Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte, potřebuji radu, chci si domů koupit novou tiskárná, 11 let stará laserová mi pomalu odchází, chci ji nahradit opět laserovou, ale barevnou a multifunkční, jakou doporučujete, s jakou máte zkušenost, jaká vyhrává srovnávací testy
? Díky za doporučení ![]()
HP Color LaserJet Pro MFP M177fw
počítej s tím, že tonery jsou za cca 1700,–, zobrazovací válec cca 2400,–, tedy originály od HP
Rozhodně ne HP, vyber si dle měsíčního zatížení cokoliv od OKI (MC352 apod.)
Kvalita HP šla za poslední roky děsivě dolů (všechny díly plastové, mizerná konstrukce, drahé díly).
OKI je sice velká, dražší, hodně těžká, ale velmi spolehlivá.
@Patejl1 píše:
Rozhodně ne HP, vyber si dle měsíčního zatížení cokoliv od OKI (MC352 apod.)Kvalita HP šla za poslední roky děsivě dolů (všechny díly plastové, mizerná konstrukce, drahé díly).
OKI je sice velká, dražší, hodně těžká, ale velmi spolehlivá.
Mě u ní trochu vadí, to že je veliká, jakou je nějaká alternativa, kterou by jsi doporučil?
@kecalena píše:
Mě u ní trochu vadí, to že je veliká, jakou je nějaká alternativa, kterou by jsi doporučil?
Souhlasím, že ty OKI jsou hodně velké. Jako alternativa se mi jeví Xerox 6015, mám zatím u zákazníků dvě asi rok a zatím drží, ale příliš brzo na soudy. Jinak tisknou pěkně, mechnicky něco mezi OKI a HP, náklady přijatelné.
Vygoogli si OKI LED tiskárna Cash back. Já tak koupila tiskárnu za 12 tis a vrátili mi na cash back 8000. Naprostá spookojenost.
Holky prosím o radu, je toho na trhu moc. Chce si koupit co nejlevnější laserovou tiskárnu, asi barevnou se scenerem. Na takové to domácí tisknutí. Co koupit a co ne (značky)? Jak drahá je údržba? Stačí tonery nebo něco dalšího?
Děkuji
Už koukám, že to pak není tiskárna, ale multifunkční zařízení. Tak díky za tipy, jakou značku ano a co ne.
@Doctus píše:
@Aries6
A trváš na laserové?
Inkoustovou máme a tiskneme málo a vždycky vyschne barva, ani nic pořádně nevytiskneme.
@Aries6
Tak jsou k dispozici i tankové inkoustové s automatickým režimem čištění tiskové hlavy… Jednu takovou mám od února a pořád jedu na dodané inkousty, každá barva má svůj zásobník na zhruba 60 ml.
A náhradní barva se dostane za zhruba 200 kč (originální, objem 60 ml). ![]()
@Aries6 Máme už druhým rokem Lexmark a neuvěřitelná spokojenost, možná mají pořád akci na čtyřletou záruku, to přišlo až s instrukcema a návodem ![]()
@Doctus píše:
@Aries6
Tak jsou k dispozici i tankové inkoustové s automatickým režimem čištění tiskové hlavy… Jednu takovou mám od února a pořád jedu na dodané inkousty, každá barva má svůj zásobník na zhruba 60 ml.A náhradní barva se dostane za zhruba 200 kč (originální, objem 60 ml).
A typ?