Reakce učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24190
6.1.17 13:11
@SIMONA1234 píše:
@Mar__tanka1983 Mám ve třídě holčinu…její začátky byly, bez obalu, šílený…řvala, ječela, vztekala se, neposlechla…dětem ubližovala (uvažovala jsem o psychologovi, fakt působila nenormálně)válela se po zemi, když jí někdo něco řekl, napomenul, chtěl odvést stranou-řev, jekot, kopání kolem sebe. Pak, asi po 3/4 roce jsme zjistili, že je doma řezaná vařečkou. Že prý nic jiného na ní neplatí a když bude zlobit, že jí máme pohrozit tou vařečkou (vlastní slova matky)
A teď s takhle vychovávaným dítětem zkoušej „přirozenou autoritu“ 8o 8o :mrgreen: Děti nechápaly, proč jí objímám, když ubližuje dětem…proč jí hladím, když ječí, křičí a kope. Dva roky práce, dnes vydrží sedět (občas), neječí, nekřičí. Včera ležela v posteli a TIŠE si v ní hrála, neskákala po dětech. Vem si mít takových dětí třeba 5…7…a zbytek? A to jsme školka, ty děti fungují, poslouchají víceméně mnohem líp než na ZŠ. A hlavně, já sice mám nějaké ty „výstupy“, tedy kam by to dítě mělo pokročit, ale pořád je to na hony vzdálené tomu, co musí učitelka zvládnout v základce…nakonci první třídy musí umět tolik, aby zvládl druhou…atd. Ty děti tam musí jít už nějak „zpracované“…vychované. Sebelepší učitel nemůže suplovat rodinnou výchovu a dohánět, to, co doma zanedbali-počkat, až domluvím, neskákat do řeči, postarat se o své věci, nachystat si je, soustředit se, podřídit se (i to je důležité), spolupracovat, pozdravit, poprosit…
Dnes jsem vyšla v šatně ze sborovny…v šatně 4 rodiče + jejich děti…já povídám fakt nahlas: „Dobrý den“…myslíš, že mi někdo odpověděl? 8o :mrgreen: A není to tím, že bych byla úča-čůza neoblíbená. Naopak (umím se pochválit-jsem oblíbená :mrgreen: ) Prostě někteří fakt neumí zdravit. Asi je to blbina, ale fakt suplujem výchovu. Učíme to, co mělo být naučeno jinde a dávno. Ale nejsme všemocní…

@SIMONA1234 toto znám. Také přijdu do šatny, řeknu dobrý den a najdou se rodiče, kteří ani neodpoví. A to nemusím být učitelka. :mrgreen: Jako párkrát se mi stalo, že jsem „odpověděla“ pokynem hlavy, měla jsem třeba plnou pusu, ale to je vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
6.1.17 13:25

Nedávno jsem se dočetla, že podle pravidel slušného chování se na pozdrav, kdy dotyčný přijde mezi víc lidí, neodpovídá. Třeba do čekárny. Ale zase ve školkové šatně se všichni znají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.1.17 13:41

@Fikta tak to mě přijde divné.. jakože někdo přijde pozdraví a 10 maminek na ni čučí :mrgreen: např v čekarně u lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
6.1.17 14:08

@Janasas mně to taky hodně překvapilo, já na takový pozdrav odpovídám a myslím si, jaký nejsem slušňák. Nemůžu si vzpomenout, kde to bylo, ale mám takový pocit, že to psal Špaček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.1.17 16:40
@Janasas píše:
@SIMONA1234 já si myslím, že zdravení už neni moderní.. Ne vážně, já si pamatuju, jak prostě někdo zdravil někdo nepozdravil třeba na střední a pak se holky ksychtily proč zdravíme.. to je tak 15 let..
Prostě mě přijde divné, když maminka přijde například do čekárny a ani bů.. a pak se diví, že děti nezdraví..
Já taky zapomenu, ale opravdu když někde vlezu- čekárna, lékař, uřad, potkám učitelky a nebo sousedy tak pozdravím.

Víš co…já už jsem tááák blbá,. že ani neočekávám, že by, když vlezou ráno/odpoledne do třídy PRVNÍ pozdravili (když někam vlezu, tak pozdravím, nečekám, že budou první zdravit oni mě)Já fakt zdravím většinou jako první…Otevřou se dveře: „Dobrý den, ahoj Terezko!!!“ A ticho…Terezka teda pozdraví, rodiče nic. Usmívají se…ale ticho. 8o Fakt jako by jim to nedocházelo, nebo nevím. Ne všichni, to chraň bůh…mám vcelku fakt super rodče :srdce:. Ale pár chronických nezdravičů mám taky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.1.17 16:46
@elen-ka píše:
@SIMONA1234 toto znám. Také přijdu do šatny, řeknu dobrý den a najdou se rodiče, kteří ani neodpoví. A to nemusím být učitelka. :mrgreen: Jako párkrát se mi stalo, že jsem „odpověděla“ pokynem hlavy, měla jsem třeba plnou pusu, ale to je vyjímečně.

Já si na to dávám fakt bacha, abych zdravila-nahlas…jdu přece příkladem! :mrgreen: 8) Oni jsou asi myšlenkama někde jinde, jinak to nevidim… :nevim: :mrgreen: Akorát se topak těžko vysvětluje dětem, to zdravení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.1.17 22:27

@SIMONA1234 Ráno ve školce jsem myšlenkama na půl cestě do práce, to je fakt. Ale když slyším pozdrav, tak odpovídám!
U nás na vsi se to bere jinak, jedna maminka mě tam nezdraví (mladá, slyší asi dobře), tak ji nejspíš něčím s*u. Jo, a mladší chlapy první moc nezdravím, to coby starší dáma nepokládám za svou povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.1.17 16:27
@Knihomyš píše:
@SIMONA1234 Ráno ve školce jsem myšlenkama na půl cestě do práce, to je fakt. Ale když slyším pozdrav, tak odpovídám!
U nás na vsi se to bere jinak, jedna maminka mě tam nezdraví (mladá, slyší asi dobře), tak ji nejspíš něčím s*u. Jo, a mladší chlapy první moc nezdravím, to coby starší dáma nepokládám za svou povinnost.

Taky mě ti chlapi štvou…copak musím první zdravit 30 letýho mužskýho…??? :zed: Kde to jsme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí