Jakou střední školu zvolit?

Anonymní
7.4.21 10:24

Jakou střední školu mám jít?

Ahoj,
Potřebuji pomoct, jsem v 8. třídě a myslím, že bych se už pomalu měla rozhodnout na jakou střední školu chci a možná se i začít připravovat.
Problém o všem je, že vůbec nevím na jakou :?
Mám velmi ráda matematiku, chemii a z fyziky mám ráda vzorečky a příklady, ale teorii moc ne. Mezi mé zajmy patří také koně a skaut. Bytostně nenávidí jazyky :lol:. Jinak mé známky jsou celkem průměrné. Na pololetí jsem měla 2 ze zeměpisu a angličtiny, jinak 1. Takže jestli bych měla na gymnázium opravdu nevím. Byla bych moc ráda za všechny typy a rady.
(Prosím klidnou diskuzi)
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.4.21 10:29

Omlouvám se za špatně napsaný nadpis ;)
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
72725
7.4.21 10:29

Zeptej se výchovného poradce, musíte mít na škole. U nás nerozhodná děcka dělaly testy, co je pro ně vhodné atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.4.21 10:38

Ja myslim, ze matematicky zaměřený gympl by pro tebe byla dobra volba.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.4.21 10:42

Buď gympl zaměřný na matematiku/přírodní vědy a nebo lyceum zaměřené na podoná témata.

K jazykům prostě musíš najít alesoň neutrální postoj - budeš je potřebovat, tečka. Můžeš si to celé komplikovat tím, že si budeš pěstovat postoj jak je nenávidíš a nebo to prostě akcepuješ jako něco nutného.

Čím rychleji v tomhle zaujmeš dospělý postoj místo pubertálního ne, ne a ne, tím snáze se ti ten jazyk bude učit. plus je šance, že na střední prostě budete mít lepšho učitel/ku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.21 10:57

U jazyků vím že jsou potřeba, takže i přes to že je nemám zrovna v oblibě, tak se snažím si k nim občas sednout a drtit. Děkuji moc za tipy, přemíšlela jsem nad nějakým gymnáziem z rozšířenou výukou matematiky, bohužel u nás (olomoucký kraj) žádné takové není, ale mám poblíž gymnázium s přírodovědnou tématikou a přírodovědné lyceum, tak zkusím mrknout, díky moc za všechny tipy ;)
Zakladatelka :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.4.21 11:02

Jako nejvíc matiky budeš mít na technickm lyceu zaměřeném na IT

https://www.spseol.cz/…nicke-lyceum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.21 11:09

To technické lyceum se zaměřením na IT vypadá taky velmi zajímavě. Jen mě děsí jestli tam nebudou samí kluci (tohle samozdřejmě nebylo myšleno vážně) :lol:

• Citovat
  • Upravit
76817
7.4.21 11:26
@Anonymní píše:
To technické lyceum se zaměřením na IT vypadá taky velmi zajímavě. Jen mě děsí jestli tam nebudou samí kluci (tohle samozdřejmě nebylo myšleno vážně) :lol:

to by byla spíš výhoda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.21 11:27
@stinga píše:
to by byla spíš výhoda :palec:

Taky pravda :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32915
7.4.21 11:38
@Anonymní píše:
To technické lyceum se zaměřením na IT vypadá taky velmi zajímavě. Jen mě děsí jestli tam nebudou samí kluci (tohle samozdřejmě nebylo myšleno vážně) :lol:
Úplně samí určitě ne. Já chodila na normální gympl, a kluků tam bylo 11 a holek 21. Vůbec bych se převahy kluků nebála. V naší rodině jde holka na učební obor truhlář. Jsem zvědavá jestli nebude ve třídě jediná holka.
Zkusila bych nějakou technickou školu ( co třeba stavební?), ekonomickou ( ekonomické lyceum) nebo přírodovědný gympl. Známky máš super.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
7.4.21 11:39
@Anonymní píše:

Byt jedina holka na IT lyceu je velka vyhoda, ver mi ;) volit ted stredni skolu, jdu do toho znova, bylo to rozhodne lepsi nez gympl, ktery mi tenkrat vsichni cpali horem spodem a pro technickou VS to byl i mnohem lepsi odrazovy mustek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.21 11:47
@Ernais píše:
Byt jedina holka na IT lyceu je velka vyhoda, ver mi ;) volit ted stredni skolu, jdu do toho znova, bylo to rozhodne lepsi nez gympl, ktery mi tenkrat vsichni cpali horem spodem a pro technickou VS to byl i mnohem lepsi odrazovy mustek

A můžu se zeptat jak jsi to měla s uplatněním po vš? (Pokud to není moc soukromé) Trochu se bojím aby se někde holka z tohohle oboru chytla :?

• Citovat
  • Upravit
32915
7.4.21 11:54
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat jak jsi to měla s uplatněním po vš? (Pokud to není moc soukromé) Trochu se bojím aby se někde holka z tohohle oboru chytla :?

Tak toho bych se nebála. Technické obory jsou na uplatnění nejlepší. A je jedno jestli kluk nebo holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
7.4.21 11:59
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat jak jsi to měla s uplatněním po vš? (Pokud to není moc soukromé) Trochu se bojím aby se někde holka z tohohle oboru chytla :?

Ja nakonec zvolila VS jineho zamereni nez IT, nechci blize specifikovat, protoze mam celkem uzkou specifikaci, ale porad je to technika a porad jsem jedina zena v ciste muzskem kolektivu. S uplatnenim jsem nikdy nemela problem, jsem dobra v tom, co delam a muzi me respektuji. Nesmis si pripoustet, ze by te melo nejak diskriminovat, ze jsi zena a chces se uplatnit v oboru, ktery je vice prisuzovan muzum. Uznavam ale, ze na me zezacatku ty chlapske kolektivy nahlizi trosku neduverive, protoze jsem takova ta od pohledu princezna v podpadkach, satickach, co se rada lici a ma rada modu, ale vzdy je to prejde v momente, kdy zjisti, ze umim byt stejne tvrda jako oni, jsem chytra a odvadim dobrou praci. Navic jsou technicke obory dobre placene a je v nich vice volnych mist. Takze jestli je ti technika blizka, s chuti do toho, fandim ti! Holky se bohuzel technice porad spis vyhybaji a je to velka skoda, protoze mame tomuto svetu co prinest ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin