Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, nám se výborně na začátku osvědčila řada Bübchen:
Ale malou nebylo zapotřebí skoro vůbec mazat, tzn. že to mléko jsme nevypotřebovali dodnes. Někdo používá místo mléka olejíček, ale to já nerada ![]()
Protože jsme měli vlásky, tak ještě šampón od Nivey.
Později jsme vystřídali více značek - skvělá je koupel od Johnsonu (ale některá miminka na ni prý moho být alergická, no nám max vyhovovala).
Mýdlo jsem žádné neměla.
Jo, a ještě Bepanthen na opruzeniny. výborný je taky pudrový krém na opruzeniny od Johnsonu nebo Nivey nebo zásyp Aviril (ten používáme na potničky).
Tož to jsou moje zkušenosti, někdo určitě přidá další ![]()
Ahoj já jsem koupila, koupel do vody, olej na tělíčko a mast na zadek, mám i šampon - vše od Bübchenu a jsem spokojená.
Ahojky,
tak nám se osvědčila tako kosmetika Bübchen. Používali jsme pěnu do koupele a krém do sychravého počasí. Jinak jsme mazali olivovým olejem nebo modrou indulonou. Proti opruzeniným Bepanthen. Třeba řada Johnson se nám vůbec neosvědčila, malý byl pořád osipaný.
mava
Ahojky, tak mi na začátku měli všechno od Sebamedu, přišel mi jako nejšetrnější a potom jsme přešli taky na Bübchen, šampónek jsme měli od Nivei a taky bylo výborné tělové mlíčko od Hippu ![]()
Ahoj,
tak nám se nejvíce osvědčila nivea, ale každé miminko je jiné, co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému. Fajn je také kosmetika z dm babylove.
Ahojky,
já používám na koupel Sebamed,krém na tělo a obličej červenou indulonu, a na zadeček rybilku no a pokud měla opruzeninky,tak bepanthem,ten je výborný.Olejíček nepoužívám,protože mi příde strašně mastný a tak se nevztřebá,indulona ano.Tak papa
My pouzivali koupel od Johnson, protoze jsme ji pouzivali uz v porodnici a nic nam nedelala. Take chvalim Bubchen, Niveu a Sebamed. Jo a modra indulona - taky tip z porodnice, sranda byla jak se na ni maminky ofrnovaly - vcetne mne
- a pak instruovali navstevy, aby ji zakoupili…
Hlavne toho nekupuj kvanta - vyber je velky a vzdy se da dokoupit. Ja abych to nevyhodila toho pak spoustu patlala na sebe… ![]()
no lepší je počkat až se mimčo narodí a nakoupit potom. Navíc v porodnici nejspíš dostaneš nějaké vzorky od dealerů a vyzkoušíš.
Já ted tedy dopředu koupím jenom bepanthen na zadeček, jodizol na pupík a mazat asi zkusím mlékem hipp, mám doma vzorek a krásně voní…jinak uvidím jakou bude mít mrně pokožku… mám ráda excipial, nebo olej linola do koupele… U malého jsem nakoupila všechno od Johnsona a i když to z počátku vyhovovalo, byl pak dost vysušený.
šampon má pravý smysl až když má mrně opravdové vlasy ( tak v roce). Do té doby je lepší spíš hlavu mastit. a mýdla (tělové šampony) až když se fakt ušpiní (pokaká, nebo zbabrá jídlem, blátem a pod…)
Takže v šestinedělí rozhodně stačí voda, něco mazacího a krém na zadek. Jo a kartáček na vlásky (hlavu)!!! to je důležité vyčesát šupinky.
My jsme toho doma měli dost a většina vydržela až do teď
![]()
Koupali jsme v čisté vodě. Jendou za čas kapka tekutého mýdla do koupele, tuším že to byl Johnsons (ale to chce fakt zkoušet na něj je dost reakcí)
Stejně tak často jsme použili dětský šampon.
Mazali jsme olivovým olejem na saláty ![]()
(dětské olejíčky hrozně smrdí a jsou všechny z ropy)
Zadeček - dlouho Bepanthen, pak od Nivey, nakonec levná Rybilka z lékárny.
A pak na zimu na obličejík nějaký krém bez vody proti mrazu, taky jsme tu měli Niveu.
Věrka
Já mám mydlo od SebaMed.
Krém používám buď Indulonu nebo Nivea baby
Když byl Tomík maly pouzivala jsem do koupele Oilatum ted pouzivam emulzi do koupele z DM - babylove.
No a na zadecek Rybilku.
Verveve
Mám kosmetiku od Hádka.
Na zadeček Bepanthen a Měsíčkový krém na opruzeniny od Welledy, ted už po koupání mažu krémem Lipobase. Do koupele nedávám nic,myju pouze čistou vodou a podle potřeby dětským mýdlem, šampon Nivea.
R.
už delší dobu přicházím na to,že nejlepší kosmetika pro mimi je žádná
nebo alespoň velice minimalistická
Takže myslím,že čistá voda a to i na vlásky,po koupeli nějaký ten olejíček /klidně i olivový z lékárny/ je to,co miminku prospěje nejvíc. Na zadeček buď něco přírodního třeba bambucké máslo,nebo holt nějakou rybilku…ale i ta modrá indulona není k zahození. vlhčené ubrousky opravdu nejsou zapotřebí. Vím,že v dnešní době mohutné kampaně všech těch johnsnů a niveů tenhle názor asi není moc populární,ale věřím,že je nejzravější ![]()
ahoj
tak já používám sebamed, ted mám olejovou koupel od babylove a je dobrá, krém od hippu taky v pohodě , ale mydlím malou co druhý den, jeden den prostě jen vodička s trochou toho babylove oleje a druhý den sebamed.
na dupku rybilku ale jen když se vzpomenu, máme krásný zadeček ![]()
Mohl by mi někdo poradit, jakou kosmetiku koupit miminku?
Mýdlo?
Olejíček?
Krém?
atd.
Petronilkamyska