Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, prosím o názor na reakci učitelky. Od kamarádky syn ( 7let) neuposlechl výzvu učitelky, aby si uklidil z lavice věci ve třídě ( svačina, mikina, pití). Syn ji na potřetí neposlechl a věci si neuklidil. Reakce učitelky, byla taková že mu věci vyhodila z okna. Pak si je musel sbírat. Zajimal by mě Váš názor na tuto situaci, jestli reakce učitelky byla na místě?
@Luluu2 nevím, jestli byla na místě, ale pokud by mi tak přišel kluk, tak teda první by mě zajímalo, proč mu něco učitelka musela říkat tříkrát a kašlal na to ![]()
Ale počítám, když je takový dotaz, že je maminka rozlícená a kluk za nic nemůže ![]()
Nejdrive bych sla do skoly a resila to s ucitelkou, pak s reditelem. Normalni to neni ![]()
Já myslím, že takto by se učitelka chovat neměla. To, co předvedla, není moc dobrý příklad pro děti. Měla mu dát poznámku.
Za nas se to delalo bezne.Ja bych to jako matka neresila, neposlechl, vyzral si to, poucil se. Rekla bych mu, ze mel poslechnout. Rikat mu, ze ucitelka to nemsla delat a podobne, to je podle me cesta do pekla.Ale je to jen muj nazor ![]()
Proc resite reakci ucitelky a ne tohi kluka, ze ji neposlechl? V sedmi letech by mel mit z uciteljy respekt, at je jakakoli. Jasne, jeji reakce se zda divna, ale deti si dnes dovoluji moc. Nejsem zadny igor hnizdo, ale jako rodic bych se za neposlusny spratka stydela a doma mu vycinila.
@Luluu2 Učitelce ruply nervy, což ji neomlouvá, reakce je neprofesionalní. Otázka je, proč 7letý kluk neposlechl? Má něco s ušima?
@tini jo, takze vyhodi svacinu, mikinu a pod do snehu (predpokladam, ze snih a mokro je v cele cr) je ok? To snad mame jiny metody nez jako za komancu
Přesně, co bude dělat v patnácti??Učitelky lituji, nemají na děti žádnou páku a muzeme za to my, rodiče..
Tak resila bych u syna pro neposlech, ale nadruhou stranu ucitelka by mela zvladat podobne situace s klidem a hazet detem veci z okna mi pride dost pres caru, osobne bych si stezovala…
Pokud by to byl můj syn, domluvila bych jemu, že měl poslechnout ihned. Asi bych si myslela, že má učitelka zvláštní výchovné metody. Ale pokud zaberou… ![]()
Jinak chlapec bude asi pěkně nevychovaný spratek. Být kamarádkou, tak mu dám doma na řiť.
@Fally123 píše:
Proc resite reakci ucitelky a ne tohi kluka, ze ji neposlechl? V sedmi letech by mel mit z uciteljy respekt, at je jakakoli. Jasne, jeji reakce se zda divna, ale deti si dnes dovoluji moc. Nejsem zadny igor hnizdo, ale jako rodic bych se za neposlusny spratka stydela a doma mu vycinila.
A můžeš mi říct jak člověk může mít respekt z někoho, kdo se poníží k něčemu tak stupidnímu jako je vyhození věcí z okna? Z takovýho člověka nemůžu mít respekt ani já, natožpak dítě. Nebo ono je běžné, že když je doma nějaký problém a děti neposlouchají, tak se hází věci z okna? Nejsem žádná mladice, ale měli jsme ve třídě dost tzv. sígrů a ti lepší kantoři si s nimi poradili hravě, ti horší to nezvládali, tak přistupovali ke stupidním metodám, které vůbec nedávají smysl a pro dítě jsou bez výchovného efektu.
@Vemas píše:
@tini jo, takze vyhodi svacinu, mikinu a pod do snehu (predpokladam, ze snih a mokro je v cele cr) je ok? To snad mame jiny metody nez jako za komancu
Jaký metody? Učitelé už nic nesmí.