Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Není to, co bys měla na mysli, ale nedávno jsem viděla super nápad na první „dort“. Maminka holčičce udělala jednak pěkný potahovaný dort, který ale jedli jen dospělí, malá pro sebe dostala úžasně naaranžované ovoce- z melouna (malý žlutý oválný, ale šlo by i z malého vodního) byl seříznutím jedné čtvrtiny a vydlabáním dužiny vytvořen kočárek, teda jakoby korbička se stříškou, vevnitř bylo z marcipánu udělaná hlava miminka, která měla v puse zaražený dudlík (pravý) a jinak byla celá ta korbička vyplněná drobným ovocem- borůvky, maliny, kuličky z melouna apod., malá si sama zobala.
@werunkaw123 Nebo je vynikající dort tento.
Střídavě skládáš piškoty, na které patláš rozvařené jablka s pudinkem. Vrstvíš to a dáš to ztuhnout. Žádné máslo, hera… Je vynikající a lehký. Kouknu na net, jestli najdu recept. Ten by šel taky pro roční udělat.
Tenhle totiž chci vždycky od mamky já. ![]()
Weru, to je on. http://www.recepty.cz/…-jablek-3637 Já si tam pak ještě vždycky nastříkám celou šlehačku.
![]()
@Gladys hele ona zatim nepřišla na to že to co vezme do ruky si může strčit do pusy..takže to bych jí to musela dávat sama po žičkách, jinak te´d má teprv asi 2 tejdny první zub tak už umí sníst malinu když jí strčim do pusy, nebo žmoulá meruňku či broskev ale musim jí to držet u pusy, co jí dáme do ruky to buď rozpatlá nebo zahodí..i když ví že je to to co jí chutná..jinak když sou kousky tak to prská
@slečinka A kolik je doktorovi let? Oni se různé doporučení stále mění, ale lepek, jogurty, by měli být v této době už dávno v jídelníčku ročního dítěte zařazeny. Právě z důvodu vzniku alergie mi přijde špatně začít s alergeny tak pozdě.
@Samamama to je pěknej nápad ale to by se mi jí blbě dávalo po žičkách..sama si nic do pusy neumí dát..
@Elilen jj taky sem to právě četla, Dr. je asi nějak kolem 30 bych řekla, letos nastoupil čerstvě..tak si právě říkal že by měl mít snad přehled..
@slečinka moje dcerka bude mít v září první narozeniny, takže budu dělat dortík doma, pač je malá alergická na vejce a mléko..tak uvidíme, jak to všechno bude chutnat
každopádně jsem si vyčetla jeden recept a vypadá to slibně ![]()
Něvím teda čím se řídí tvůj doktor, ale lepek se zařazuje kolem půl roku, jogurty kolem 8.měsíce, malá má doktorku středního věku ale v tomhle se shodne s ostatními lékaři. Zkus dát malé do ruky piškot ať ochutná. A třeba nemléčné kaše se sunarem jste nezkoušeli?
Já dělala piškoty na to smíchaný bílý jogrut se zakysanou smetanou a na to ovoce. Byl výborný, chutnal i nám.
@prudusinka jj piškot a nemléčný kaše jí, no i lepek už dlouho, no skoro všechno krom těch mléčnejch..ale neumí si holt nic dát do pusy, ona na to ale asi ještě dojde, ještě ani nepřišla na to že by mohla pod sebe pokrčit kolena zvednout se, tak zatím jen leží..a to cvičíme pod odbornym dohledem. nějak prostě nikam nespěchá..je teda předčasně narozená tak možná i proto..
@slečinka dělala jsem klasika piškotový těsto, máslový mazání a potahle jsem marcipánem. Malá snědla asi 2 lžičky, sladké do nějakých 2let nechtěla, takže jsem dělala jen pro dospěláky ![]()
Jinak bych udělala asi co tu píšou holky-piškoty, zakysanou, trochu tvarohu, ovoce
Nebo ten s těmi jablky pudinkem a piškoty.
A to, že ti dítě v roce nejí mléčné výrobky, to teda taky nechápu.
By mě zajímalo, co je to za pediatra
Ano doporučení se mění, ale nikde jsem nečetla o tom, že mléčné výrobky se do roka nedávají
Právě naopak, měly by se zařadit mnohem dřív, kvůli alergiím - stejně tak lepek
A myslíš, že ti bude ten dort jíst, když má vše namixované? ![]()
@Samamama to je super nápad, to ovoce
já mám zítra narozky, tak že by???
![]()
@slečinka buď tento a nebo tento
ten první mám na doporučení kamarádky, je prý moc dobrý, jen zabere více času ![]()
@Elilen no mě říkal ať s mléčnejma počkám, i když sem četla že by se vše do stravy mělo zařadit spíš dříve aby právě nevznikala alergie, ale přeci jen co říká pediatr beru jako lepší než nějakej článek na netu.tak sem to nějak neřešila a zatím mléčný nedávám, všechno co může jí chutná takže se nají..
tyjo a tak nikdo nědělal sunarovej? a nevíte jestli se to z toho nějak udělat dá?
napadlo mě dát ty piškoty rozmačkané v sunaru a na to napatlat rozmixovanej banán se sunarem, jako z toho udělat takovou kejdu tu smíchat s želé a nalejt na ten piškot a nechat zatuhnout..bylo by to tím pádem i sladké a nemusel by se použít ani sukr..