Reakce učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2205
3.1.17 23:54
@hanka.br. píše:
Nemá smysl se dohadovat. Nebyla jsem ani s tebou v páté třídě ani při téhle situaci s věcmi na sněhu. Ani se nehodlám zastávat paní učitelky, ta reakce není v pořádku, ale umím ji pochopit a umím si představit, jak k ní mohlo dojít. Je mi sympatičtější, než když se na děti řve nebo se ponižují ironií, což není ani tak vidět, ani tak slyšet, ale je to mnohem hnusnější. To jsou věci, které děti učitelům neodpouštějí a za které jsou za debily. Ty mě jistě poučíš, že to tak není, samozřejmě.

Nedohaduj ;) umím jí taky pochopit, ale obě dvě si to můžeme pouze představovat a obě dvě se můžeme plést. Nebudu tě poučovat, nejsem učitelka a ani tvůj rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
3.1.17 23:56
@Motýlice píše:
Chudáci učitelé, vážně. Když čtu, kolik mamin by si šlo stěžovat… Děcka mají chápat princip zločinu a trestu. Nemůžou si ve škole dělat, co chtějí. Za mě reakce přiměřená situaci. Svoje dítko bych nepolitovala.

A konkrétně kolik uživatelek zde by si šlo stěžovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.1.17 23:57
@Lady Bee píše:
Nedohaduj ;) umím jí taky pochopit, ale obě dvě si to můžeme pouze představovat a obě dvě se můžeme plést. Nebudu tě poučovat, nejsem učitelka a ani tvůj rodič.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to už je stejné jako u debat o EET… nejvíc o tom vědí ti, kteří o tom nemají ani ponětí (neuraž se, ale tam taky každý, kdo byl jednou v životě v hospodě, o provoze a vší problematice ví víc, než ten který hospodský) :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
3.1.17 23:58
@Motýlice píše:
Chudáci učitelé, vážně. Když čtu, kolik mamin by si šlo stěžovat… Děcka mají chápat princip zločinu a trestu. Nemůžou si ve škole dělat, co chtějí. Za mě reakce přiměřená situaci. Svoje dítko bych nepolitovala.

To tady vážně všichni dětem (rodičům, partnerům…) házíte věci z okna? :think: Nechápu jak pád věcí z okna do závěje tu situaci vyřeší.

A „princip zločinu a trestu“ - a teď opravdu nic ve zlém - to jsem si poprskala monitor :mrgreen: Asi jsi chtěla říct něco jiného, ale v souvislosti s druháčkama mě to prostě pobavilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
3.1.17 23:59
@Lady Bee píše:
3× neposlechl, nikoho nezabil :roll:

A to je jako omluva? Proč neposlechl? Sedmiletý kluk neví, že má mít na lavici pořádek?
Já na místě učitelky si zavolám rodiče, ať si kluka trochu srovnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.17 00:01
@Regina Hero píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to už je stejné jako u debat o EET… nejvíc o tom vědí ti, kteří o tom nemají ani ponětí (neuraž se, ale tam taky každý, kdo byl jednou v životě v hospodě, o provoze a vší problematice ví víc, než ten který hospodský) :D

A já někde napsala, že o tom vím nejvíc? Nehledě na to nevíš nic o mě, co mám za sebou, v jakém prostředí se pohybuji atd. A ani já a ani hanka nevíme jak to bylo a co to je za klučinu, případně co to je za učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.17 00:03
@adam75 píše:
A to je jako omluva? Proč neposlechl? Sedmiletý kluk neví, že má mít na lavici pořádek?

A já někoho omlouvám? Ježiš lidi, umíte pochopit vůbec psaný text? :roll: Některým by asi návrat do školních lavic neuškodil. Asi neví a nebo ví a zkouší, tudíž by zavolání rodičů bylo víc na místě než vyhazování věcí z okna. Takže se shodneme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.1.17 00:05
@adam75 píše:

Já myslím, že celá ta debata je, pokud jde o tenhle konkrétní případ, úplně irelevantní :) Můžeme diskutovat o výchovných a nevýchovných metodách a o vychovaných či nevychovaných spratcích, ale nikdo nevíme, jestli tady bylo „právo“ na straně učitelky nebo dítěte.
Mohlo jít o drzost dítěte a zrovna tak o agresivní nátlak učitelky na splnění nesmyslného požadavku. Nebo to mohlo být úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.1.17 00:06
@Lady Bee píše:
A já někoho omlouvám? Ježiš lidi, umíte pochopit vůbec psaný text? :roll: Některým by asi návrat do školních lavic neuškodil. Asi neví a nebo ví a zkouší, tudíž by zavolání rodičů bylo víc na místě než vyhazování věcí z okna. Takže se shodneme ;)

Na větě „3× neposlechl, nikoho nezabil“ není nic k chápání. Je to jako kdybych napsala, že jsem si dnes koupila dva rohlíky a žádný chleba. Vcelku nesmyslné konstatování. Proto se ptám, co to je - jestli omluva toho kluka nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
4.1.17 00:06

@ireeenka : Vyřeší. Ty věci už nejsou tam, kde je učitelka nechtěla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.17 00:08
@ireeenka píše:
To tady vážně všichni dětem (rodičům, partnerům…) házíte věci z okna? :think: Nechápu jak pád věcí z okna do závěje tu situaci vyřeší.A „princip zločinu a trestu“ - a teď opravdu nic ve zlém - to jsem si poprskala monitor :mrgreen: Asi jsi chtěla říct něco jiného, ale v souvislosti s druháčkama mě to prostě pobavilo :kytka:

Asi jo 8o já docela čumim… je to prostě zoufalý čin zoufalého člověka a může se u toho tvářit jak chce. Asi když Mařenka doma neposlechne prvně, tak už to lítá :lol: :roll:… a nevěřím, že ihned každý tady sáhne potom, že by děcko uhodil a jiné perly. Myslím si, že dost rodičů sáhne po metodách jiných, aspoň v to doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.1.17 00:09
@Motýlice píše:
@ireeenka : Vyřeší. Ty věci už nejsou tam, kde je učitelka nechtěla mít.

Kdyby tím chtěla vyřešit tohle, mohla je odstrčit jinam.
Vyhozením z okna to okrášlila agresivitou a arogancí. Skvělý příklad pro dítě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.1.17 00:09
@Motýlice píše:
@ireeenka : Vyřeší. Ty věci už nejsou tam, kde je učitelka nechtěla mít.

Asi tak.
Mně to připadá možná trochu nevhodné, ale dost účinné. Ostatní si to příště rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.17 00:10
@adam75 píše:
Na větě „3× neposlechl, nikoho nezabil“ není nic k chápání. Je to jako kdybych napsala, že jsem si dnes koupila dva rohlíky a žádný chleba. Vcelku nesmyslné konstatování. Proto se ptám, co to je - jestli omluva toho kluka nebo co.

Je hrozně jednoduché to vytrhnout z kontextu ;) že ;) takže ne, není to omluva a pozvat si rodiče, případně se s nimi domluvit jinak je na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.1.17 00:11
@Lady Bee píše:
Asi jo 8o já docela čumim… je to prostě zoufalý čin zoufalého člověka a může se u toho tvářit jak chce. Asi když Mařenka doma neposlechne prvně, tak už to lítá :lol: :roll:… a nevěřím, že ihned každý tady sáhne potom, že by děcko uhodil a jiné perly. Myslím si, že dost rodičů sáhne po metodách jiných, aspoň v to doufám.

To je pravda, taky mám často pocit z těchto debat, že se svět hemží despotickými rodiči, ale v reálu je naštěstí nikde nevidím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí