Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Benedikt je pěkný, Honzík je klasika.
Čemu se budou a nebudou děti smát - měla jsem spolužačku Natálii a smáli se jí, protože měla typicky české příjmení. Ta kombinace tehdy zněla směšně, dneska je to neuvěřitelný, páč Natálka je každá druhá holčička.
@lasicce píše:
Taky volím mezi Bartolomějem a Benediktem, obě jména jsou krásná a líbí se mi i ve zkrácené verzi. Volím mezi nimi jako druhým jménem, první už máme vybrané. Zakladatelko, můžeš dát přece Jana Benedikta…, nebo ne?
Tak to už je ale vážně jméno pro papeže
![]()
Příspěvek upraven 17.12.13 v 21:06
@Korčulka86 Mikuláš je specifické tím, že si to i malé dítě spojí s tím, co rozdává dárky, tam se asi občas něco najde. Ale u jmen nemajících žádnou spojitost s takto výraznou událostí, byť jsou sama o sobě neobvyklá, bych řekla, že je to spíše výjimečné. ![]()
Děti když chcou, tak si na každém jméně něco najdou…
a hlavně, až naše děcka půjdou do školy, tak už tam nebudou jen Václav, Karel, Jan, Lucie, Kateřina a já nevím jaká klasika…bude tam spousta Benjamínů, Samuelů, Mikulášů, Vanes, Sofíí apod.
@Virginia jj stím souhlasím, že je to od dospělích a Vanessa ![]()
@Imane píše:
Tak to už je ale vážně jméno pro papeže![]()
Příspěvek upraven 17.12.13 v 21:06
No a? Proč ne?
![]()
@lasicce píše:
No a? Proč ne?![]()
Náhodou se ta dvě jména k sobě dobře hodí ![]()
Ben - Beník je typický psí - kocouří jméno - omlouvám se ale znám spoustu pejsků Benů a ani jednoho chlapečka..
Honzík je hezký.. líbí se mi i podoba Janek Janík nebo Jeníček pro malinkýho
@Korčulka86 píše:
@Virginia No moje kamoška má syna Mikuláše a chodil ze školky s pláčem, že se mu děti smějou…
Dcera má spolužáka černouška jmenuje se Timotei nebo jak se píše, Timi jsem slyšela, že ho holka osluvuje a nesmějí se mu děcka, je tam víc trošku míň užívaných jmen a nikdo to neřeší, niko se nesměje.
Předsudky ohledně jména mají jen děti rodičů, kteří to doma řeší, někde to ty děcka slyšet musí.
@catherine100 píše:
Děti když chcou, tak si na každém jméně něco najdou…
a hlavně, až naše děcka půjdou do školy, tak už tam nebudou jen Václav, Karel, Jan, Lucie, Kateřina a já nevím jaká klasika…bude tam spousta Benjamínů, Samuelů, Mikulášů, Vanes, Sofíí apod.
Lucie není klasika, to bylo „moderní“ jméno
Taková Natálie minulé generace.
Ale souhlasím. Každá generace má běžná jména, která se považují za „normální“, třeba „Vincencie“ na přelomu devatenáctého a dvacátého století, těch bylo. A kdo to dneska zná…
@Kelsey píše:
Dcera má spolužáka černouška jmenuje se Timotei nebo jak se píše, Timi jsem slyšela, že ho holka osluvuje a nesmějí se mu děcka, je tam víc trošku míň užívaných jmen a nikdo to neřeší, niko se nesměje.
Předsudky ohledně jména mají jen děti rodičů, kteří to doma řeší, někde to ty děcka slyšet musí.
A přitom Timotei je šampón.
@Bábrdl Když jsem se narodila, mamince se líbila Lucie, ale nedala ho, protože se tak jmenovaly kozy.
![]()
@Imane píše:
Náhodou se ta dvě jména k sobě dobře hodí
No právě. Pokud příjmení není Ctihodný, Smělý nebo Bolestivý, třeba, tak proč ne, ničeho bych se nebála.
My to budeme mít asi podobně
A třeba mě nedali Tereza, protože to byla ta opice v tom filmu ![]()