Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny ![]()
potřebovala bych poradit… v červnu čekáme prvního prcka a nevím si rady jaký kočárek pořídit…
Je mi jasné, že pro úplně malé miminko je nejlepší hluboký, ale z finančních důvodu bych chtěla kočárek kombinivaný… problém, který řeším je, jestli se mi půlroční prcek vleze do kombinovaného kočárku (které většinou mají jen vloženou tašku) i s fusakem. Dávat ho v půl roce do sporťáku (a ještě na zimu) mi příjde brzo.
Od příbuzných máme možnost si hluboký kočárek půjčit, nebylo by teda lepší využít toho a koupit si až to bude třeba přímo sporťák?
Díky za rady ![]()
Ahojky,
máš úplnou pravdu - děti narozené v létě se už většinou první zimu do hlubokých korbiček kombinovaných kočárků nevejdou. V podstatě máš dvě varianty - půjčit si hluboký kočárek od známých a pak zainvestovat do parádního sporťáku (to mi přijde jako hodně dobrá varianta) nebo popátrat po prostorném kočárku. Např. deltimy jsou dost velké, ale zase jsou těžké a ne každému se líbí. Já měla Inglesinu magnum, ta má taky dost prostornou korbičku, ale je to na zvážení.
Přeju dobrý výběr a hlavně zdravé mimčo:-)
Jana
Ahoj,
přimlouvám se za variantu půjčit hluboký a pak koupit lepší sporťák.Ondra se mi narodil v květnu, koupili jsme starší hluboký kočár Inglesina Trilogy. Mám ho ještě teď,ale už se pomalu musím dívat po sprťáku i když holčička po které kočár máme es tam vozila ještě v roce.Ono taky záleží,jak velké mimi bude,ale to uvidíš,až se narodí
Proto bych raději volila tuto variantu.Na rozmyšlení máš ještě spoustu času,užívej si těhotenství.pjotra
Ahojky,
tak náš Kuba se narodil loni 31.10.a cca za 3 měsíce se mi do vložené tašky jaksi nevešel.Tak jsem holt tašku vyhodila a ležel si ve sporťáku, ve fusaku,měl hodně místa a byl nad míru spokojený.Zádová opěrka šla položit do úplného lehu,takže ležel fakt na rovině.Takže 6-ti měsíčního prcka bych s klidným svědomím dala do sporťáku.Stejně už ti nebude chtít moc ležet a čučet jen tak na oblohu
Tuším,že kolem toho 6měsíce,už jsem sporťáček vždycky na malou chvíli dala do pololehu,aby mohl okukovat okolí a moc se mu to líbilo.Pokud si nemůže dovolit 2 kočárky,tak ti můžu trojkombinaci vřele doporučit ![]()
pá Yasmin+Kubík 13m
Ahoj, Adélka se narodila v červenci, koupili jsme trojkombinaci Knorr Nizza a tak do října jsem jí vozila ve vložné tašce a pak jsem jí dala do sporťáku (ačkoliv se do tašky ještě vešla), který jde úplně do roviny. Pak jsem jí měla ve fusaku a v origoš fusaku od Knorru, co byl k tomu a v pohodě jsme s tím odjezdili celou zimu. Přestala jsem ho používat až v létě, kdy jsem zakoupila golfky, ale na zimu zase plánuju Knorr. ![]()
My mame kvetnatko a od 4 mesicu jezdi ve sportaku. V hlubokem mi odmitala jenom lezet a divat se na oblohu a porad brecela. Ze sportaku mela takovy super rozhled, ze si na breceni vubec nevzpomela. S teplym fusakem a sportakem je zima v pohode.
Já mám oba kluky v červenci, na prvního jsem měla trojkombinaci s vložnou taškou a na zimu se mi tam už ve fusaku nevešel. Takže byl jen ve sporťáku, ale narozdíl od holek, které psaly přede mnou, mě to tak v pohodě nepřišlo. Měla jsem vždy pocit, že na něj fouká (tam jak se nasazuje střecha na kočárek byly docela otvory) a není úplně chráněný.
V porodnici jsme se seznámili s maminkou, která měla stejný kočárek. Její syn se v zimě do tašky ve fusaku vešel… Fakt záleží na velikosti dítěte.
Na druhého jsem měla Inglesinu Magnum - naprosto jiný komfort! Pro syna i pro mě. Byl v ní až do jara.
Takže taky doporučuju půjčit hluboký a peníze schovat pro super sporťák.
A ještě - než dítěti zničit záda předčasným posazováním, radši bych ho nechala brečet (a taky to na mě zkoušel ![]()
Ahoj,
díky moc za rady ![]()
Speciálně hlavně PeZe, protože Knorr Nizza je kočárek, který máme předběžně vybraný, takže díky za informace ![]()