Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Poraďte jaký sporťák do náročného terénu. Například X lander xa mi nevyhovuje neni odpružený a hrozně drncá
2 zname maji red castle a je pry na outdoor nejlepsi. Mutsy jempry taky dobry do terenu.
nám vyhovoval quinny speedi. nyní vyhovuje babyjogger city elite.
kamrádce vyhovoval mutsy UR.
další zase maxi cosi mura 4 2008
další PP GT3
taky X3 Xlander byl OK.
co známým nevyhovovalo byly casualplay S4, concord fusion, některým teutonia S3 (některým ano)
jané slalom reverse někdo chválí, jiný tvrdí že odpružení není dostatečné…
je to trochu málo, na výběr..
XA se nedivím, že nevyhovuje.. ![]()
já mám casualplay S4 a jsem spokojená, projedu jím všude, švagrová má X lander run a je z něj nešťastná
casualplay s4 do terenu ne. Mam ho a jen jedinkrat jsem snim vjela do terenu… Vickrat to fakt neslo.
potřebovala bych něco aby v tom malej mohl i krásně spát. trávíme celý den venku…A už fakt nevim, něco jako třeba firkon f7 nebo dorjan? nebo roan?
veronika33- máme PP gt3 kterou budu prodávat, ale jen z důvodu toho že my ten terén tolik nemáme, takže si koupím něco menšího ale jinak dokonalej sporťák, ani se mi nechce se ho zbavovat:-).....veliký lůžko takže na spinkání jako dělanej. Použévali jsme 4 měsíce s hlubokou korbou a ted jen 2 měsíce sporták. Tenhle ti do terénu fakt doporučuju
. Ruční brzda, velkej koš, skvělý kola, stabilní, 2 držáky na pití, velká stříška, je krytej. Zkrátka bomba, na skládání a rozkládání taky rychlovka:-) ![]()
Taky máme XA a taky jsem z něj nešťastná a taky potřebuju spíš kočár do terénu, jenže mám další požadavky jako otočnou sedačku a polohu do lehu u sporťáku (to taky XA nemá), zatím se mi jeví, že kočárek, který by to splńoval snad ani neni.
Peg Pérego GT3 se mi vcelku líbí, ale bála jsem se tří kol a bohužel nejde otočit sedačka, což bych ráda.
u nás teď vede ten babyjogger.
vzadu má síťku, takže zadem vidím na mrňouse, který jezdí převážně na bříšku a kouká síťkou ven. a je to lehu. zádovka má 51cm, což je úchvatné, a kočár pojme mého 3.5 letého Vojtu v pohodě. skvěle se vozí a do terénu taky super, projeli jsme přes kořeny v lese a tak..
jen zádíčka jsou trochu měkká, což je ale super do terénu, dítě nedostává do zad otřesy..
když jsou kočáry otočné proti směru, přidá to tak min. 2 kilča na váze.
jináč - otočné do protisměru a jakžtakž do lehu (skoro nikde to není 180°), plus terén (jakžtakž, ne u všech je to stejně dobré..) jsou:
Jané slalom reverse
Quinny freestyle
Maxi cosi mura 3,4
ABC design VIper 3,4
bebeconfort hightrek
casulaplay S4 reverse
mutsy - UR, 4rider - do terénu spíš UR. sedáky jsou stejné
hoco tornado S air
teutonia spirit, mistral, mistral S s nafukovačkama
různé další kočáry Hoco, Hartan, Hauck apod., je jich hodně, co mají přehazovací rukojeti nebo sedáky…
dorJan danny sport má taky otočný sedák,a el mám pocit, že se prodáva jako kombinace. stejně i Tako apod.
je jich fakt hodně, jen si vybrat
a to je to nejtěžší.. ![]()
díky za nabídku ale tříkolka se mi taky moc kupovat nechce, koukala jsem na Patrona, líbil se mi ale je úzký , tak mi asi tak zbejvá ten Dorjan.
Já teď rozmýšlim Teutonii Mistral S, odpověděla jsem na inzerát a v pondělí bych se měla jet na něj podívat, ale nemá nafukovací kola a tady jsem viděla diskuzi, kdo si někdo stěžoval, že s tím neprojede ani přes trávník a že neni moc do terénu, jiní si ji chválí, tak nevim, furt jsem ještě na vážkách, jinak by splňovala polohu do lehu i otočný sed. Ale zase se bojim, že prý se už v roce dítko nevejde.
No je to strašně těžký.
Jinak ten PPGT3, když bych oželila otočný sed, tak je zase moc dlouhý a blbě skladný do auta, máme sice velký kufr, ale krom kočáru se tam musí ještě vejít pes
.
Bébé confort high trek mě jednu chvíli nadchl, než jsem viděla naživo a zdál se mi dost malý, Jané slalom reverse je prý úzký… no každý má něco a nesplňuje vše. Nejblbější je, že u nás v obchodech žádný z těchle typů nemají, abych si je prohlídla a ozkoušela. ![]()
to je škoda, nejlepší vidět na vlastní oči. páč zkušenost je do jisté míry nesdělitelná..
u mistralu S bych se taky bála té terénnosti přecijen ta malá kolečka vpředu.
dobré by bylo, kdyby to už byl s nafukovacími koly, ale bohužel, to je možnost až od letošní kolekce.. ![]()
jo, ještě mě napadl HOco MAster L - má natáčecí zadní nápravu. a otočný sedák.
Veroniko, a ten ABC desg Viper 4 se ti nelíbí?
mně teda jo a hodně. má obrovskou boudu, je do 180 °lehu v obou směrech, hrozně prostorný.. všechna kola nafukovací.. kdybych chtěla 4kolku, asi bych si koupila ten. jediná jeho vada je, že není z nejlehčích. ![]()
vypadá že má aretaci, že? to mám u x landra a je to naprd:-( a co vy si myslíte o těch polskejch jako ten dorjan nebo tako? jsou velký odpružený a maj tam i tu tašku na mimi
veronika33 píše:
vypadá že má aretaci, že? to mám u x landra a je to naprd:-( a co vy si myslíte o těch polskejch jako ten dorjan nebo tako? jsou velký odpružený a maj tam i tu tašku na mimi
jak aretaci? všechny kočáry co mají otočná přední kola je mají aretovatelná do polohy rovně.
na tako a dorjan danny sport jsem četla vesměs pozitvní reference, ale já jsem pořád nějak zatížená proti těmhle kočárkům, nicméně, je to jen můj osobní pocit.
tašku na mimčo mají právě ty ABC des. dá se dát buď korba, nebo jejich origoš taška, kterou bych si asi koupila já, je super, kamarádka jí měla do phil teds kočárku a používá ji po vyndání pevné desky na zádech jako fusak. ![]()
u dorjanů a tako jsem žádnou odpovídající tašku neviděla, navíc sportovní sedačky nejsou zdaleka tak prostorné, jako ta u viper 4 ![]()