Reakce učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
4.1.17 08:33
@Pipilota Citrónie píše:
@Janasas řešení rodiče s klukem nechme stranou. Pokud má ve třídě vládnou příjemná atmosféra, musí být mezi učitelkou a žáky důvěra a respekt. Tato učitelka budí strach a pohrdání. Ale souhlasím s tím, že je třeba řešit konkrétní situaci. Rozhodně bych trvala na tom, aby si učitelka prošla nějakým kirzem o komunikaci. Má být dětem příkladem, že vše se dá řešit s klidem. Jaký je to signál pro chování dětí v té třídě? Se'reš mě, tak tě potrestám. Správné by bylo: vyslechnu tě, řeknu ti svoje a domluvíme se.

Promiň…hodina má 45 minut a učitelka (žel bohu) v tu dobu musí „splnit plán“…na vypovídání citlivé dětské dušičky ohledně důvodů neuklizení věcí" fakt není čas…má tam cca 25 dětí…povídat si s každým proč si co neuklidil, nepřipravil a nepřinesl fakt nemůže…ta hodina musí jet, odsýpat. Toto lze probrat na třídnické hodině…v klasické čas není.
Já bych zase trvala na tom, aby děti byly z DOMOVA vedené k respektování pokynů. Je to jeden z požadavků na předškoláky při vstupuna základní školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.1.17 08:33

A jsou prostě daná pravidla, tak by je měli dodržovat všichni. Pak mají děti problém s autoritama (i v dospělosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.1.17 08:35
@Pipilota Citrónie píše:
nechat to být, pokud mu to nepřekáží a spolupracuje, ať má na lavici klidně mikinu… proč by mi to mělo vadit 8o

protože když má svou lavici zavalenou věcmi, které tam být nemají, těžko se mu tam vejdou věci, které tam být mají. Vytvoř si doma prostor zhruba 50 cm na 50, naskládej si na ně ty věci, co měl údajně ten chlapec. K tomu přidej pouzdro, pastelky, otevřený pracovní sešit… a zkus si pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
4.1.17 08:37
@Luluu2 píše:
Dobrý večer, prosím o názor na reakci učitelky. Od kamarádky syn ( 7let) neuposlechl výzvu učitelky, aby si uklidil z lavice věci ve třídě ( svačina, mikina, pití). Syn ji na potřetí neposlechl a věci si neuklidil. Reakce učitelky, byla taková že mu věci vyhodila z okna. Pak si je musel sbírat. Zajimal by mě Váš názor na tuto situaci, jestli reakce učitelky byla na místě?

zareaguji na první příspěvek a pak dočtu, jsem zvědavá, co se dozvím.

Můj osobní názor? V pořádku, dostal několikero upozornění, neposlechl, tak to letělo.
Co mají ty učitelky dělat? Ve třídě plno individualit, tělesné tresty SAMOZŘEJMĚ zakázané, křičet se nesmí, z poznámky si dělají děti dobrý den (a já jsem zastáncem okamžité reakce), učitelkám kálejí na hlavu a rodiče na to leckdy taky kašlou. Pokud děti neposlouchají a na učitelku prdí, tak co má dělat? Tímto způsobem bude letecký den jednou, dvakrát, a pak všichni pochopí, že s touto učitelkou není radno si zahrávat. A kdyby měl v kapse mobil? Vynadám dítěti, že se neumí chovat, z jeho kasičky mu koupím obyčejný tlačítkáč, ať si to chlapec uvědomí, že prostě ve škole musí šlapat a každý svého štěstí strůjcem.
Za mých časů by takové dítě doma drželo pusu, protože by se bálo druhého vylágoše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.17 08:38

@SIMONA1234 a na estrády s vyhazováním čas je?

ale souhlas, tohle by šlo řešit na třídnické hodině. Šlo by to řešit milionem dobrých způsobů, tenhle byl špatný. A dvě tři věty s dítětem učitel zvládne konec konců mu to učitelka říkala třikrát. Taky souhlasím, že má dítě poslechnout, ale když neposlechne asi má důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
@matkabagristy píše:
jo, proto si myslím, že ta situace je vymyšlená. Dítě se ze školy samo nedostane

Jo, mě to totiž také přijde divné. Jako jo, my jako děcka jsme z okna vyhazovali nasáknutou houbu, ale žádný (i učitel rapl) nám nic z okna nevyhazoval. Po nás jeden učitel házel klíče :oops:, nebo když jsme se houpali na židli a uviděl nás, museli jsme se té židli omluvit. A přiznám se, že to byla pro nás puberťáky dost velká potupa, tak jsme si hlídali houpání na židli. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Pipilota Citrónie píše:
@SIMONA1234 a na estrády s vyhazováním čas je?ale souhlas, tohle by šlo řešit na třídnické hodině. Šlo by to řešit milionem dobrých způsobů, tenhle byl špatný. A dvě tři věty s dítětem učitel zvládne konec konců mu to učitelka říkala třikrát. Taky souhlasím, že má dítě poslechnout, ale když neposlechne asi má důvod…

jo, prostě na to se. e… taky důvod… a dobrý, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.1.17 08:39
@Mar__tanka1983 píše:
zareaguji na první příspěvek a pak dočtu, jsem zvědavá, co se dozvím.Můj osobní názor? V pořádku, dostal několikero upozornění, neposlechl, tak to letělo.
Co mají ty učitelky dělat? Ve třídě plno individualit, tělesné tresty SAMOZŘEJMĚ zakázané, křičet se nesmí, z poznámky si dělají děti dobrý den (a já jsem zastáncem okamžité reakce), učitelkám kálejí na hlavu a rodiče na to leckdy taky kašlou. Pokud děti neposlouchají a na učitelku prdí, tak co má dělat? Tímto způsobem bude letecký den jednou, dvakrát, a pak všichni pochopí, že s touto učitelkou není radno si zahrávat. A kdyby měl v kapse mobil? Vynadám dítěti, že se neumí chovat, z jeho kasičky mu koupím obyčejný tlačítkáč, ať si to chlapec uvědomí, že prostě ve škole musí šlapat a každý svého štěstí strůjcem.
Za mých časů by takové dítě doma drželo pusu, protože by se bálo druhého vylágoše.

dneska je to naopak… dnes se bojí učitelé… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.1.17 08:40

Já s učitelkou naprosto souhlasím, myslím, že si to kluk bude alespoň dlouho pamatovat. za nás se děli horší věci a nikdo z toho újmu neměl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.1.17 08:40

Autorita…to je tak hezké slovo :mrgreen:
V práci máte šéfa, nadřízeného, vedení…může mít autoritu, nemusí. I když jí nemá, tak budete muset v práci pracovat, že? Poslouchat pokyny, respektovat co po vás chce…nemůžete říct" Já dnes nemakám, šéf nemá u mě autoritu, začnu pracovat, až jíbude mít!!!" No to by bylo haló…prémie? Zapomeň…možná vyhazov. Ve škole? Proč se pořád rodiče ohání autoritou učitele, když jejich děti neumí poslechnout??? Co budou dělat jednou v práci…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.1.17 08:41

Vzpomínám na poslední třídní schůzky… paní učitelka chtěla mluvit s rodiči několika problematických dítek… no, hádejte, kolik z nich tam bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.1.17 08:42
@Pipilota Citrónie píše:
@SIMONA1234 a na estrády s vyhazováním čas je?ale souhlas, tohle by šlo řešit na třídnické hodině. Šlo by to řešit milionem dobrých způsobů, tenhle byl špatný. A dvě tři věty s dítětem učitel zvládne konec konců mu to učitelka říkala třikrát. Taky souhlasím, že má dítě poslechnout, ale když neposlechne asi má důvod…

Estráda je rychlá a efektní…pro dítě signál: Takhle NE! Ten signál, který měl už DÁVNO přijít z DOMOVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.1.17 08:42
@SIMONA1234 píše:
Autorita…to je tak hezké slovo :mrgreen:
V práci máte šéfa, nadřízeného, vedení…může mít autoritu, nemusí. I když jí nemá, tak budete muset v práci pracovat, že? Poslouchat pokyny, respektovat co po vás chce…nemůžete říct" Já dnes nemakám, šéf nemá u mě autoritu, začnu pracovat, až jíbude mít!!!" No to by bylo haló…prémie? Zapomeň…možná vyhazov. Ve škole? Proč se pořád rodiče ohání autoritou učitele, když jejich děti neumí poslechnout??? Co budou dělat jednou v práci…???

protože ti rodiče u svého dítěte taky autoritu nemají, tak hledají někoho, kdo je v tomto směru bude suplovat… jinak by dítě bylo vychované už z domova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.1.17 08:43

Jdu ke svým miláčkům do školky…jdu je učit poslechnout pokyny. :mrgreen: Mějte se… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
4.1.17 08:43
@Musulka12 píše:
@Ice79 Myslim, ze z poznamky by si nic nedelal.. Tady si alespon bude pamatovat, ze svacina se sklizi alespon do lavice..

No, kdyby to bylo moje děcko, tak bych učitelce dovolila mu jednu vlepit. A styděla bych se, že mám takového fracka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí