Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@LadyVé já ho viděla u nás v Bejby centru v ČB, ale chystám se za rodinou do Phy tak se podívám ještě jednou do toho Jané. Njn jenže polské kočárky jsou těžký šunty, ty jsem zamítla hned..chci lehký kvalitní skladný kočárek, budu hodně jezdit autem takže aby se snadno složil a byl lehký, ono ho taky tahat do MHD není sranda. Kamarádka má Maked lucky je sice na pohled hezký ale šíleně těžký, zkoušela jsem vozit malého a tedy díky polsko fakt ne…
Tady je holky video EPICU - já mu říkám městský předchůdce ![]()
Obsluha podvozku mi přijde naprosto stejná.
https://www.youtube.com/watch?…
@LadyVé Taky váhám mezi tímto a concord wanderer a ještě mě zaujalo brio go ![]()
Vy, co jste kočárek viděly naživo, nepruží na té konstrukci hluboká korba? Je pěkně stabilní?
@polic001 pruží..u zadních koleček jsou pružiny a právě proto ho chci ![]()
@polic001 určitě to chce vidět naživo. Nevím jak jste myslela zda je korba stabilní - korba stabilní je jen podvozek prostě pruží, není tvrdý, což je pro mě výhodou tohoto kočárku
@polic001 Celý podvozek jako takový je odpružený - zadní kola. Ale jako všechny korbičky i u jiných kočárků se trošku hýbou na prázdno bez dítěte. Je to tím, že tam je vůle kvůli tomu, že se tam nacvakává pak ještě jiný komponent. Jestli mi rozumíš. Že ta korba tam není napevno přidělaná na furt. Má to prostě vůli. Ale to bylo i u jiných kočárků, které jsem zkoušela. Některé míň, některé víc. Ale když tam dáš 3kg zátěž, tak se to pak taky chová jinak. Ale je to stabilní. Korba je uchycená na dvou stranách.
U toho Wandereru bylo to samý. Ten WAN má odpružení na všech 4kolech a přesto mi přišlo, že se s tím CROSS jede mnohem snáz, líp a je lehčí celkově ten kočárek.
@Padvor Chci se zeptat, měla by jsi čas a chuť vyfotit nám, jak se zakryje kočárek tou stříškou? Psala jsi, že jsi ve větru ocenila velkou budou, že zakraje. Jo a jaký nánožník k němu máš a jak se upevní, můžeš taky vyfotit?
Díky za místní kolektiv
![]()
Tak jsem to nevydržela a byla jsem to dneska pořádně prozkoumat v obchodě.
1. Jediná autosedačka, která jde bezadaptérově (kromě originální Jané) je od firmy Concord (německá firma), paní mi jí přímo nacvakla na podvozek, takže toto je ověřené
Prý jde pomocí adaptéru (neoriginál) připlnout i Maxi- cosi ale od toho dává firma Jané ruce pryč a neruči za to.
2. Kočárek je skoro stejný jako Concord wanderer, v podstatě trochu kopie ale mě přislo Jané lépe ovladatelné a ty rozdíly jsou opravdu minimální, je to spíš otázka vkusu
3. samotný kočárek Jané Cross jsem zkoumala opravdu dlouho - korbička se dá mírně polohovat, což mi přijde fajn pro větší miminko, které už chce vykukovat, jinak se mi zdá velká a prostorná(jasně není to polák) ale myslím že dítě bez fusaku naprosto v pohodě a na zimu ve fusaku taky (myslím teď korbu transport lite)
Prozkoumala jsem pořádně i sporťák a ten mi přijde dost velký, dá se dát úplně do lehu, krásně naklopit, myslím že je dost velký prostorný. Boudička je opravu velká, takže v zimě tam musí být teplo a nefučí tam (srovnávala jsem sporťák s Mutsy Igo a ten u mě teda propadl). Kočárek se krásně skládá jednou rukou, jednou ruku jde rozložit a ovládat. Brzda je hned u rukojeti takže super. Kočár pruží, je i mírně houpací…
uff
kdyby některou něco zajímalo pište ![]()
Ráda bych vás poprosila, jestli některá z vás nemáte, popř. nemůžete změřit vnitřní rozměry sportovní sedačky u kočárku. Moc by mi to pomohlo a na netu jsem to nikde nenašla.
Jinak jsem napsala maily do obchodů v Brně, jestli ho nemají někde vystavený a zatim nic. Ještě čekám na posl. odpověď z funnbaby a jinak budem muset objednat naslepo, což se mi vzhledem k ceně nechce. Nemáte tip, kde by si ho šlo na jižní Moravě vyzkoušet?
@polic001 metr jsem sebou opravdu neměla ale sporták je opravdu velký. Řekla bych i odhadem trochu větši než u Condordu Wan. nebo spíš kontaktujte oficiálního dovozce do ČR Handy Praha.
@Lucy13 Ahojky. Tak já znovu volala do Prahy a paní mi řekla, že Maxi Cosi od roku 2011 připnout lze bez adapatéru
Tak já nevím. Příští týden vemu sedačku a jedu do krámu ![]()
Jinak třeba tady jsem našla adaptér na Jané pro Maxi Cosi http://www.ondalek.cz/…ku-maxi-cosi
Mně přijde, že ten Wanderer je takovej tank oproti CROSS. Ale je to možný tím, že já jsem malinká, tak to na mě dělá takovej dojem ![]()
A má lepší podvozek o 50%, není tak tuhý a je o 3kg lehčí.
@Lucy13 U toho sporťáku mi paní v obchodě řekla, že Wanderer je větší, BrioGo největší. Ale že CROSS je srovnatelný jako s jinými běžně prodávanými sporťáky… Já jsem ze severu Čech, tak neporadím kam jít
Ale v tom Handy Praha ti zodpoví cokoliv, opravdu. Nebo jim napiš veřejně na FB, ženský tam píšou ke CROSS dotazy:
https://www.facebook.com/handyprahacz?…
- hned druhý příspěvek je Crosswalk ![]()
@Lucy13 Concord a Jané údajně vlastní jeden člověk, jsou to sesterské firmy. Tak to je jasný, že Wanderer a Crosswalk si jsou podobný
třeba to byl nějaký záměr, kdo ví ![]()