Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
LadyVe to bylo asi na me
uz jsem jim do toho Handy napsala mail, tak uvidim, co zjistim. Pak sem dam urcite vedet i pro ostatni.
Takže informace i pro ostatní: vnitřní délka sportovního sezení je 94 cm a šířka 34 cm (dle sdělení Handy Praha).
@polic001 Jo, bylo to na tebe ![]()
Super informace!
a ten Wanderer by měl být 101×39cm, ale nejsem si jistá, teď to tady nevidím.
Takže to zas až extra rozdíl není
výška dítěte ve dvou-třech letech 98cm - ale je to samozřejmě individuální a pak se stejně kupují golfáče, pak už děti capkají většinou po svých, že jo…
Dneska teda Handy odpovídá na samej Crosswalk
![]()
Holky Wanderer je opravdu obrovsky tank. Vnitrni rozmer je 102×38. Me teda 94 prijde malo
a je pravda ze je to rozmer vetsiny sportaku z trojkombinaci predevsim polskych. Brio je nejak na stejno dlouhy jako wand. ale je uzsi. Jen pro predstavu klasika Slalom pro ma delku 98 a sírku kolem 40
Tak já pořád nevím
zamlouvá se mi jak wanderer, tak crosswalk, cenově to je taky zhruba tak nastejno. No, na to, že jsme původně chtěli kočárek maximálně do 15-ti tisíc, a to jsme si mysleli, že seženeme levnější, je to slušný
čekáme první miminko, tak fakt nevím, jestli je ta délka sporťáku takový rozhodující faktor… jsem zvědavá, jak se nakonec rozhodneme.
@polic001 Měli jsme s manželem stejný dilema. Nakonec jsme si řekli, že kočárek chceme využít i na druhé dítko, takže budeme investovat do dražšího.
A v obchodě zkoumal jak Jané, tak Concord po technické stránce a víc se přiklání k Janéčku. A já teď taky. Nejsem velký člověk a líp se mi manipulovalo s CROSS. Chce to vyzkoušet.
A je jasný, že ten kdo má nějaký kočárek a je s ním spokojený, bude orodovat za ten svůj ![]()
Vlezla jsem do skupiny na FB BrioGo, Xlander a jiné a všichni si chválí to svoje
![]()
Ja nevim me ten sportak prisel fakt prostorny navic myslim ze dite jakmile chodi tak uz do kocarku moc nechce takze nepocitam ze tam budu rvat 3lete dite, a pak stejne pocitam s golfkama, takze myslim ze do 2 let je to akorat..oba dva moji synoci uz cca od 2 let byli bez kocarku jen proste zachrane golfky.ale to je samozrejme na kazdem…
@LadyVé no to jsem zvedava, pak dejte vedet zda to sedi, me pan majitel tvrdil ze to na podvozek bezadapterove nejde…
@Lucy13 S tím sporťákem to myslím stejně, jako ty. Zkušenosti nemám, ale přijde mi to rozumné. S tím vajíčkem to pojedu zkusit, pokusím se příští týden. Ty jsi myslím psala, že jsi z jižních Čech, viď? to máme od sebe přes půlku republiky… mně napadlo, že bysme se sešly některém obchodě ![]()
A termín porodu máš kdy? já v půli dubna, tak bych ho chtěla asi začátkem února objednat ![]()
@LadyVé jj momentalne zijeme v c. budejovicich, ja budu kocar objednavat cca v unoru, termin mám koncem brezna.pani v obchode rikala ze objednaci lhuta je cca 3 tydny. Btw. budeme do auta kupovat i zakladnu na sedacku s pripevnenin isofix a to je pry uplne nejbezpecnejsi
@Lucy13 Já jsem o tom Isofixu taky přemýšlela, ale auto máme před panelákem na sídlišti. Tak nevím, zda by to nebylo lákadlo pro ty, co ukradnou z auta i jen stovku nebo igelitku s blbostma, ale udělají škodu za tisíce. V autě jako takovým máme ty „poutka“ Isofix zabudovaný máme. Ten Isofix plánuješ nový nebo z bazárku? ![]()
@LadyVé novy,da se pak pouzivat na dalsi velikosti sedacek. o kradezi jsem ani nepremyslela…my taky parkujeme venku ale zase lepsi mit zakladnu nez pak spatne poutat sedacku…
@Lucy13 Já mám teď tu Maxi Cosi a další plánuju Cybex s pultíkem od 9kg do 36kg a ta má ten isofix/základnu už v sobě.
http://www.detske-kocarky.cz/…lestone.html?…
Určitě chci zkusit autosedačku připoutat dřív než pojedeme z porodnice domů ![]()
@LadyVé uprimne jsem nad dalsi sedackou jeste nepatrala nechavam tyhle veci na pritelovi ![]()
Holky sleduju vasi diskuzi a v poslednich testech dopadla dobre i autosedacka od Concordu. Ma i variantu s isofixem a na kocarek vam pujde bez adapteru. Myslim ze v testu byla srovnatelna s maxi cosi a romer