Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zeptej se výchovného poradce, musíte mít na škole. U nás nerozhodná děcka dělaly testy, co je pro ně vhodné atd
Ja myslim, ze matematicky zaměřený gympl by pro tebe byla dobra volba.
Buď gympl zaměřný na matematiku/přírodní vědy a nebo lyceum zaměřené na podoná témata.
K jazykům prostě musíš najít alesoň neutrální postoj - budeš je potřebovat, tečka. Můžeš si to celé komplikovat tím, že si budeš pěstovat postoj jak je nenávidíš a nebo to prostě akcepuješ jako něco nutného.
Čím rychleji v tomhle zaujmeš dospělý postoj místo pubertálního ne, ne a ne, tím snáze se ti ten jazyk bude učit. plus je šance, že na střední prostě budete mít lepšho učitel/ku.
U jazyků vím že jsou potřeba, takže i přes to že je nemám zrovna v oblibě, tak se snažím si k nim občas sednout a drtit. Děkuji moc za tipy, přemíšlela jsem nad nějakým gymnáziem z rozšířenou výukou matematiky, bohužel u nás (olomoucký kraj) žádné takové není, ale mám poblíž gymnázium s přírodovědnou tématikou a přírodovědné lyceum, tak zkusím mrknout, díky moc za všechny tipy ![]()
Zakladatelka ![]()
Jako nejvíc matiky budeš mít na technickm lyceu zaměřeném na IT
To technické lyceum se zaměřením na IT vypadá taky velmi zajímavě. Jen mě děsí jestli tam nebudou samí kluci (tohle samozdřejmě nebylo myšleno vážně) ![]()
@Anonymní píše:
To technické lyceum se zaměřením na IT vypadá taky velmi zajímavě. Jen mě děsí jestli tam nebudou samí kluci (tohle samozdřejmě nebylo myšleno vážně)
to by byla spíš výhoda ![]()
@Anonymní píše:Úplně samí určitě ne. Já chodila na normální gympl, a kluků tam bylo 11 a holek 21. Vůbec bych se převahy kluků nebála. V naší rodině jde holka na učební obor truhlář. Jsem zvědavá jestli nebude ve třídě jediná holka.
To technické lyceum se zaměřením na IT vypadá taky velmi zajímavě. Jen mě děsí jestli tam nebudou samí kluci (tohle samozdřejmě nebylo myšleno vážně)
@Anonymní píše:
Byt jedina holka na IT lyceu je velka vyhoda, ver mi
volit ted stredni skolu, jdu do toho znova, bylo to rozhodne lepsi nez gympl, ktery mi tenkrat vsichni cpali horem spodem a pro technickou VS to byl i mnohem lepsi odrazovy mustek
@Ernais píše:
Byt jedina holka na IT lyceu je velka vyhoda, ver mivolit ted stredni skolu, jdu do toho znova, bylo to rozhodne lepsi nez gympl, ktery mi tenkrat vsichni cpali horem spodem a pro technickou VS to byl i mnohem lepsi odrazovy mustek
A můžu se zeptat jak jsi to měla s uplatněním po vš? (Pokud to není moc soukromé) Trochu se bojím aby se někde holka z tohohle oboru chytla ![]()
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat jak jsi to měla s uplatněním po vš? (Pokud to není moc soukromé) Trochu se bojím aby se někde holka z tohohle oboru chytla
Tak toho bych se nebála. Technické obory jsou na uplatnění nejlepší. A je jedno jestli kluk nebo holka.
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat jak jsi to měla s uplatněním po vš? (Pokud to není moc soukromé) Trochu se bojím aby se někde holka z tohohle oboru chytla
Ja nakonec zvolila VS jineho zamereni nez IT, nechci blize specifikovat, protoze mam celkem uzkou specifikaci, ale porad je to technika a porad jsem jedina zena v ciste muzskem kolektivu. S uplatnenim jsem nikdy nemela problem, jsem dobra v tom, co delam a muzi me respektuji. Nesmis si pripoustet, ze by te melo nejak diskriminovat, ze jsi zena a chces se uplatnit v oboru, ktery je vice prisuzovan muzum. Uznavam ale, ze na me zezacatku ty chlapske kolektivy nahlizi trosku neduverive, protoze jsem takova ta od pohledu princezna v podpadkach, satickach, co se rada lici a ma rada modu, ale vzdy je to prejde v momente, kdy zjisti, ze umim byt stejne tvrda jako oni, jsem chytra a odvadim dobrou praci. Navic jsou technicke obory dobre placene a je v nich vice volnych mist. Takze jestli je ti technika blizka, s chuti do toho, fandim ti! Holky se bohuzel technice porad spis vyhybaji a je to velka skoda, protoze mame tomuto svetu co prinest ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
. Jinak mé známky jsou celkem průměrné. Na pololetí jsem měla 2 ze zeměpisu a angličtiny, jinak 1. Takže jestli bych měla na gymnázium opravdu nevím. Byla bych moc ráda za všechny typy a rady.
Potřebuji pomoct, jsem v 8. třídě a myslím, že bych se už pomalu měla rozhodnout na jakou střední školu chci a možná se i začít připravovat.
Problém o všem je, že vůbec nevím na jakou
Mám velmi ráda matematiku, chemii a z fyziky mám ráda vzorečky a příklady, ale teorii moc ne. Mezi mé zajmy patří také koně a skaut. Bytostně nenávidí jazyky
(Prosím klidnou diskuzi)
Děkuji