Jakou vybrat kojeneckou lahev?

240
22.2.26 14:28

Jakou vybrat kojeneckou lahev

Zdravím, jsem těhotná a už pomalu finišuju s vybavičkou pro miminko. Zasekla jsem se ale na kojenecké lahvi. Primárně bych chtěla kojit a doufám, že to půjde, ale pro svůj pocit klidu a i kdybych někdy potřebovala třeba k lékaři a bylo nutné dítě doma nakrmit chci mít v rezervě jednu lahvičku. Jenomže jakou vybrat, aby primárně nezničila kojení? Je teď tolik značek a tipů, že vůbec nevím. Děkuji moc za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.2.26 14:48

Tak to se s dovolenim pripichnu, taky me zajímají odpovědi. Ja vim jen o lahvicce
Medela Calma. Ale tam je to cena kolem 800. :,(

• Citovat
  • Upravit
240
22.2.26 15:12

No právě… Jako vím o značkách jako Philips avent, Lovi, NUK, Tommee Tippee nebo třeba Suawinex ale zkušenost nulová, tak si ráda nechám poradit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 15:27

Lahev může a nemusí narušit kojení. Je to risk, a stejně tak dudlík. :)
Doporučuje se Medela Calma. Známá dokrmovala kalíškem.

• Citovat
  • Upravit
2417
22.2.26 19:33

Medela dela lahvicku, ktera zarucuje, ze je to podobne kojeni…ja ji pouzivala, protoze jsem prave castecne kojila a castecne dokrmovala UM.
Jinak philips avent ma take dobre lahvicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
22.2.26 19:40

Já mám Phillips Avent natural response a super :) mladej musí tahat a dá mu to zabrat, žádný průtokáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
23.2.26 08:19

Ještě bych se chtěla zeptat, jak moc velký je rozdíl mezi Om+ a 1m+ savickami? Většinou jsou u těch lahvi právě tyto dvě. Vadí když novorozenec bude mít zrovna tu větší? Jak často se musí ty savicky měnit? Tím že budeme mít tu láhev pro jistotu a doufám že kojit budu, tak se mi nechce kupovat úplně ta nejmenší savicka když vím, že v šestinedělí od miminka nikam odcházet nebudu a pak už bude mít víc než měsíc, jak je u té větší savicky psané… Nebo jsem to pochopila blbě? U té Philips Avent se mi líbí i ten air free ventil. Tak uvidíme, ta mi zatím přijde pro můj pocit taková nejlepší… Stačí miminku 125ml? Nebo jít zrovna třeba do 260ml lahve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
23.2.26 12:24

@Barbora2507 My máme 125ml a stačí, též jsme přemýšlela nad větší ale tahleta takhle malému cvrčkovi vyhovuje.
K lahvičce byl 0+ (označení 2) a dokupovala jsem raději 1+ (označení 3) kvůli průtoku, zatím jsme zkoušeli 0+ a dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.2.26 21:41

Ahoj, taky jsem řešila úplně to samé – chtěla jsem primárně kojit, ale mít jednu lahvičku v záloze pro případ potřeby. Nakonec jsem šla do Philips Avent Natural Response a nelituju. Ten savičkový systém fakt funguje tak, že miminko musí aktivně sát, podobně jako u prsu, takže nehrozí, že by si zvyklo na „lehký" průtok z lahve a pak odmítalo prso. Což byl přesně můj největší strach.Co se týče savičky – já bych u novorozence začala s tou 0m+, i kdyby to mělo být jen občas. Ten rozdíl v průtoku tam je a pro úplně malé miminko je ta pomalejší savička prostě vhodnější, aby se nezakuckalo a pilo v klidu. Až uvidíš, že mu to jde pomalu a je u toho nervózní, přejdeš na 1m+. Savičky se doporučuje měnit zhruba každé 1–2 měsíce při pravidelném používání, ale když ji budeš používat jen výjimečně, vydrží déle – jen kontroluj, jestli není poškozená nebo lepkavá. A co se velikosti lahve týče – 125 ml pro začátek úplně stačí. Novorozenec vypije třeba 30–90 ml na jedno krmení, takže ta malá lahvička bohatě postačí. Větší si případně dokoupíš později, až bude miminko starší a porcí přibude, ale teď by ti 260 ml zbytečně zabírala místo a hůř se drží. Držím palce s kojením! 🤞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.26 20:34

Ahoj, já jsem si taky hrozně moc plánovala, že budu kojit, a když to ze začátku moc nešlo, byla jsem z toho špatná. Nakonec se nám to ale podařilo zlomit a kojím už krásných 7 měsíců!
Moje hlavní rada zní: pokud vám kojení hned nejde, nedávejte hned flašku, ale zkuste nejdřív dokrmovat pomocí cévky přímo na prsu. Flaškou si totiž můžete hrozně snadno zkazit techniku přisátí a pak už se miminko k prsu nebude chtít vrátit. Flašku bych osobně nabídla až ve chvíli, kdy se plně rozkojíte a nebudete mít absolutně žádný problém, což bývá obvykle až po šestinedělí.
Hodně se doporučují flašky Philips Avent nebo Medela Calma. Mně osobně třeba vůbec nevyhovovala značka MAM – je tam na mě až moc částí, špatně se to skládá a z ničeho nic mi začala i téct, takže my nakonec používáme Medelu. A ještě jeden tip: vy jako máma byste flaškou krmit neměla. Je fajn, když má miminko spojené, že flašku dává táta, když máma zrovna není doma. Vy buďte ta, co má prso. :)
Určitě se taky koukněte na Instagram k Vandě Schreierové, ta se v jednom ze svých reels tomuhle tématu hodně věnovala a fakt to dává smysl.

Já osobně bych asi koupila tu levnější variantu, což je myslím zrovna Philips Avent, ale abych řekla pravdu, vůbec nemám přesný pojem o tom, kolik co teď stojí. Každopádně je ale dobré mít aspoň jednu flašku doma ve výbavě prostě pro klid duše, i když ji třeba nakonec vůbec nevyužijete. Je to taková ta pojistka, kdyby se cokoliv dělo. My jsme nakonec skončili u té Medely, ale jak říkám, je to hodně o tom, co vám i miminku sedne… ☺️ ☺️
Ještě mě napadá, že pokud zrovna nejste doma nebo to nejde přímo z prsu, dá se dokrmit i jinak než jen flaškou. Existuje dokrmování po prstě (přes stříkačku a cévku) nebo třeba pomocí speciálního pohárku/kalíšku. Tím se úplně vyhnete tomu, že by si miminko zvyklo na savičku u flašky, která se saje jinak než prso. Určitě je dobré vědět, že tyhle možnosti jsou, než se hned sáhne po lahvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
28.2.26 20:53

Moje děti nikdy lahvičku nepřijaly, jednou jsem dokonce musela na půl dne na zákrok do nemocnice a dvouměsíční dítě bylo raději o hladu, než aby se napilo z lahvičky, ale nechtělo ani z kalíšku, ani ze lžičky…Tak jen že to s lahvičkami není někdy tak jednoduché. S prvním dítětem jsme zase pro změnu bojovali s tím, že se špatně přisávalo kvůli dudlíku, který tedy musel pryč, abychom zachránili kojení. Každé dítě je jiné a nejde to dopředu naplánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová