Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Yanno, myslím, že už jsem ti to sem dával, odkaz na moje stránky, kde mám včechny ty potahy vypsané z čeho jsou: http://www.autosedacky.estranky.cz/…dacky-roemer
u kol. 2009:
stejné jako Marcel, Sophia- ten čtvereček jsou: Ellen, Sophia, Robbie, Benno, Marcel, Claire, Martin,
ostatní jsou jiné- Emily je hrubá- nebrat,
Jette je hladká,
Tommy je pružek jako třeba manšestr,
Peter a Heidi jsou riflovina( stejně jajko Indigo
Highline je semiš
Eric je hladký,
Chocolate je hladká bavlna a Pes
u kol. 2008 co je stejné jako ten Marcel je Senna, Nicki, Marcel,
Robbie 2008 má hrubou opěrku hlavy( třeba jako Dario- Dario nebrat)
Tesa je hladká
Pierre a Anabel je semiš
a nic ostatního z kol. 2008 už stejně není skaldem, jsou to výprodeje
vše uvedené 2009 i 2008 mám skladem
ta opěrka hlavy není vyztužená ničím tvrdým, ale drží tvar, je hodně nacpaná výplní, viděl jsem i neoriginál a to se nedá srovnat s originálem, ten originál drží tvar a po čase se nezmáčkne
Díky za popis steeve
Odkaz jsi mi nedával, koukla jsem se sama. Ale neprojížděla jsem to důkladně celé - ani info stránky, ani stránky eshopu. Ale je dobré, že to tam máš podrobně vysvětlené. To by mělo být samozřejmostí. Tady v diskuzi jsi mi to vysvětlil ještě líp ![]()
Já viděla podhlavník neoriginální za 250,– a byl hodně měkký, málo vypolstrovaný. Tak pokud se to nedá srovnat, vezmu asi radši ten origoš..
Ono teď to na těch obrázcích rozeznám líp, když mám ten popis.
A co ta clara? Je ve výprodeji..
http://www.mimishop.cz/…y/detail.php?…
Tam si nejsem jistá. ![]()
Jo Clara je taky ta samá struktura potahu, ta je dobrá, předtím jsem napsal u kol. 2008 to co je u Kinga, a zapoměl jsem , že to chceš na Duo, Duo Clara ještě je, a pak je skladem: Ellen, Dario, a Anabel, takže Clara jediná možnsot pro tebe- Ellen ani Anabel nechceš( to je růžová a červená) a Dario je hrubý potah to oprwavdu nedoporučuju.
Tu samou strukturu - tedy tu čtverečkovanou? Ptám se pro jistotu. To jim to tam zas navruhujou nějací šílenci, kteří se změnou barvy mění i materiál
Já čekala, že když je to Trend line, tak všechno v téhle řadě bude stejné. Kdybych to neviděla naživo, tak bych si myslela, že takové to jemné žíhání na fotkách všude na internetu je jen nějaká „technická“ nepřesnost. ![]()
ahoj, mám dotaz na steeve, jako odborníka a prodejce autosedaček. Rozhoduji se mezi Maxi-Cosi Priori fix a Römer Safefix nebo Duo. Mám nyní Octavii (r.v.2001) a když jsem zjistila, že má Isofix, chtěla bych jít do bezpečné autosedačky, až do ní malá doroste. Vím, že Römer Safefix má o hvězdičku víc v testech, ale u Maxi Cosi by měla být také srovnatelně bezpečná. U Maxi-Cosi Priorifix chválí zejména snadné polohování do lehu při usnutí dítěte, prý i jednou rukou řidiče. Jak je to s polohováním Römer Safefix? Také by mě zajímalo, jak je to s odnášením autosedačky z auta. Když parkuji na ulici mám strach nechat autosedačku v autě. Je možné odnést jen vlastní sedací část a nechat základnu s nohou v autě, tak jako je to u kategorie 0-13? Díky předem za odpověď. Soňa
Soňo, sedačky 9-18 s isofixem, ať je to Priorifix, Duo, nebo Safefix jsou jeden celek, a na odnášení se musí nosit celé, nejdou nijak rozdělat jako u vajíček, ten isofix je součást sedačky, na nošení by byla nejlepší Duo, má 9,4 kg, Safefix má 13,5 kg, Priorifix dokonce 14,6 kg
Duo i Safefix se dají polohovat jednoduše za zatažení madla i za jízdy,stejně jako u priorifixu.
