Jan nebo Benedikt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
17.12.13 21:05

Benedikt je pěkný, Honzík je klasika.

Čemu se budou a nebudou děti smát - měla jsem spolužačku Natálii a smáli se jí, protože měla typicky české příjmení. Ta kombinace tehdy zněla směšně, dneska je to neuvěřitelný, páč Natálka je každá druhá holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
@lasicce píše:
Taky volím mezi Bartolomějem a Benediktem, obě jména jsou krásná a líbí se mi i ve zkrácené verzi. Volím mezi nimi jako druhým jménem, první už máme vybrané. Zakladatelko, můžeš dát přece Jana Benedikta…, nebo ne?

Tak to už je ale vážně jméno pro papeže :D :pankac:

Příspěvek upraven 17.12.13 v 21:06

• Citovat
  • Upravit
1886

@Imane to nevím, nijak jsem se po tom nepídila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
17.12.13 21:06

@Korčulka86 Mikuláš je specifické tím, že si to i malé dítě spojí s tím, co rozdává dárky, tam se asi občas něco najde. Ale u jmen nemajících žádnou spojitost s takto výraznou událostí, byť jsou sama o sobě neobvyklá, bych řekla, že je to spíše výjimečné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
17.12.13 21:06

Děti když chcou, tak si na každém jméně něco najdou…
a hlavně, až naše děcka půjdou do školy, tak už tam nebudou jen Václav, Karel, Jan, Lucie, Kateřina a já nevím jaká klasika…bude tam spousta Benjamínů, Samuelů, Mikulášů, Vanes, Sofíí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
17.12.13 21:07

@Virginia jj stím souhlasím, že je to od dospělích a Vanessa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
17.12.13 21:08
@Imane píše:
Tak to už je ale vážně jméno pro papeže :D :pankac:Příspěvek upraven 17.12.13 v 21:06

No a? Proč ne? :) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
17.12.13 21:09
@lasicce píše:
No a? Proč ne? :) :pankac:

Náhodou se ta dvě jména k sobě dobře hodí :)

• Citovat
  • Upravit
49159
17.12.13 21:09

Ben - Beník je typický psí - kocouří jméno - omlouvám se ale znám spoustu pejsků Benů a ani jednoho chlapečka..
Honzík je hezký.. líbí se mi i podoba Janek Janík nebo Jeníček pro malinkýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.12.13 21:10
@Korčulka86 píše:
@Virginia No moje kamoška má syna Mikuláše a chodil ze školky s pláčem, že se mu děti smějou… :nevim:

Dcera má spolužáka černouška jmenuje se Timotei nebo jak se píše, Timi jsem slyšela, že ho holka osluvuje a nesmějí se mu děcka, je tam víc trošku míň užívaných jmen a nikdo to neřeší, niko se nesměje.
Předsudky ohledně jména mají jen děti rodičů, kteří to doma řeší, někde to ty děcka slyšet musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.12.13 21:10
@catherine100 píše:
Děti když chcou, tak si na každém jméně něco najdou…
a hlavně, až naše děcka půjdou do školy, tak už tam nebudou jen Václav, Karel, Jan, Lucie, Kateřina a já nevím jaká klasika…bude tam spousta Benjamínů, Samuelů, Mikulášů, Vanes, Sofíí apod.

Lucie není klasika, to bylo „moderní“ jméno :mrgreen: Taková Natálie minulé generace.

Ale souhlasím. Každá generace má běžná jména, která se považují za „normální“, třeba „Vincencie“ na přelomu devatenáctého a dvacátého století, těch bylo. A kdo to dneska zná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
17.12.13 21:11
@Kelsey píše:
Dcera má spolužáka černouška jmenuje se Timotei nebo jak se píše, Timi jsem slyšela, že ho holka osluvuje a nesmějí se mu děcka, je tam víc trošku míň užívaných jmen a nikdo to neřeší, niko se nesměje.
Předsudky ohledně jména mají jen děti rodičů, kteří to doma řeší, někde to ty děcka slyšet musí.

A přitom Timotei je šampón.

• Citovat
  • Upravit
13714
17.12.13 21:12

@Bábrdl Když jsem se narodila, mamince se líbila Lucie, ale nedala ho, protože se tak jmenovaly kozy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
17.12.13 21:12
@Imane píše:
Náhodou se ta dvě jména k sobě dobře hodí :)

No právě. Pokud příjmení není Ctihodný, Smělý nebo Bolestivý, třeba, tak proč ne, ničeho bych se nebála. :) My to budeme mít asi podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
17.12.13 21:13

A třeba mě nedali Tereza, protože to byla ta opice v tom filmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie