píše:
utahování pásů jde tíž než tomu bylo u vajíčka- tam byly většinou pouze tříbodové pásy, tady už jsou pětibodové, takže ten mechanizmus má větší odpor, ale musí to jít jednou rukou, ne že to je tak ztuha, že by to nešlo.
pokud to jde opravdu ztuha, tak otevřete sedačku, a koukněte jestli ten pás není nikde přiskříplý vzadu v mechanizmu toho dopínání, vytáhněte pásy na doaraz, zavřete sedačku a zkuste si je utáhnout a povolit- mělo by to jít, třeba to bylo jenom někde přiskříplé.
steeve díky za rady. zkusila jsem to podle nich, ale ![]()
bez dítka no problem, to můžu utahovat a povolovat malíčkem jedné ruky, ale s dítkem mi prostě jedna ruka zdaleka nestačí a to nejsem žádná křehotinka
nechápu co se usazením dítka pro tu sedačku tolik mění
tedy kromě toho že ty ramenní pásy už nesměřují dolů, ale spíše dopředu přes ramínka prcka…
posazené dítě na to nemá mít vliv, ( pokud si na pásu zrovna nesedí) , tak už netuším, zkuste se zastavit jestli pojedete kolem a já se na to kouknu
Steeve - já vím, že jsem strašně otravná. Ale pokud koupíme tu izofixovou duo, jde do toho auta bez izofixu přidělat tak bezpečně, jako ty neizofixové römerky. Taky se to tam dotáhne?
Moc , moc , moc děkuju za všechny tvoje odpovědi.
isofixové Duo nemá na pásy předpínač jako třeba King plus, takže pás nebude tolik dotažený, bude dotažený pouze tak jak ho dotáhnete rukou, ale sedačka drží,
z testů vychází, že isofixová sedačka poutaná pásem se o cca půl bodu pohorší než při poutání isofixem, ale pořád je to super výsledek, srovnatelný s klasickou sedačkou na pásy