Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@kotyk croswalk nebo jak se to jmenovalo. A ten ne primo v terenu co chodim ja ale stacil mirnej a blby. Ale lepsi jak teutonka to zase jo.
Ja zastavam nazor ze ideal jsou 3 kocarky. Do terenu icoo. Do mesta stokke-ale trail ne ten muri nozka a do mestskych parku a na vylety treti universalnejsi, pohodlny, skladny, nedrncavy…a takovy jsem zatim nenasla. Myslela jsem ze bude ok easywolker, ale neni. Tedy v hluboke verzi zatim stoji za nic-hrka jak trakar
@Mišmiš píše:
@kotyk croswalk nebo jak se to jmenovalo. A ten ne primo v terenu co chodim ja ale stacil mirnej a blby. Ale lepsi jak teutonka to zase jo.
Ja zastavam nazor ze ideal jsou 3 kocarky. Do terenu icoo. Do mesta stokke-ale trail ne ten muri nozka a do mestskych parku a na vylety treti universalnejsi, pohodlny, skladny, nedrncavy…a takovy jsem zatim nenasla. Myslela jsem ze bude ok easywolker, ale neni. Tedy v hluboke verzi zatim stoji za nic-hrka jak trakar
Tak to jsi tak na 50.000. A jeste mit misto na tri kocary.
Kočárek, který jsme vybrali je odpružený, ale odpružení lze zaaretovat, kola přední otočná jdou také zaaretovat a lze je i vyměnit za terénní nápravu. Má tři výškové možnosti, takže hluboký máme vysoko, abychom se nemuseli tolik ohýbat, sporťák dáme níž, přehazovací rukojeť je výhodou, sluneční clony - přijde mi divné, co vídám v poslední době, plenu přes boudu uchycenou skřipcem na vlasy, plyma, teplý fusak na zimu, moskytiéry, autosedačku, nemusím kupovat žádné jiné adaptéry, autosedačku jen jednoduše nasadím + boudu na autosedačku + moskytiéru na autosedačku, kryty na kola, vložná taška, kterou můžu jednoduše sundat a dítě si přenést kamkoliv, boudu s igelitem, abych mohla sledovat dítě v opačném směru, na zip sundavací zadní odvětrávací díl u boudy, teplý fusak na ruce, tašku na pleny, kryty na botičky do fusaku, pláštěnku s otvorem pro dýchání… stačí nám ten jeden kočár na celou dobu. Když koupíme jen hluboký, pak sporťák, pak pytel, případně jiný do města a jiný do pole… vyjde to taky dráž a hlavně zabere zbytečně místa. Radši jeden pořádný než 4 horší.
@Nafrněná Tohle mělo být na mě? Pokud ano, tak na fotce je moje zesnulá dcera. Je toto taktní a slušné? To jsou věci, které my řešíme, ne to, co má kdo na sobě, či v jakém jezdí autě a jakou má kabelku. Ale co má v hlavě.
@Mišmiš Neurazis se, kdyz ti napisi, ze se to pise EasyWalker. Sama delam gramaticke chyby, ale ctu to od tebe v kazde diskuzi a taha to za oci ![]()
Jinak si pamatuji na tvoji diskuzi ohledne vyberu vice kocarku a prijde mne to naprosto logicke. Neumim si predstavit mit jeden a ten zabahneny z pole/lesa nekolikrat do tydne cistit, skladat do auta a pak s nim jezdit treba k doktorce. Myslim, ze nejmene dva jsou nutnost, terenni a mestsky. A nekdo potrebuje vice typu mestskeho kocarku a nekdo terenniho, proc ne.
My ted vybirame vozik za kolo, se kterym budeme jezdit i jako s druhym terennim kocarkem. Mohla bych koupit ojety, cca 3-5 let stary za 20-25 tis, ale to mne proste za ojety kocarek prijde nesmyslne, to ho radsi koupim novy. A ze stoji kolik stoji? No take bych za nej radeji dala mene, ale chci vlastnosti toho jednoho vybraneho, tak se to holt zaplati. Preci si clovek nebude odpirat nejaky produkt jen proto, ze by se dal jiny, horsi koupit levneji. To bychom ty deti mohli vozit na trakari.
@Mišmiš děkuju za typ, podívám se
já teprve začínám rozhlížet, jsem celkem bezradná ![]()
@Cuddy píše:
@Mišmiš Neurazis se, kdyz ti napisi, ze se to pise EasyWalker. Sama delam gramaticke chyby, ale ctu to od tebe v kazde diskuzi a taha to za oci![]()
Jinak si pamatuji na tvoji diskuzi ohledne vyberu vice kocarku a prijde mne to naprosto logicke. Neumim si predstavit mit jeden a ten zabahneny z pole/lesa nekolikrat do tydne cistit, skladat do auta a pak s nim jezdit treba k doktorce. Myslim, ze nejmene dva jsou nutnost, terenni a mestsky. A nekdo potrebuje vice typu mestskeho kocarku a nekdo terenniho, proc ne.