Nejlepší co do bezpečnosti a pohodlí je rozhodně Safefix, hlavně má i vestavěnou opěrku hlavy, za kterou se reguluje i výška pásu do 7 poloh, snadno sundavatelný potah bez nutnosti rozebírat pásy a je oproti Duu a Priorifixu o 15% zvětšená prostorem pro dítě, takže vydrží dlouho.
Všechny tři jsou kompatibilní s Octavií.
steeve díky. půjdu tedy do Safefixu, halt budu muset doufat, že zloději si mé auto nevyberou:-) Jezdím totiž s malou často a pokaždé nosit 10-15 kg sedačku a navíc ji pokaždé znovu instlalovat asi nemá cenu:-) ještě mám chvíli čas než malá vyroste z vajíčka, ale pak si určitě tvoje stránky projdu a vyberu nějaký pěkný Safefix:-) soňa
tak ono nosit ji není žádný med, i když díky isofixu je přidělání během vteřiny, ale stejně jako pro uživatele je těžké se s ní tahat, tak i pro zloděje není lehké utíkat s 15 kg sedačkou, to raději ukradne rádio vedle v autě, které schová pod bundu
Prosím mám dotaz, zřejmě na Stevea- je autosedačka Romer Safefix plus kompatibilní s vozem Fiat Punto r.v. 1997 ( samozřejmě připevnění pomocí pásů) ? Rozvádíme se s manželem a mě zbyde toto staré auto. A ještě s Fabií r.v.2002- to je auto mých rodičů. Děkuji moc za odpověď.
Káto, na pásy jde Safefix plus do Punta i do Fabie ( a Fábie co mají isofix i na isofix)
Steeve, taky mám na Vás dotaz, prosím, kde můžu zjistit, zdamá moje auto isofix? Taky se budeme s manželem rozvádět a nevím, které z aut mi přenechá, proto se ptám na všechna tři (neznám přesně typy, tak mě prosím omluvte):
BMW - řada 3, rok výroby 2007
Jeep Grand Cherokee, r.v. 2006
VW Golf (asi 4), r.v. 1998.
Mám vážné obavy, že na mě zbyde ten Golf, ale doufám, že bude mít taťka dost soudnosti a nechá mi pro dítě Jeepa. V každém případě…mohl byste mi prosím říct, jestli tato auta mají isofix?
Moc děkuju!!!!!
Malá se mi už do vajíčka nechce se svými skoro 9kg vejít!!!
Lulje, u Vašich aut je to tak, to BMW a Jeep mají isofix již standartně, u Golfu IV 98 isofix byl ale pouze u některýh výbav a někdy za přípaltek, takže u Golfu je potřeba se podívat zda je nainstalován.
K tomu výběru, je potřeba kompatibilovat sedačku a auto, ne všechny sedačky jdou totiž d všech aut s isofixem, co jsem projel, tak třeba Römer Duo plus a Safefix jde do všech Vašch aut ( u BMW musí být pod duem polštář navíc) Safefix TT , nebo třeba Chicco Key 1 isofix jde z uvedených pouze do Jeepu, a takto se to musí kontrolovat u všech sedaček.
Takže se mi kdyžtak ozvěte na mail , jakou sedačku si představujete , a do jakého auta nakonec bude a já to zjistím.
Steeve, opravdu moc děkuji za odpověď.
Yanna mi přes SZ poradila, jak zjistit, zda isofix u Golfa je. Nahmatala jsem pod zadním sedadlem dvě kovová oka, tak předpokládám, že to je ono ![]()
Tak teď už jen zjistit, které auto mi manžel po rozchodu nechá, ale jestli to bude ten Golf, který je navíc třídveřový, tak mě z toho asi klepne. Nedovedu si představit dávat dítě do sedačky na zadní sedadlo předními dveřmi ![]()
Takže jdu mrknout na Vámi nabízené varianty a když tak objednám, ju? ![]()
Díky moc!!!!
ahoj jsme právě před výběrem sedačky 9-18 kg a netušili jsme, kolik inspirace na těchto stránkách najdeme
(obzvlášť odberník steeve…
) Využiji tedy taky příležitost a poprosím o radu… Máme Mazdu 6 combi (rv 2007) a podle všeho do ní nejde Romer Safefix s nohou - zbývá tedy Duo s Isofixem (asi bezpečnější) nebo King bez Isofixu (zase prostornější). Značku jsme už vybrali (Romer). Dotázek tedy zní, zda je Duo o tolik bezpečnější (mimochodem při pokusu instalovat půjčené Duo do našeho auta jsme ji tam rvali asi 20 min
)( ??? Díky za doporučení ![]()