Jakou zeleninu mohu, pokud kojím

1105
22.4.14 23:02

Jakou zeleninu mohu, pokud kojím

Ahoj, ráda bych se vámi poradila, jakou zeleninu vlasně „mohu“ při kojení jíst? Ráda bych se „správně“ stravovala, aby malá neměla problémy s bříškem, ale zaroveň jsem měla vyváženou stravu.
Všude jen čtu jaká zelenina se nedoporučuje a mam takový pocit, že se nedoporučuje žádná. To ale není jen se zeleninou, je to i ovoce…

Je mi jasný, že brokolice, květák, ředkvičky a kapusta nadýmají. Četla jsem, ale že se nedoporčují ani rajčata, špenát, cuketa, okurka, mrkev a pórek - to vše může nadýmat. Dost mě to překvapilo… Tak jaká zelenina zbýva? No snad jen paprika…

Vím, že je to individuální a mělo by se to „vykoužet“ ale když bude malou bolet bříško, může to být z okurky, ale třeba i z nečeho jiného, co jsem ten den snědla.

Asi bych to nemusela tak moc řešit, ale budu ráda, když mně dáte nějaké tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
22.4.14 23:08

Na tvým místě bych se na to vykašlala, jedla normálně.
jestli ti na seznamu zbyla paprika, tak jsi asi nečetla všecko, protože spousta kojících tvrdí, že ta je nejhorší :mrgreen: :roll: taky bys neměla jíst pečivo, hlavně ne čerstvé, z toho může mít miminko taky břichobol.
já když jsem si to tak dala dohromady, tak mi vyšlo, že bych mohla pít vodu a jíst suchou rýži, což je teda blbost :twisted:
bud to můžeš postupně zkoušet, co vlastně mimčo snese a nebo se na to vykašlat, jíst zdravě a vyváženě a na bříško koupit probiotické kapky, třeba bioGaia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.4.14 23:10

Kolik je malé??
Ono je to jiné u novorozence a u většího dítěte, které se více hýbe a ty prdy ze sebe dostane více pohybem.

Tak asi sama máš nějakou zeleninu vyzkoušenou - nebo i jiné nadýmavé jídlo, které na tebe může působit. Znáš se trochu, ne? ;)

Jinak já vynechávala cibuli, česnek, kedlubna, zelí, brokolice, květák a porek.
Okurky, rajčata, saláty, mrkev… jsem normálně jedla. :think:

Dále má vliv - čerstvé pečivo, na někoho vajíčka, pivo (myslím nealko) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
22.4.14 23:12

@verculinek Vykašli se na to. Nejedla jsem skoro nic, a malá byla stejně uplakaná. Ano, nechroupej syrovou cibuli a květák nebo kedlubnu taky omez, ale nepřeháněj to.
To s tím bolením bříška je velký mýtus. Nechci tím říct, že miminka nebolí bříška, samozřejmě že ano, ale ne tolik, jak se leckde udává. Víš, že kolikami trpí v podstatě jen „západní“ děti? A že víc jimi trpí děti vzdělanějších matek? Je to proto, že všechno moc řešíme a neumíme poslouchat instinkty. Jak je napsáno v knize Koncept kontinua - parafrázuji - příroda samozřejmě není tak blbá, aby působila tak obrovské zažívací problémy mláděti živícímu se mateřským mlékem. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.4.14 23:13

Papika taky nadyma… Ja si zezacatku davala pozor na brokolici a kvetak, cesnej a syrovou cibuli a na lusteniny l. Jinak jsem jedla vse. No a jelikoz syn na prdy netrpel, tak jsem asi po mesici zkusila kvetak a brokolici a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
22.4.14 23:15

@verculinek Je to opravdu hodně individuální a je třeba ozkoušet, jak píšeš :nevim: jsou maminky, co jsou jen na suchých rohlíkách a čaji a nedají si ani osmahnutou cibulku do základu na guláš a pak jiné, co jedí jak je libo :nevim: my se zeleninou (a jídlem všeobecně) taky nemáme problém, brokolici, květák tepelně upravené, mrkev, okurka, rajčata apod. syrové..a malej je v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.4.14 23:21

Já bych to takhle neřešila a prostě bych to zkusila. Spousta maminek preventivně nejí plno jídel i když by to třeba nedělalo žádný problém. Naše malá naštěstí na bolení netrpěla, takže jsem od začátku jedla vše, klidně i čočku, zelí apod. a nebyl problém. Takže to zkus a uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.4.14 23:22

@Lenka512 Právě že malé je teprve měsíc, jinak bych to tolik neřešila.

Holky, moc děkuji, o tom pečivu samozřejmě vím..Dám si teda občas chleba, ale bíle čerstvé pečivo nejím…

Malou to bříško občas dost trápí, tak to nechci pokoušet. Dávám ji sice Infacol, ale ani to ne vždy pomáhá..Teď zkusím kapičky Babycalm, tak uvidím..

Někdo i říká, že se nedopočují ani mléčné výroby, ale to bych se zbláznila..Snažím se teď naopak jíst víc tvarohu a bílé jogurty…Tělo si o to říká a potřebuji doplňit vápník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35939

Ja jim. vsechno a male nikdy nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482

@verculinek já jedla úplně všechno. vč. zelí, česneku, křupavých rohlíků.
za 6 let mi ještě nikdo (odborně) nevysvětlil, jak může zelenina, která nadme mě, nadmout mé kojené dítě. nadýmání je způsobeno činností bakterií ve střevech. Tj. co nadme matku, nenadme dítě. naopak, to může mít potíže po naprosto jiných věcech.

radím, vyzkoušet. zkušenost je totiž nesdělitelná.
plus nakoupit lefax :)
Biogaia měla nedávno průšvih, stahovali jí z trhu.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.4.14 23:27

Vůbec to neřeš. já první měsíc staršího strávila na starých vánočkách, rohlících, a mléčných výrobcích. no pak jsme zjistila, že můžu jíst cokoliv, a malej problémy mít nebude. u druhýho už jsem to neřešila, jedla jsem od porodu cokoliv, a mladší mi v životě nebrečel bolestí bříška..záleží na dítěti. já na to měla, ťuk ťuk, velký štěstí, ani u jednoho syna koliky neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.4.14 23:29
@verculinek píše:
@Lenka512 Právě že malé je teprve měsíc, jinak bych to tolik neřešila.

Holky, moc děkuji, o tom pečivu samozřejmě vím..Dám si teda občas chleba, ale bíle čerstvé pečivo nejím…

Malou to bříško občas dost trápí, tak to nechci pokoušet. Dávám ji sice Infacol, ale ani to ne vždy pomáhá..Teď zkusím kapičky Babycalm, tak uvidím..

Někdo i říká, že se nedopočují ani mléčné výroby, ale to bych se zbláznila..Snažím se teď naopak jíst víc tvarohu a bílé jogurty…Tělo si o to říká a potřebuji doplňit vápník.

nečti tolik. a to myslím v dobrém. :kytka: lidi toho nakecají. :mrgreen:

kojící maminka má jíst všeho s mírou!! hlavně vyváženou stravu. dítě tě „vysává“ tak abys měla dostatek živin i pro sebe.!! Mléčné výrobky určitě jez, potřebuješ je. stejně jako čerstvou zeleninu.
Z čeho si lidi představují, že budou maminky jako žít???
Za chvíli budeme v porodnici fasovat amarouny.. :D

dokázal někdo, fakt seriózně, tyhle moudra o stravě? ne..
já taky blbla, ale tehdy mě usadil můj manžel, že co blbnu, jak si myslím, že to jako funguje?? Tak jsem se fakt zamyslela… Dala jsem si kachnu se zelím na boží hod, česnekového kapra na štědrý den, a ejhle, dítě v klídku. :think: prdy přicházely a odcházely naprosto bez ohledu na složky mé stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.4.14 23:34

@Nataša máš pravdu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35939
22.4.14 23:35

Hele i deti na um maji.prdy.. Tak.co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
22.4.14 23:36
@Nataša píše:
nečti tolik. a to myslím v dobrém. :kytka: lidi toho nakecají. :mrgreen:

kojící maminka má jíst všeho s mírou!! hlavně vyváženou stravu. dítě tě „vysává“ tak abys měla dostatek živin i pro sebe.!! Mléčné výrobky určitě jez, potřebuješ je. stejně jako čerstvou zeleninu.
Z čeho si lidi představují, že budou maminky jako žít???
Za chvíli budeme v porodnici fasovat amarouny.. :D

dokázal někdo, fakt seriózně, tyhle moudra o stravě? ne..
já taky blbla, ale tehdy mě usadil můj manžel, že co blbnu, jak si myslím, že to jako funguje?? Tak jsem se fakt zamyslela… Dala jsem si kachnu se zelím na boží hod, česnekového kapra na štědrý den, a ejhle, dítě v klídku. :think: prdy přicházely a odcházely naprosto bez ohledu na složky mé stravy.

Ach jo, teď mám chuť na kachnu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí