Jakým způsobem si nejrychleji zapamatujete co nejvíc textu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tím že si to namluvím jako audio a pak to poslouchám. Pokud jde něco zrýmova, udělat k tomu absurdní ilustrace a nebo to dát nějak do nějaké souvislosti, co vyvolává emoce, tak si to člověk zapamatuje snáze.
Pokud jde o porozumění a ne memorování, tak tím, že to vysvětluju někomu jinému - ideální je učit se s nějakou spolužačkou - přes skype a vzájeměn si témata vysvětlovat a zkoušet se z ních.
jinak tady je k tou docela praktický text
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kazdy to ma jinak, jsme jiny typ. Ja potrebuju pohyb, bud si veci pisu (to pomuze nejvic) anebo muzu chodit, coz bych resila s miminem. Dala bych ho do kocaru doma do nositka a chodila a chodila (a cetla u toho, i nahlas)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proboha, která vysoká škola ještě u zkoušek požaduje zapamatování textu? To i za dob mých studií dávali přednost porozumění a pamatovat se muselo jen na marxismus-leninismus, což jsem řešila tahákem, protože takovou hovadinu se nikdo doopravdy učit nechtěl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jar Jar píše:
Proboha, která vysoká škola ještě u zkoušek požaduje zapamatování textu? To i za dob mých studií dávali přednost porozumění a pamatovat se muselo jen na marxismus-leninismus, což jsem řešila tahákem, protože takovou hovadinu se nikdo doopravdy učit nechtěl
Nejake to memorovani je soucasti kazde prirodni vedy, bohuzel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, jestli neni otazka jen blbe polozena. Biflovat slovo od slova jsem nikdy neumela. Ale latku se ucim tak, ze si text pomalu ctu a premyslim nad textem, abych mu rozumnela. No a kdyz ctu neco, co pochopim, tak mi to staci jednou precist. Pokud bych to cetla jako clanek v novinach, tak se nenaucim nikdy nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jar Jar píše:
Proboha, která vysoká škola ještě u zkoušek požaduje zapamatování textu? To i za dob mých studií dávali přednost porozumění a pamatovat se muselo jen na marxismus-leninismus, což jsem řešila tahákem, protože takovou hovadinu se nikdo doopravdy učit nechtěl
Taková lékařská fakulta, nebo právnická by asi měla jiný názor na memorovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jar Jar píše:
Zkousky jsou bud formou testů s uzavrenymi otázkami,otevrene otazky nebo kombinace obojiho. Memorovani slovo od slova nikdo nechce,ale vyjádření musí být kultivovane a v odbornych názvech. Pri ústních zkouskach se hodnotí i mluvní projev.
Já se učím tak,ze to predcitam malé,sama sobě a jí nahlas vysvetluju ![]()
Ale ja s tím problém nemám,jsem slovně logicky typ a stačí mi to párkrát.
Někdy může pomoct udelat si vytah clanku nebo vypsat důležité pojmy,pokud je to obsáhlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba názvy smluv nebo různá data se člověk nazpaměť naučit musí
Já si to píšu … prostě si to párkrát přečtu a třeba za půl hodiny si napíšu vše co si pamatuju a pak zkontroluju kolik jsem si toho zapamatovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delala jsem si vzdycky vypisky, pekne nadepsane, podtrhane (mam grafickou pamet) a pak se ucila z nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem na mateřské s ročním mimískem a dodělávám si vysokou školu (studuji vychovatelství). Teď se blíží zkouškové a já začínám být lehce nervózní. Moje milovaná ratolest přes den nechce skoro vůbec spát a vždycky když si rozložím učení vždycky se mi v tom začne hrabat a rozhazovat, neustále se dožaduje pozornosti a když ji šoupnu do postýlky tak je řev. Přítel má vlastní firmu a v práci je od nevidím do nevidím a rodiče bydlí daleko takže mi mrňouska nikdo pohlídat nemůže. Proto se chci zeptat maminek byly v podobné situaci jak jste se učily, jak často kolik hodin přes den a jakou technikou jste si toho co nejvíce zapamatovaly. Podotýkám, že vždycky jsem byla takový průměrný student, ale tu školu chci dodělat.
Znam…me se nejefektivneji uci intenzivn.par dnu pred, jedu na adrenalin do umreni v jednom kuse..jak mam vice casu tak me to mozek nebere..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem na mateřské s ročním mimískem a dodělávám si vysokou školu (studuji vychovatelství). Teď se blíží zkouškové a já začínám být lehce nervózní. Moje milovaná ratolest přes den nechce skoro vůbec spát a vždycky když si rozložím učení vždycky se mi v tom začne hrabat a rozhazovat, neustále se dožaduje pozornosti a když ji šoupnu do postýlky tak je řev. Přítel má vlastní firmu a v práci je od nevidím do nevidím a rodiče bydlí daleko takže mi mrňouska nikdo pohlídat nemůže. Proto se chci zeptat maminek byly v podobné situaci jak jste se učily, jak často kolik hodin přes den a jakou technikou jste si toho co nejvíce zapamatovaly. Podotýkám, že vždycky jsem byla takový průměrný student, ale tu školu chci dodělat.