Jaký teploměr používáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2149
10.11.17 21:28

Rtuťový, vyzkoušela jsem jich dost a nakonec se vrátila ke klasice, na internetu se dá sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
10.11.17 21:30

@Strecha ja som čelový vracala. Bol nespoľahlivý a meral aj 2C hore dole behom minúty. Potom som si kúpila ušný a ten je :palec: perfektný. mame konkrétne Braun Thermoscan IRT 4520 ale všeobecne tie braun majú dobré recenzie. Odmeria za 5 sekúnd, pípne keď skončí a meriam aj v spánku, malá sa niekedy ani nezobudila. Máme ho už pomaly 5 rok, a používam ho každú zimu-celú zimu :D meria presne - ukazuje tie isté hodnoty aj pri 3 nameraniach v priebehu minútyt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
10.11.17 21:42

@Sabinka koukala jsem na bazos, ale je tam dost Slovensko nebo par zmatenych inzeratu (ale asi to zkusim-kdyz to bude na dobirku)… @Xsenova to zni docela dobre, uvidim.
Moc diky vsem za rady. Jeste davam naposled sanci digitalnimu sencoru (hodnotili ho dobre na heurece, tak jsem zvedava)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
10.11.17 21:52

@Strecha inak neboj sa vratit keby meral zle. Ja som takto vratila teplomer, ze meria blbo a vratili mi peniaze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
10.11.17 21:55
@Xsenova píše:
@Strecha inak neboj sa vratit keby meral zle. Ja som takto vratila teplomer, ze meria blbo a vratili mi peniaze

Mě řekla, že ho zpět nevezmou. Byla jsem tam hned, jak nešel sklepat. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2202
10.11.17 21:57

Máme ušní/čelní z lidlu asi za 300,–. Přibližnou teplotu ukáže, ale pípnu vždy tak 3× do každého ucha, my to máme spíš orientační, stejně poznám, jestli jsou teplé nebo hoří, naštěstí moc neteplotují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
11.11.17 07:43

@Strecha já jsem objednávala pro celou rodinu u člověka, co je od někud vozí, bylo to solidní, na dobírku, když najdu ten inzerát, tak ho sem dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
11.11.17 10:53
@xstrasilka píše:
Máme ušní/čelní z lidlu asi za 300,–. Přibližnou teplotu ukáže, ale pípnu vždy tak 3× do každého ucha, my to máme spíš orientační, stejně poznám, jestli jsou teplé nebo hoří, naštěstí moc neteplotují.

Takl zrovna díky teploměru z Lídlu dcera prodělal febrilní kolaps, pač měřil naprosto blbě 2 stupně mimo, místo 39 nám měřil opakovaně 37. Na dceři ta teplota pohmatem hrozně mate a teploměr teda zklamal. Od té doby máme rtuťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
11.11.17 11:18
@cverunka píše:
Takl zrovna díky teploměru z Lídlu dcera prodělal febrilní kolaps, pač měřil naprosto blbě 2 stupně mimo, místo 39 nám měřil opakovaně 37. Na dceři ta teplota pohmatem hrozně mate a teploměr teda zklamal. Od té doby máme rtuťák.

No měla jsem půjčený i stejný, co má náš pediatr a ten je cenově někde úplně jinde (kolem 2 tis.) a taky to nebyl žádný zázrak. Zase když potřebuju zjistit teplotu, tak mi tohle stačí, nechat dítě aby mělo pod paží 10 min teploměr i když mu není dobře je u nás nemyslitelné. Já dávám léky na teplotu, když jim není viditelně dobře a to nemusí mít zrovna přes 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
11.11.17 11:33

My máme doma digitální teploměr Hartmann asi za 300kč z lékárny a ten vždy měří o 0,5° méně než klasický ještě komunistický rtuťový. Říká se že rtuťový je nejpřesnější teploměr, ale zase je tam delší doba měření než třeba u digitálního.
Jestli se dá ještě sehnat, tak to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
11.11.17 12:47
@xstrasilka píše:
No měla jsem půjčený i stejný, co má náš pediatr a ten je cenově někde úplně jinde (kolem 2 tis.) a taky to nebyl žádný zázrak. Zase když potřebuju zjistit teplotu, tak mi tohle stačí, nechat dítě aby mělo pod paží 10 min teploměr i když mu není dobře je u nás nemyslitelné. Já dávám léky na teplotu, když jim není viditelně dobře a to nemusí mít zrovna přes 38.

Rtuťovým teploměrem se měří 4 minuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
11.11.17 13:06
@cverunka píše:
Rtuťovým teploměrem se měří 4 minuty.

I to je na naše děti hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
11.11.17 14:55

@Sabinka diky uz jsem to objednala, je to na dobirku, tak snad to nebude podvodnik :lol:
@cverunka @xstrasilka no taky jsem zvedava, jestli syn tech par minut da…bude se to muset naucit. Vcera meril nasi kocku a hladil ji a rikal “neboj se” :mrgreen: Jeste mu nebyly 3roky, tak me to pobavilo.
@cverunka kamaradcina dcera skoncila v nemocnici-celovka ji merila taky snad o 2stupne mimo (tak dostala vynadano, ze vubec takovy teplomer pouziva). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
11.11.17 15:42

@Strecha No nápodobně, také nás zdupali, že co to máme za krám. Dcera vypadal, že je po ní… Najednou oči v sloup, naprosto nevládná, mimo… Děs, to raději ať ty 4 minuty prořve s rtuťákem. Ale ona ho dává naprosto v pohodě od roka a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
12.11.17 08:05

Tak já jsem ten rtuťový objednala tady:
https://ostatni.bazos.cz/…ne-56-kc.php

Jinak 4 minuty nejsou nutné, když je horečka, tak rtuť jede rychle, je to chvilka, ty 4 minuty někdy nechávám, když má třeba kolem 37 a chci si být jistá, že to opravdu není víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí