Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky by mě zajímalo.
Mám Mirenu a chci věřit, že je spolehlivá. Nerada bych řešila další těhotenství.
@Huk Mám mirenu už po třetí a jsem maximálně spokojená, žádné těhu, co nebylo v plánu se nekonalo.
@Huk píše:
Taky by mě zajímalo.
Mám Mirenu a chci věřit, že je spolehlivá. Nerada bych řešila další těhotenství.
Mirena je hormonální tělísko a je vysoce spolehlivá
Tak v dnešní době nevím, ale co vyprávěla tchýně, která měla Danu, tak jí byla doporučena interupce.
Ja mela Danu i Mirenu a zadna havarka se nekonala. Ale pri Dane se opravdu v minulosti doporucovala interupce a dokonce byla pokud vim zdarma.
Vím, že se to děje a vím jaké jsou možnosti. Jen já bych byla ráda za názory žen, které takové těhotenství prožily.
Žádné zkušenosti? Já dnes byla u Dr. ,6+0tt. plodove vejce je v děloze, nad tělískem. Bude se čekat, zda se udrží a vybojuje si svoje místo.
Tělísko se ponechá.
@argo1 píše: Žádné zkušenosti? Já dnes byla u Dr. ,6+0tt. plodove vejce je v děloze, nad tělískem. Bude se čekat, zda se udrží a vybojuje si svoje místo.Tělísko se ponechá.
Ahoj,
Mudra mi těhotenství povrdila, zeptala se mě jestli si ho chci nechat,nebo ne,že by ukončení těhotenství bylo zdarma. Řekla jsem jí že si ho chci nechat
a ona mi tělísko vytáhla a předepsala léky Dufaston pro lepší uhnízdění a seznámila mě s tím,že o to můžu i ještě přijít, že jak vytahovala tělísko,že mohla s embryem pohnout a to by mohlo samovolně odejít…
rvácet a předepsala mi Dufaston.Tělísko se vytahovalo
Měla jsem po vytažení hematon,ale naštěstí se sám vstřebal a vše probíhalo jak mělo…
před dvaceti lety takto byla těhotná kolegyně, měla hematom, v začátku si poležela v nemocnici, dítě v pořádku donosila, dneska kluk studuje vysokou ![]()
nechala si pak zase tělísko zavést s tím, že dvakrát se to opakovat nebude
Sice trochu s odstupem, ale napíšu vám, jak to tedy nakonec probíhalo u mě. Na těhotenství jsem přišla hned ve 4+0tt. Můj gynekolog byl zaskočený, že takto „mladé“ těhotenství s tělískem ještě ne UZ neviděl, ale z porodnické praxe už několik dětí s tělískem rodil. Poučil mě, že je vše ještě na začátku a životaschopnost embrya je na přírodě. Poslal mě nicméně do Podolí, ať si mě vedou tam. Hned na první návštěvě jsem dostala staršího doktora, který mě tehdy velmi uklidnil. Řekl mi, že se to stává, že donosit miminko je stejné jako bez tělíska (tzn, že do 12tt se může pokazit cokoliv a miminko odejít a po 12. tt, že už si probojuje svoje místo a tělísko mu nepřekáží) ať si nedělám starosti. Že naopak, pokud bychom tělísko vyndali bude větší šance, že dojde k potratu. My jsme se rozhodli miminko nechat, i když tedy čtvrté dítě nebylo v plánu. Všechny screeningy dopadly dobře, miminko se vyvíjelo ukázkově. Těhotenství bylo úplně stejné jako s předchozími dětmi, tj. v pohodě, v pořádku. Před porodem jsem jen hlásila, ze mám tělísko, ať ho u porodu najdou. Porod probíhal spontánně, vaginálně. Tělísko bylo nakonec v placentě. Ta se musela vyndat pod narkózou, nešla sama ven, ale to s tím nemuselo i mohlo souviset ( nikdo mi to neobjasnil). Dcera je zdravá a nedávno oslavila rok.
Říkám ji bojovnice, protože si místo v naší rodině doslova vybojovala ![]()