Jaký sport pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2852
9.1.17 11:56

Mám za to, že většina kolektivních sportů nesplńuje požadavek 1× týdně. dcera chodí od 3 let do místní organizace podobné sokolu a dělají gymnastiku, v rámci kroužků v družině je obvykle celkem velký výběr kroužků kam může dítě chodit. klidně bych dala dítě i do skautu, přijde mi dost kolektivní, akorát by mi asi vadila přemíra aktivit!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
9.1.17 11:57
@Amys píše:
@Agneth A co ji přihlásit někam do požárníka? Na podzim se běhá orientační běh, na jaře je pak dovednostní soutěž někde na „hřišti“. Bude tam v chumlu podobně starých dětí, někdy se budou něco učit, někdy sportovat, jindy vybíhat třeba poznávat přírodu. Pokud ve sportu nevniká a nemá vyloženě tendence se nějakému sportu věnovat, tak tohle je schůdná cesta takové všeobecnosti a užitečnosti.
:palec: To mě vůbec nenapadlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
9.1.17 12:07

Třeba u nas je moznost tancovani jednou tydne, takové pro radost, ideální pro holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
9.1.17 12:07

Řekla bych, že to máme podobně, akorát je dcera mladší. Je na sport, řekla bych, dobrá. Chtěla jsem ji dát do tanečního kroužku, na gymnastiku nebo atletiku. Což možná dám, ale to spíš jako bonus. Vymyslela jsem pro ni volejbal nebo plavání. Říkám si, něco, co není tak jednostranné a neničí moc zdraví, když je to už trochu na úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
9.1.17 12:08

Judo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
9.1.17 12:08

Osobně do začátku volím něco, co se jim bude hodit dál - plavání, atetika, gymnastika… když budou pak chtít dělat něco jiného, bude se jim hodit, budou-li umět trochu techniku, obratnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12238
9.1.17 12:36

Aerobik, florbal… Na gymnastiku bych jí už nedávala, jelikož to se musí hnedka od malinka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.1.17 12:38

Dcera začala teď v první třídě orientační běh, je to super sport pro celou rodinu a rozhodně nevadí, že nebude vynikat ;) Naopak bych odrazovala od kolektivních sportů, třeba já jsem leta hrála basket a spoluhráčky pak dávají drsně najevo, když někdo hru kazí. Prostě parta je na sportu, kde si každý běhá na své „triko“ úplně jiná, než u sportu, kde je výkon daný skupinou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.1.17 13:14
@Fazulina píše:
A proč? Já jsem nikdy žádný sport taky nedělala a žiju. To jako každý musí sportovat? Když ji baví sokol, ať tam chodí.

přesně tak.. do mě pořád kvůli výšce hustili, jestli dělám basket.. já, která se míče bojím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
9.1.17 14:46

@Agneth a co to vzit vedecky? vypada ze ti na tom zalezi. mrkni na sportanalytik.cz jestli nebudou testovat nekde blizko vas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
9.1.17 16:04

Z kolektivních sportů určitě florbal, z jednotlivců třeba pokud máte ve městě lezeckou stěnu, tak to je pro kluky fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
9.1.17 16:31

Ahoj :mavam: syn (6,5 let) je take takový " antisportovec" na fotbal kouká jako na neco co by v životě nehrál, chodíme bruslit, to ho baví, ale hokej hrát nemini ;) běhá rad a rad jezdí na kole. v lete u dědy hrál jen tak rekreačne S dětmi na zahradě badminton a tak ho to začlo bavit, ze od záři hraje jednou tydne za místní oddil ;) tohle ho moc baví a ja jsem spokojena též, badminton se mi libi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.1.17 21:48

U nás kluk taky nebyl takový, že by ho vyloženě něco bavilo.. Ve škole se otevřel florgal, tak jsme ho přihlásili a baví ho..
Jinak neni třeba na fotgal a nebo nějaké vyloženě chodit plavat, bruslit.. Vše rekreačně..
Spíš tak jenom běhat s klukama po venku to jo, pohyb ano, ale ne vyloženě sport.. Ten florbal mají jednou týdně a těší se na něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
10.1.17 05:46
@Ketris píše:
Aerobik, florbal… Na gymnastiku bych jí už nedávala, jelikož to se musí hnedka od malinka :kytka:

Nemusí, ale doporučuje se to. Dělám trenérku sportovní gymnastiky a máme tam holčiny, které začaly chodit do gymnastiky až od 3 třídy a jsou lepší než ty, které to začala dělat od 4 let. Pokud to dítě chce dělat a cvičí i doma, protože ho to baví, tak vše dožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
10.1.17 09:27
@LKL píše:
@Agneth a co to vzit vedecky? vypada ze ti na tom zalezi. mrkni na sportanalytik.cz jestli nebudou testovat nekde blizko vas

Děkuji, Ale to už je na mě opravdu moc vědecké. :lol: Raději bych upřednostnila sport, který ji bude bavit (i když v něm nebude tak dobrá) před sportem, na který má sice předpoklady, ale bude z něj otrávená.

Zatím mi z toho nejlépe vychází ten florbal a hasiči, případně orientační běh nebo badminton.
Ona sama by chtěla (kraso)bruslit nebo plavat - bohužel ani jedno z toho ji splnit nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí