Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@polic001 je to na jejich ofiko stránkách: http://janecz.cz/?… - tam právě uváděj rozměr 66×27 :/
@tyrik Aha, já právě koukala třeba tady: http://www.detskezbozi.com/…te-2014.html nebo i tady http://www.maminka.cz/…kych-maminek
a mají právě uvedený jako vnitřní rozměr ten větší. Ale je jasný, že na oficiálních stránkách to mají přesný… To je tedy opravdu hodně malá korba ![]()
@polic001 ještě jsem vznesla dotaz, tak uvidím, co mi odpoví… je to škoda, jinak je fakt parádní ![]()
@tyrik @polic001 Muzete si totiz vybrat z nekolika korbicek bud transporter2 a ta ma 66×28,transporter lite ta ma tech 75×33,nebo treba micro 73×32. Zalezi jestli chcete korbicky, ktere jdou do auta misto autosedacek nebo vam jde hlavne o velikost korbicky
@Eliskaxox jo takhle. právě na jejich ofiko stránkách mají korby, že se dají koupit samostatně, ale tu verzi lite tam vůbec nevidím. a třeba tady: http://www.detske-kocarky.cz/…5-darek.html?… mají v trojkombinaci verzi lite a délku korby uvedenou 66cm…
@tyrik Tak to maji spatne. Transporter Lite je novy typ korby, neda se poutat v aute, tudiz neni tak polstrovana jako Transporter 2 a je vetsi. Na kocarek pujde jakakoliv korbicka Jané nebo Concord. Kouknete na www.handypraha.cz . Mimochodem i oficialni dovozce Handy zacal crosswalk s korbou Lite prodavat az nekdy po 5.lednu
Ahoj, koukam, ze se o tomto kočárku už rozjíždějí diskuse. Máme ho koupeny už od konce listopadu, ale zatím leží složený v krabici u rodičů. Termín máme 23.února, tak se už moc těším až s ním vyjedu. Dlouho jsme vybírali kočár a tento má vše co jsem od kočáru požadovala. Sama jsem moc zvědavá jak se s nim bude jezdit.
A koukala jsem tady na to video, kočár je opravdu téměř stejný jen to sklápění sportovní sedačky není houpačka. Dá se normálně polohovat pouze opěrka zad. To na tom videu je zas jiný tip. Říkal mi to sám prodejce z Handy Praha.
@Padvor @Lucy13 @polic001 @polic001 @tyrik @mína77
Ahoj holky. Tak já o kočárku taky silně uvažuju.
Byla jsem ho vyzkoušet na prodejně a nadchnul mě. Původně jsem chtěla sesterskou značku Concord Wanderer.
Tady Vám vypíchnu moje postřehy:
*Concord W. má tužší podvozek, i když odpružený všechny čtyři kola, obrovský sporťák, malá korba Sleeper (66cm dlouhá) - kvůli vystlání - homologaci do auta, nožní brzdu, na sporťáku větší stříšku, ale oproti Jané vachrlatá - spíš z toho skládání zmuchlaná a pak nevzhledná, skládání konstrukce - po složení stojí na rukojeti - hrozí odření na silnici či chodníku.
*Jané je lehčí o 3kg, odpružená zadní kola, konstrukce je u nohou maminky vykrojená, takže se do ní nekope - nepřekáží, ruční brzda vpravo na madle - brzdí na obě kola zadní, sporťák mi přišel normálě velký, hluboká korba větší TransporterLite (75cm délka)- zmizely pásy a opolstrování a není tedy homologovaná do auta, lze tam BEZadpaptéru nacvaknout Maxi Cosi vajíčko nebo jejich autosedačku Jané, obyč taška na kočárek zdarma. Potah z madla + podložky sporťáku, rukojeti lze sundat a vyprat. Skládá se směrem dopředu, tudíž kočárek stále leží na kolech i složený.
Přední kolečka maličko větší než u Wanderera a mají vzorek.
Akorát nevím, zda ten sporťáček není malý. Neumím si tam chodící dítě představit. A píšou, že stříška je velká, mě přišla, že nezakryje kočárek hodně. Tak netuším, jestli jsem jen na to v obchodě nepřišla. ![]()
@mína77 ano není to uplně on nicméně pro toho kdo ho neviděl na živo je to alespoň přiblížení ![]()
Já sama jsem ho v obchodě odmítla a pak se mi to rozleželo v hlavě a začala jsem hledat ![]()
Jinak korbička se mi zdá ok, nesnáším ty velké polské krámy takže mi 76 cm přijde dostatečné, ty lepší západní značky to tak prostě mají (mutsy má stejně velkou).
Jen mi vrtá hlavou bezpečnost autosedačky, budeme hodně jezdit tak je to pro mě důležité. V minulých letech ale autosedčaky od Jané (2 typy )v hodnocení ADAC úplně propadly..tak váhám..
@Lucy13 My jsme vybrali autosedačku právě Maxi Cosi a plánuju koupit ten CROSS jako dvojkombinaci ![]()
@LadyVé děkujeme za porovnání, já váhám mezi Jané a Mutsy igo, jen k té autosedačce - zkoušela jste tam tu maxi cosi nacvaknout? popř. jaký typ..nám tvrdili že tam jiná než od Jané nepasuje…
Příspěvek upraven 15.01.15 v 12:33
Hážu fotečky z prodejny. Na provní fotce pro porovnání stojí vedle toho Concordu, který jsem původně plánovala
Foceno obyč mobilem, takže fotky nic moc. Ale pro představu… Barva je ta červeno-černá. Ve skutečnosti je krásná. Ale já z praktických důvodů a hlavně pak kvůli plánování druhého miminka uvažuju o černo-šedivé kombinaci ![]()
@Lucy13 Já volala kvůli autosedačce do Janéčka do Prahy a tam mi řekli, že Maxi Cosi je bezadaptéru a bezproblému. Tady je číslo, jestli to chceš ověřit, možná by to bylo fajn ještě jednou se v tom utvrdit
267 908 452 a mobil: 777 156 292.
Já plánuju do obchodu ještě jednu cestu, tak jí vemu pak s sebou a zkusím to. V obchodě detske-kocarky.cz mi nabídli ke kočárku zimní fusak Emitex v hodnotě 1 200.-Kč zdarma. Takže plánuju nakoupit tam. Původně jsem chtěla koupit přes eshop Jané. Ale říkám si, že ten fusak se bude hodit. ![]()
@LadyVé super díky, chci se na Opatov podívat taky abych to všechno okoukla
My chtěli maxi-cosi pebble, zkusím je tedy kontaktovat. Díky za info
btw. taky ho chci koupit na detske-kocarky.cz
právě kvůli fusaku ![]()
@Lucy13 Já byla osobně v tom obchodě dětské-kočárky. Jiné blízké prodejny ho nemají. Nabízejí jen polské kočárky. Je tedy fakt, že je tam poloviční cena u nich. Takže jsem se sama divila, že jsem skončila u drahého vozítka. ( i když jsou i ještě dražší)…