My ted vybirame vozik za kolo, se kterym budeme jezdit i jako s druhym terennim kocarkem. Mohla bych koupit ojety, cca 3-5 let stary za 20-25 tis, ale to mne proste za ojety kocarek prijde nesmyslne, to ho radsi koupim novy. A ze stoji kolik stoji? No take bych za nej radeji dala mene, ale chci vlastnosti toho jednoho vybraneho, tak se to holt zaplati. Preci si clovek nebude odpirat nejaky produkt jen proto, ze by se dal jiny, horsi koupit levneji. To bychom ty deti mohli vozit na trakari.
Nezlob se na me, ale takhle jak to pises, to vyzniva, jako by mamy, ktery nemaj prachy na 2 a vice kocarku a jeste 30 na vozejk za kolo, byly nezodpovedny nany.
@babanci ano super, ze jste spokojeni a je super, ze tento vicefunkcni kocarek vam bude vyhovovat. Me by chybel jeste kocarek do terenu, protoze to ten tvuj neni a ted se neuraz, ale taky se mi nelibi, takze bych jeste potrebovala nejaky hezky. Ale to je ciste vec stylu zivota rodiny (proto porad prudim s tim extra terenem) a o tom co se komu libi.
Cenu nevidim duvod resit v tom smyslu, ze bych videla u nekoho kocar a resila kolik za nej asi dal…to mi prijde zcestne. Prvne resim jaky kocarek je, jestli by se mi nehodil, jake je kvality a az po tom cenu kolik za nej dam, ne kolik za nej dal nekdo jiny? K cemu mi ta informace bude?!!
@Cuddy vuubec neurazim, jezis
jsem tele, ze to pisu blbe. Ja jsem max spokojena nakonec s vyberem, ale nez jsem k tem dvoum spravnym dosla…
problem je s tim tretim…ten easywAlker
) je fakt jako hluboky docela křáp. Dám šanci sportaku, ale jak to bude rachtat a drncat jde z domu…potrebovala bych neco podobneho - 4kola, skladne, lehke, nedrncave, do alespon trochu terenu, pohodlny pro dite na celodenni vylet a stabilni…a aby na tom nedrzely psi chlupy
coz tedy jako jednu z mala veci easywalker splnuje ![]()
@Stánina píše:
Nezlob se na me, ale takhle jak to pises, to vyzniva, jako by mamy, ktery nemaj prachy na 2 a vice kocarku a jeste 30 na vozejk za kolo, byly nezodpovedny nany.
Kde neco takoveho pisi? Kde pisi o zodpovednosti?
@Mišmiš Zakladatelka se ptala, jaké máme kočárky a za kolik. Tak o tom ta diskuze původně byla.
@Mišmiš Jak víš, že není do terénu. Mám 2 sady náhradních tmavých potahů a terenní podvozek -dosud nevybalený.
@Cuddy píše:
Kde neco takoveho pisi? Kde pisi o zodpovednosti?
Psala jsem, ze to tak zni.
@Stánina píše:
Psala jsem, ze to tak zni.
Holt kazda jinak rozumime psanemu textu. Nebo spis kazda jinak mu chceme rozumet.
Mam 3 kocarky, jeden hluboky, golfky a pak dvouvozik za kolo s inline setem. Cekame treti, takze onvestice se vyplatila, vsechny kocary dokonale jsme vyuzili a jeste vyuzijem, cena byla 12000, 6000 a 18000 a vsechny jsme kupovali nove. Nejezdim autem, vsude jen kocarem-vylety, doktori (dojizdim vlakem a MHD), pochuzky, nakupy, vse jen s kocarem, ted se 2, za par mesicu uz se trema detma. Nelituju koupi ani u jednoho, planovali jsme 3 potomky a proto jsme kupovali vse nove, jsem moc rada, ze vsechny kocary drzi a vyplatilo se koupit kvalitu. Nicmene, kdybysme na to nemeli, kupovala bych z druhe ruky. Takze za me k puvodni otazce-urcite se vyplati investovat do kocarku klidne 30-40 tis, ale jen v pripade, ze deti bude vice a nedala bych to za jeden kocar, protoze zadnej neni dokonalej (pri koupi prvniho kocaru jsem si to myslela), je lepsi mit kombinaci vice kocaru. Ale je to jen muj nazor.
@Cuddy píše:
Holt kazda jinak rozumime psanemu textu. Nebo spis kazda jinak mu chceme rozumet.
No podle toho, jak jsi to napsala, pulka mych kamaradek vozilo deti na tom trakari.