Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProHáta x a to si merala pri vrchu alebo dole pri matraci? lebo aj celkova vonkajsia dlzka protonu je 86, ja som ho videla v predajni, lebo najprv som mala vybratu celu zostavu concord, ale nepacili sa mi na nom nejake veci tak som sa rozhodla pre Jane, ale sama som ten proton nemerala
Ty nové korby jsou úplně stejné, jak Concord tak Jané.
Měřili jsme to s prodavačkou u nás v krámu ![]()
Ahoj Tinko, měřím korby uvnitř a dole u matrace. Kdybych měřila uvnitř, ale výš, většina korbiček se rozšiřuje a rozměry by byly zkreslené.
Tina129 píše:
Háta x a to si merala pri vrchu alebo dole pri matraci? lebo aj celkova vonkajsia dlzka protonu je 86, ja som ho videla v predajni, lebo najprv som mala vybratu celu zostavu concord, ale nepacili sa mi na nom nejake veci tak som sa rozhodla pre Jane, ale sama som ten proton nemerala
Ahojte,tak som si tu prelistovala tuto diskusiu aj iné a kúpila som teda to mazadlo WD40 a este s tým skúsime mazat ten nas kocar a ked ani to nezabere, tak uz neviem.. Asi by som ho najradsej predala, ale ked tak vrže..:-( to ani neviem, koľko by som mohla chcieť:-(
Slalomacko WD 40 je spíše na odstranění špíny, nevím proč to pořád doporučují, mnohem lepší je teflonový sprej, po něm nevrže nic.
No a nevím jaký máš rok kočáru, ale pohybují se od cca 4000-7000,–
k.a.c.k.a.1 píše:
Slalomacko WD 40 je spíše na odstranění špíny, nevím proč to pořád doporučují, mnohem lepší je teflonový sprej, po něm nevrže nic.
No a nevím jaký máš rok kočáru, ale pohybují se od cca 4000-7000,–
Kačko, mám Slalom Pro 2009, ale kupovaný na jar 2010, s korbou som jazdila od augusta do februára, potom som ju predala (bola krásna fuhsiová
), takže vlastne šporťák jazdím 5. mesiac..
A teda muž mi kolečká strieka takým nejakým sprejom, čo má na kolo, ale aj tak to vrže
je to na nervy ![]()
A nieže by ste ma tu ovplyvnili
ale včera som v obchoďáku videla úžasnú trojkolku s úžasným velkým košom, kukám jak puk, čo to je za značku a ono GT3
Ja som tie GT3 vačšinou videla s korbičkou a pripadali mi strašne veliké, no ale ako šporťák PP GT3 mi nepripadal vačší ako Slalom ![]()
Tak som ho ukazovala mužovi, že tento by bol asi lepší ako náš Slalom a ten rezignovane vraví „víš co když si prodáš kočár, tak si kup, jakej chceš, nebo se z tebe zblázním“ ![]()
Kačka ![]()
![]()
tak naozaj si vravim,ze by som si mala dať iný nick, lebo tento bol len tak narychlo z vody uvareny a uz mi pripadá trosku stupidny..
S tým GT3 mam obavu,ci sa zmestím do výťahu, so Slalomom sa vojdeme LTT (len tak tak)…
Ahoj Slalomačko, vržou ty kolečka i jiným maminám? Nikdy jsem to neslyšela (a sama jsem měla Slalom Pro, který jsem po měsíci vyměnila za Slalom Reverse), ale musí to být nepříjemné. Manžel mi kolečka občas sundá, vyčistí a namaže v rámci údržby, nikdy mi nic nevrzalo.
K tomu GT3: kamarádka ho má, tak jsme ho porovnaly s mým Jané Slalom Reverse a neměnila bych, ani na chvilku. Nejvíc se mi nešikuje neotočný sporťák (malá si ráda povídá, ukazuje a nefouká na ni při blbém počasí nebo na in-linech), má krátká záda proti Reversu (což je blbé, chci jezdit se sporťákem dlouho a jsme s manželem vyšších postav), sedačka je jen o pár cm širší (oticky se to zdá víc, ale zdání klame) a madlo přes bříško musíš sundat celé (u Reverse jen na jedné straně a nemusíš hlavně venku vymýšlet kam s ním, když potřebuješ manipulovat s mrnětem) a ta manipulace do auta je fakt příšerná, je to tank. Kamarádka říkala, že se do malých panelákových výtahů nevejde. GT3 má větší koš, ale přístup do něj je u trojkolek obecně nic moc a má menší tašku na rukojeť. U GT3 se kopu o brzdu, Reverse ji má řešenou lankem, ne tím „drátem“ mezi kolečky. Reverse má kšilt a překlápěcí boudu, nepotřebuji žádné další stínění, což GT3 nemá a svítí tam jak do Slalomu Pro. Vyber dobře a ať se dobře jezdí ![]()
Háta_x píše:
Ahoj Slalomačko, vržou ty kolečka i jiným maminám? Nikdy jsem to neslyšela (a sama jsem měla Slalom Pro, který jsem po měsíci vyměnila za Slalom Reverse), ale musí to být nepříjemné. Manžel mi kolečka občas sundá, vyčistí a namaže v rámci údržby, nikdy mi nic nevrzalo.
Ahoj Háto, podla toho, čo som vybrowsovala v roznych diskusiách, tak to vrzanie u SLalom Pro 2009 nie je zas tak ojedinelé
Ja som ho už dokonca mala v cykloservise, tam si moj známy dal dosť záležať a aj tak po dni-dvoch sa vrzanie vrátilo. Tak aj toto ma štve, že by som menila. ALe asi to musím napísať do inzerátu, že to vrže, predsa len je to nedostatok ..
Na druhej strane, niekto to vrzanie či skor pískanie (ono to vlastne tak akoby píska) ani moc nevníma, možno ja som na to precitlivená ![]()
Mne to silne pripomína ten zvuk z filmu Psycho, ten podmaz , no schválne youtubujem
http://www.youtube.com/watch?…
![]()
Háta_x píše:
K tomu GT3: kamarádka ho má, tak jsme ho porovnaly s mým Jané Slalom Reverse a neměnila bych, ani na chvilku. Nejvíc se mi nešikuje neotočný sporťák (malá si ráda povídá, ukazuje a nefouká na ni při blbém počasí nebo na in-linech), má krátká záda proti Reversu (což je blbé, chci jezdit se sporťákem dlouho a jsme s manželem vyšších postav), sedačka je jen o pár cm širší (oticky se to zdá víc, ale zdání klame) a madlo přes bříško musíš sundat celé (u Reverse jen na jedné straně a nemusíš hlavně venku vymýšlet kam s ním, když potřebuješ manipulovat s mrnětem) a ta manipulace do auta je fakt příšerná, je to tank. Kamarádka říkala, že se do malých panelákových výtahů nevejde. GT3 má větší koš, ale přístup do něj je u trojkolek obecně nic moc a má menší tašku na rukojeť. U GT3 se kopu o brzdu, Reverse ji má řešenou lankem, ne tím „drátem“ mezi kolečky. Reverse má kšilt a překlápěcí boudu, nepotřebuji žádné další stínění, což GT3 nemá a svítí tam jak do Slalomu Pro. Vyber dobře a ať se dobře jezdí
Díky moc ![]()
Tak ja to nechcem na brusle, len mám proste rada trojkolky, páčia sa mi a aj sa mi zdajú výborné na ovládanie. A nabehám sa s kočárom dosť a aj po nákupoch a u toho GT3 sa mi strašne ráta ten obrovský koš!
No lenže asi GT3 fakt nekúpim, lebo sa mi asi fakt nezmestí do výťahu, alebo keby sa aj na chlp zmestil, tak už sa tam nevojde staršie dieťa a to by bol prúser.
Ináč ja u Slalomu Pro tiež viem preklopiť striešku, rozzipujem to a dám dopredu, viem, že to nie je také pekné ako u Reverse, ale dá sa..
No ale tak neviem neviem, či si nakoniec nezoženiem Reverse ![]()
Ešte sa mi hodne pozdáva Gesslein Buggy F4, ten by mi potom stačil ako jediné vozidlo a majú ho dve kamarátky a vraj výborný… NO ale nie je to trojkolka hmmm ![]()
Aha, no to je fakt nic moc. Já jsem právě všude četla jen o rachtání brdy u klasického Slalomu Pro a ten můj taky rachtal. A taky jsem to úplně nesnášela
Ale tam stačilo dát gumu nebo přenýtovat a bylo po problému.
Háta_x píše:
Aha, no to je fakt nic moc. Já jsem právě všude četla jen o rachtání brdy u klasického Slalomu Pro a ten můj taky rachtal. A taky jsem to úplně nesnášelaAle tam stačilo dát gumu nebo přenýtovat a bylo po problému.
Brzda vůbec nerachtá, to ani nevím, jak by to mělo rachtat. Jenom to jedno přední kolo, prý je to v tom ložisku, že to piští jak myš..
Ale je fakt, že můj chlap je hrozný lenoch, nechce mi to mazat, a možná kdyby se to mazalo obden, tak by se to do toho ložiska dostalo. Já nevím, ale nemůžu chodit každý den do servisu… A sama si to neudělám, vždy mám u sebe malou a ten kočár musí někdo držet, když se sundá kolo.
Jednou jsem to sice mazala v bytě, ale byl z toho smrad jak v dílně ![]()
Jejda a zase píšem po česky, už schíza ![]()
Sorry za ten romám ![]()
Tak já měla Revers a teď mám GT3 a kdybych měla ještě třetí dítko, tak bych už rovnou volila GT3. I když do dnes na Revers vzpomínám opravdu ráda a svůj účel otočné sedačky splnil, na třetí bych to už asi tak neřešila… Jde taky hlavně o to, ja vyjde termín porodu a na kdy vyjde vyndání mimča z korbičky
Mě to vyšlo na zimu a proto jsem volila otočný spor´ták. Kdyby mi to vyšlo na léto, už bych na tom otočném spor´táku netrvala
GT3 má zas jiné výhody ![]()
Košík luxusně obrovský a sklopením vzadu super přístup + možnost odepnutí na bocích. Na madle je šikovná ledvinka na osobní věci a podotýkám, že jsem tam v pohodě dala dvě plínky, cestovní vlhčené ubrousky, peněženku, pouzdro na moje léky a přesnídávku, klíče a mobil + vedle je kapsa na pití. Ledvinka se jednoduše upevňuje na madlo a mimo jiné se tam dá připevnit i klasická taška na potřeby miminka ![]()
Docela jsem se bála, že budu kopat do té ,,plochy,, mezi kolečky. Konstrukce ve tvaru C u Slalomu byla super. Ale díky tvaru a délce konstrukce ( bočních tyčí, nevím jak to nazvat ) a potažmo pokračujícímu madlu se mi to ještě nestalo a to ani na bruslích, kdy mám madlo napolohované úplně nahoru a délka by se tak mohla teoreticky zkrátit. A k té brzdě - je řešena tak, že máte vlastně jen jednu brzdu, kterou brzdíte celý kočárek a to jen tu ruční. Ta jde jednou rukou nastavit ve třech stupních tuhosti podle aktuální potřeby - a pak samozřejmě jednou rukou snadno odbrzdit. Takže žádné šlapání nohou na brzdu, obíhání kočárku a řešení, že se občas brzda zasekne… Prostě ovládáte brzdu jednou rukou
Z toho jsem odvařená ještě teď
![]()
Samozřejmě nemůžu opominout ani ty vychytávky jako jsou 2 držáky na pití, takže jeden využívá Ondra a jeden starší bráška
Možnost uzamikání aretace na konstrukci aniž by jste se museli ohýbat k přednímu kolu - za mě velké plus
Šířka sedačky není o málo větší,ale o dost. U Slaomu se mi nikdy šířka nezdála malá a nikdy jsem to neřešila, viděla jsem v tom a to i do dnes spíš výhodu a to když děti začínají sedět. Ovšem když se ondra v GT3 rozvalil a spal v poloze leh a to doslova leh vodorovný - žádný pololeh jako je tomu u většiny sporťáků, byla jsem nadšená.
Opěrka je stejně dlouhá, v tom žádný rozdíl není. Jen má opěrka 4 polohy oproti Slalomu - úplný leh vodorovný, pololeh - pro miminečka, co jdou z korbičky do sporťáku, polosed a sed. Takže i díky tomu luxusnímu polohování a měkému plostrování sedačky nemusíte být na nervy, když mimi putuje do sporťáku. A když na něj chcete vidět a mimi ještě nesedí, můžete otočit boudičku, sklopit opěrku zad do lehu a miminko otočit a vozit ho proti sobě. Občas to tak ještě dělám, když Ondra usne a jdem dlouho proti sluníčku. Co mi teda chybí je ten kšilt na boudě, jak píše Háta. No, žádný kočárek není dokonalý a tak jsem si koupila sluneční clonu ( kšilt )od Teutonie
Je tam zas ale jiná výhoda - a to možnost vyhrnutí a upnutí zadního dílu boudy a odvětrání ve vedrech. Jinak bouda je taky překlápěcí a a je o dost vyšší, takže mi tam Ondra nenaráží hlavičkou o vršek boudy. Madlo se dá vykloubit jen z jedné strany, to mám odzkoušené, takže přístup a vyndavání dítka je v poho
Není to ale nutné, madlo není tak nízko u nožiček jako u Reversu, takže dítko vyndáte i bez odepnutí madla snadno. No a nejlepší na konec - odpružení
To je prostě bezkonkurenční. Má 3 stupně nastavení a i v tom nejtužším nastavení kočárek prostě pruží! Nastavíteli SOFT - nejměkčí, můžete jet oraništěm
Souhlasím s Hátou, že naložení do kufru je podstatně horší - jednak je kočárek těžší a je celkově větší/robustnější. ALE - díky tomu všemu se dá říct, že je to prostě bytelný, odpružený kočárek s kterým se nemusíte bát vyrazit doslova kamkoliv. On ten všechen luxuxs něco váží a ten luxuxs je hlavně pro miminko takže jako maminka jsem ochotná přimhouřit oko a u složení do auta trochu zafunět. Já mám stejně ale na cestování golfky takže GT3 berem opravdu jen na delší výlety
Revers jsem měla po 6 měsících rozvyklaný a musel na seřízení. To u GT3 nehrozí. A co řekl můj muž když s ním poprvé vyjel? ,, Tak tomuhle říkám kočár ! ,, A konečně si užíváme výletů do lesa, přírody a prostě neřešíme jako s Reversem, že tam nemůžem, protože by jsme Ondru vyklepali
No kdyby nám rekonstruovali výtah dřív ( je teď větší ), tak bych šla do něj , jak jsem původně chtěla a docela i lituju, že to tak nemohlo být. Protože holky mě tu znají už dlouho a vědí, že jsem to odpružení řešila od začátku ![]()
A i když na Slaloma vzpomínám opravdu ráda, šla bych vzhledem k těm všem vychytávkám a plusům do GT3 ![]()
Slalomačko, do výtahu teď lezem tak, že Kuba jde do levého rohu, já kočár nasměruju předním kolem do pravého a trochu ho jakoby přizvednu. Vejdem se v poho ve třech
…ve čtyřech jsme se teda nevešli ani se Slalomem ![]()